Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

giselle4 napisał(a):
Oddam w dobre rece suczke 9 miesiecy
grzywacza chinskiego...
wiadomosc u mnie
sorry
nigdy tego nie robiłam
ale jak sunka ma wylądowac w schronie i przez kwarantanne czekac
i dopiero po 15 dniach isc do domku
to wole tak....
zaszczepiona i odrobaczona,grzeczna i posłuszna
ot ,urodzilo sie dziecko i nie ma juz miejsca dla suczki
moze Fundacja sie odezwie....?

Gisellko - trzeba poszukać ludzi od tych psiaków - dać je na taki watek grzywek w potrzebie - jako takiej fundacji od tych psiaków to nie ma...co do ludzi, którzy się jej pozbyli to nie będę komentować:angryy:

giselle4 napisał(a):
Taka slicznote tez wywalili........chłopak:)

a ten doneczek to szybko pewnie znajdzie domek:)

a ten - to ta czy ten?

pokazę oba jednej dogomaniaczce, która szukała onka dla znajomego

Posted

Na których stronach sa zdjęcia piesków do adopcji? bo traci się cierpliwość jak trzeba przeszukiwać całe nieraz po kilkaset stron wątki a wiadomo, że dla poszukujacych odpowiedniego dla siebie psiaka zdjęcie na poczatek najważniejsze. Może by tak wszystkie aktualne zdjęcia wrzucać na początkowe strony a zdjęcia już zaadoptowanych usuwać albo przenosić na watek "znalazły dom". Ja szukam krótkowłosej pinczerkowatej suczki takiej jak na moim avatarze albo podobnej.

Posted

andzia69 napisał(a):
Gisellko - trzeba poszukać ludzi od tych psiaków - dać je na taki watek grzywek w potrzebie - jako takiej fundacji od tych psiaków to nie ma...co do ludzi, którzy się jej pozbyli to nie będę komentować:angryy:

a ten doneczek to szybko pewnie znajdzie domek:)

a ten - to ta czy ten?

pokazę oba jednej dogomaniaczce, która szukała onka dla znajomego

Dwa rozne owczarki...ale młodziez...
i mam nadzieje za znajda domki-dziekuje

Posted

Basia Z. napisał(a):
Na których stronach sa zdjęcia piesków do adopcji? bo traci się cierpliwość jak trzeba przeszukiwać całe nieraz po kilkaset stron wątki a wiadomo, że dla poszukujacych odpowiedniego dla siebie psiaka zdjęcie na poczatek najważniejsze. Może by tak wszystkie aktualne zdjęcia wrzucać na początkowe strony a zdjęcia już zaadoptowanych usuwać albo przenosić na watek "znalazły dom". Ja szukam krótkowłosej pinczerkowatej suczki takiej jak na moim avatarze albo podobnej.

dostało mi sie
ale
zakladamy osobne watki psiakom to jest taki watek do wszystkiego.:)

mautkiej pinczerkowatej
mhhh zaraz cos poszukam i podesle ok?
nie gniewaj sie ale brak czasu na wszystko

Posted

Basia Z. napisał(a):

dzisiaj nie mam do zaoferowania nic podobnego
ale zapisze sobie Twojego nicka:)

Posted

Zapisz Giselle :) ja wcale nie chciałam żeby Ci się dostało, tylko myślę, że to by było naprawde dobre, żeby schroniska (wszystkie) miały wątki adopcyjne i prezentowały na nich w jednym miejscu po kolei zdjęcia wszystkich bez wyjatku psów z podstawowymi informacjami, nr tel. i ewentualnie link jeśli pies ma założony watek i już. Myślę, że w ten sposób więcej ludzi znalazłoby "swoje" psy i więcej psów swoje domy.

Posted

[quote name='Basia Z.']Zapisz Giselle :) ja wcale nie chciałam żeby Ci się dostało, tylko myślę, że to by było
basia ,czasem trzeba dostac po glowie aby zauwazyc ze ona jest...
masz racje:)
i ja sie nie obrazam

Posted

Gisellko - co do pomysłu umieszczania psiaków do adopcji na 1 stronce...to naprawdę jest dobry pomysł;)

zerknij na nasz wątek - 1 strona:

http://www.dogomania.pl/threads/182450-ALARM-Kielce-świętokrzyskie-prosimy-o-pomoc!-aktualizacja-str.1/page311

to też jest nasz - już kolejny wątek od wszystkiego - ale na 1 sr. staramy się umieszczać info o psiakach do adopcji:)

u was jest więcej zwierzów - więc np. w takiej formie:

1. Sunia w typie, wiek, charakter... i linki do zdjęć (- no bo przy tej ilości ciężko by było wszystkich psiaków zdjęcia wkleić do jednego postu)

u nas to np. jest tak:

Szczotka - sunia jest cudowna, wygląda jak pies z kreskówki.
Pewnego dnia, po prostu pojawiła się w Czerwonej Górze na terenie zakładu i ... została.
Sunia jest łagodna, choć ze swojego terenu kota czy psa pogoni.
Koty goni, ale nie zjada. Psy, te które zna toleruje.
Dzieci uwielbia, codziennie odprowadza je na przystanek, co daje jej masę radości.
Szczota jest wysterylizowana, zaszczepiona na wściekliznę i odrobaczona.
Ma kolo 5-6 lat. No i jest genialna...

