Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mrowa23']dlatego moge smialo powiedziec ze podziwiam i Was za poswiecenie odwage i determinacje a Korka bo jest Korkiem ;) gratulacje dokonaliscie nie lada wyczynu:)[/quote]

Poświęcenia nie ma w tym za grosz :) odwagi - również (tzn. mojej, bo i mój TZ i KLaudia Jojkowa wierzą w tego stwora bardzo), determinacja - hmmmm... mamy pewien cel, do kórego dążymy :)

Dziękuję bardzo za gratulacje :)

• Replies 638
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Sylvia_76']O, odblokowano nasz wątek![/quote]
Bo go zablokowano niechcący.
Ja narobiłam rabanu już wczoraj wieczorem :lol:

Posted

No dokładnie, ja się w całej rozciągłości zgadam :) Sylwia my tego Drakulę chcemy zobaczyć w tym roku :D

Przy okazji pozdrawiam wszystkich, bo straaaasznie dawno nie zaglądałam na dogomanię i dziękuję Jo-jo i Eve że mnie tu przywiodły :*.

Posted

[quote name='Olund']Hehehe... Evelinko, dobre ;) O wystawę mi chodziło.[/quote]

[FONT=Century Gothic]Ahhh Dracula to piękne show :loveu:[/FONT]

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='franka i zuza']:diabloti: ja też chce , Hańcza może razem pojedziemy ? w końcu wszystkie drogi prowadzą prze Zabrze :evil_lol: , ale jeszcze nie w tym roku :shake:[/quote]

Frania...z Tobą zawsze i wszędzie... Zwłaszcza ze Twoje trasy zawsze jadą przez Multikino :evil_lol:
Tak więc za rok...pamiętaj o mnie :lol:

Natalia...ładny...chyba misster Czesio ;)

Posted

A u mnie znowu jest Avane-blekitna dozyca na 5 dni.Ehh,wkurzaja mnie ci jej wlasciciele :mad: Wyobrazcie sobie ze ostatnio jak u mnie byla to w pierwszy dzien musialam jej podciac pazury bo zauwazylam ze byly za dlugie.Teraz przyjechala i co?To samo!No to stwierdzilam ze nie obcinam.Niech sami zaczna o to dbac.No i na drugim spacerze 2 pazury te zewnetrzne w tylnych lapach sie zlamaly :cool1: Wprawdzie nie widac by ja to bolalo ale cala podloga i dywan we krwi :placz:Zalatwilam szybko ten proszek co tamuje krew jak sie za krotko przytnie i poki co jest ok ale i tak mam nerwy bo nie dbaja o tego psa...A waga oczywiscie bez zmian,sunia dalej przy kosci...Nawet jakis chlopczyk w parku do mamy skomentowal Avane-'ale duzy gruby pies' :razz:

I mam jeszcze jeden problem-chyba ja przeforsowalam pierwszego dnia bo dzis mi kuleje i wogole nie chce chodzic :oops: Czy powinnam jej cos podac?Jakis srodek przeciwbolowy czy cos innego?Myslalam zeby jej zaaplikowac 1 dawke Metacamu ktory Lala bierze ale chyba bym sie musiala z wetem skonsultowac.Co myslicie?

Posted

hmm, pomóc ci nie pomogę, wydaje mi się że powinnaś przynajmniej zadzwonić do weta zapytać, a i przy twoim zajęciu to lepiej ugadać się z jakimś wetem o możliwość dzwonienia z pytaniami, zawsze się przyda a wypadki się zdarzają, warto mieć kogoś pod ręką. Także jak masz możliwość to dzwoń i zapytaj co można podać, żeby się bidula nie męczyła.
A co do właścicieli to widocznie ten typ tak ma, nam się będzie nóż w kieszenie otwierał, suka pójdzie na zmarnowanie a oni i tak się nie zmienią :shake:

Posted

dobry jest scanodyl, niesterydowy, przeciwzapalny
ale..jest u weterynarza, powinnas ja poobserwowac, dlaczego moze kulec czy problem tkwi na pzykład w nadgarstku czy raczej odbarcza cała konczyne...

moze faktycznie tylko naciagneła miesien bo w domu tylko chodzi na smyczy?

Posted

Dzieki :lol: Dzis jest juz lepiej.Widze ze najwiekszy problem jest gdy chodzi po betonie,jak jest na trawie badz jakims miekszym podlozu to nie ma problemu,nawet dzis rano pobiegala sobie mimo iz staralam sie by byla spokojna :mad:Wiec mysle ze to chodzi o opuszki...Natomiast tylnie lapy i pazurki sa ok,nic sie nie leje i wygladaja dobrze.
Z tym wetem to dobry pomysl tylko czy jakis sie zgodzi udziela rad za darmo :cool1:
A tak poza tym sunia jest cudowna :loveu:Bardzo chce sie z Lala zaprzyjaznic ale Lala oczywiscie ma focha i warczy.Ewidentnie duze psy w domu jej nie odpowiadaja...:mad:
Jak sie wasze dogi zachowuja wobec obcych?Ja jak bylam wczoraj w parku zagadalam do jakiegos kolesia bo wypytywalam o jego psy,jak chcial poglaskac Avane to ta sie za mnie chowala a jak byl bardziej nachalny to na niego warknela.Tak bylo z jeszcze jedna osoba.Oprocz takich sytuacji jest aniolkiem :loveu:

Posted

moja Akira jest przykładem molosa który kocha ludzi, no nie nachalnie ale jak ktos jest dla niej miły to zawsze odmerda ogonkiem, jest dogiem którego moga głaskac dzieci przechodzace obok -taki pewniak,
a Basia jest starsza i strozniejsza nigdy nie była wylewna do obcych,
ale jak kogos polubi i pozna to i obslini z radoscia :lol:

Posted

hehehe, to ja się wypowiadać nie będę bo Ax do średniej nijak nie pasuje. :cool1:Do nas na spacerach nikt zbliżyć się na parę metrów nie może, odzywać się też jest zabronione :shake: Nawet pochwalić nie mogą. On ma tylko swoją pańcie :roll:

Posted

[quote name='eveandAxel']hehehe, to ja się wypowiadać nie będę bo Ax do średniej nijak nie pasuje. :cool1:Do nas na spacerach nikt zbliżyć się na parę metrów nie może, odzywać się też jest zabronione :shake: Nawet pochwalić nie mogą. On ma tylko swoją pańcie :roll:[/quote]

Powaznie? :crazyeye: Taki straznik z niego?