Kontakt:

jak psiak ma swój wątek to tez dołączamy:)

Posted

andzia69 napisał(a):
Gisellko - co do pomysłu umieszczania psiaków do adopcji na 1 stronce...to naprawdę jest dobry pomysł;)

zerknij na nasz wątek - 1 strona:

http://www.dogomania.pl/threads/182450-ALARM-Kielce-świętokrzyskie-prosimy-o-pomoc!-aktualizacja-str.1/page311

to też jest nasz - już kolejny wątek od wszystkiego - ale na 1 sr. staramy się umieszczać info o psiakach do adopcji:)

u was jest więcej zwierzów - więc np. w takiej formie:

1. Sunia w typie, wiek, charakter... i linki do zdjęć (- no bo przy tej ilości ciężko by było wszystkich psiaków zdjęcia wkleić do jednego postu)

u nas to np. jest tak:

Szczotka - sunia jest cudowna, wygląda jak pies z kreskówki.
Pewnego dnia, po prostu pojawiła się w Czerwonej Górze na terenie zakładu i ... została.
Sunia jest łagodna, choć ze swojego terenu kota czy psa pogoni.
Koty goni, ale nie zjada. Psy, te które zna toleruje.
Dzieci uwielbia, codziennie odprowadza je na przystanek, co daje jej masę radości.
Szczota jest wysterylizowana, zaszczepiona na wściekliznę i odrobaczona.
Ma kolo 5-6 lat. No i jest genialna...

Kontakt:

jak psiak ma swój wątek to tez dołączamy:)

masz racje,zgadzam sie z Wami....

Posted

Ja wiem, że Ty jesteś w porzo... :). A ja 19 i 20 września zmuszona byłam uśpić kolejno moje dwie suczki - pudlicę Bajkę 16 lat i 4 miesiące i pinczerkowatą Sarunię, którą adoptowałam 1 marca z Rudy Śląskiej z niewydolnością nerek. Przyjęłam to spokojnie, bo obie sunie były już tak chore, że nie dało im się inaczej przynieśc ulgi pomimo najlepszej opieki mojej i pani weterynarz, po prostu życie dobiegło końca. Zaczęłam natomiast znowu rozpaczać po Saruni - tej z avataru, bo ta sunia nie miała tyle szcześcia, po adopcji miałam ją zaledwie dwa miesiace i zamordowali mi ją weterynarze a była najcudowniejszym, najukochańszym moim pieskiem. Sarunię adoptowałam pomimo choroby właśnie dlatego, że przypominała mi Jagódkę i częściowo ją zastąpiła. Dałam jej wszystko co mogłam, udało nam się nawet spędzić udany urlop nad morzem ale wszystko niestety dało się pociagnąć zaledwie niecałe pół roku. Teraz gotowa jestem przygarnać kolejną podobną sunię. Nie ma pośpiechu bo mam jeszcze przecież dwa pieski ale jestem otwarta na propozycje i jakby coś to prosze o kontakt. Sama też ciagle szukam

Posted

Basia Z. napisał(a):
Ja wiem, że Ty jesteś w porzo... :). A ja 19 i 20 września zmuszona byłam uśpić kolejno moje dwie suczki - pudlicę Bajkę 16 lat i 4 miesiące i pinczerkowatą Sarunię, którą adoptowałam 1 marca z Rudy Śląskiej z niewydolnością nerek. Przyjęłam to spokojnie, bo obie sunie były już tak chore, że nie dało im się inaczej przynieśc ulgi pomimo najlepszej opieki mojej i pani weterynarz, po prostu życie dobiegło końca. Zaczęłam natomiast znowu rozpaczać po Saruni - tej z avataru, bo ta sunia nie miała tyle szcześcia, po adopcji miałam ją zaledwie dwa miesiace i zamordowali mi ją weterynarze a była najcudowniejszym, najukochańszym moim pieskiem. Sarunię adoptowałam pomimo choroby właśnie dlatego, że przypominała mi Jagódkę i częściowo ją zastąpiła. Dałam jej wszystko co mogłam, udało nam się nawet spędzić udany urlop nad morzem ale wszystko niestety dało się pociagnąć zaledwie niecałe pół roku. Teraz gotowa jestem przygarnać kolejną podobną sunię. Nie ma pośpiechu bo mam jeszcze przecież dwa pieski ale jestem otwarta na propozycje i jakby coś to prosze o kontakt. Sama też ciagle szukam

dziekuej i bede gotowa Ciebie zadowolić hihihb
ale to brzmi:)

Posted

ewa gonzales napisał(a):
[FONT=Arial Narrow]witajcie ciotenki :bye:a czy Stenka Dania nie jest podobna do Basinkowej sunki?[/FONT]

Ewulka ,Stenka wychowuje syneczka
i na razie nie jest do adopcji
chyba ze z dzieckiem:)

Posted

wroobelterrorystka napisał(a):
o boze! gdybym wiedziala wczesniej o kotach to 2 dni temu bylyby juz w domach bo ludzie byli chetni :( mnie na dogo nie ma, jak bede miala chętnych to napisze smsa do p. Grażynki...

jest na Dt u Adkaaa5
szukamy jej domku
pomoz Olu...please