Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Znajoma prosiła mnie o założenie wątku :
Dzisiaj tj. 8 stycznia, znaleziono w okolicach Pruszkowa dobermana. Pies ma około 4-5 lat. Pies pilnie czeka na właściciela lub nowego opiekuna - w przeciwnym razie trafi za kilka dni do schroniska....:shake:

Posted

[quote name='kasiaprodex']Ciotka nie za kilka dni tylko jutro[/quote]
Tak tak....jutro...właśnie takie info dostałyśmy z Kasią :shake:
Czy ktoś może pomóc !!!

Posted

[quote name='malagos']Czyli dzis?!!
Gdzie on jest na razie? nie moze zostc dlużej? Na zdjeciu nie ma kanap i dywanow, tylko jakieś pomieszcenie gospodarcze....[/quote]
Tak dziś :shake:
A dokładniej o 10-tej...więc już pewnie jedzie do Krz.....ek :shake:

Posted

To dlaczego jedzie do Krzyczek nie lepiej do lepszego schronu.Dobermany bardzo źle sie aklimatyzuja w schronie a co dopiero w Krzyczkach.
Moze lepiej do Milanówka ??

Posted

[quote name='gamoń']To dlaczego jedzie do Krzyczek nie lepiej do lepszego schronu.Dobermany bardzo źle sie aklimatyzuja w schronie a co dopiero w Krzyczkach.
Moze lepiej do Milanówka ??[/quote]
My niestety nie mamy na to wpływu - pies nie jest u Nas tylko u faceta co wyłapuje bezdomne psy....
Kora do mnie dzwoniła, że to na 99% pies adoptowany z Palucha ale nie mogę się dodzwonić do tej kobitki co by to potwierdziła.

A Milanówek nie przyjmuje psów z innych miejscowości - biorą psiaki tylko z Podkowy Leśnej....już parę razy byłyśmy prosić żeby nam przyjęli psa bo to czy tamto ale nie było żadnej mowy - nawet mówiłyśmy, że w zamian weźmiemy ze 3 koty do siebie na DT (bo miałyśmy wolny koci DT) ale żadne argumenty i błagania.

Posted

W Krzyczkach pewno nie maja czytnika a jak on Paluchowy to lepiej żeby trafił na Paluch .Moze jeszcze wstrzymac akcje -Krzyczki .Macie pewno kontakt z Panem??? -niech zaczeka troche zanim zawiezie go do tej mo.............

Posted

[quote name='gamoń']W Krzyczkach pewno nie maja czytnika a jak on Paluchowy to lepiej żeby trafił na Paluch .Moze jeszcze wstrzymac akcje -Krzyczki .Macie pewno kontakt z Panem??? -niech zaczeka troche zanim zawiezie go do tej mo.............[/quote]
Wczoraj błagałyśmy żeby nie zawoził (że go gdzieś zabierzemy tylko niech da nam chwilę czasu).....ale tak właśnie traktuje nasze prośby :cool1:
Nie będę komentować tu tego na wątku bo już raz miałyśmy z dziewczynami nieprzyjemności z tego powodu :shake:

Posted

[quote name='gamoń']To ma byc tylko sunia i to jamnisia szorstkowłosa -takie wymagania miał domek .Nic na to nie poradzę.[/quote]
Ehh....czyli znowu w punkcie wyjścia jestesmy :shake:
No cóż ale mam nadzieje, ze poszczęści się jamnikowi a sprawę dobermana dzisiaj spróbuję rozwiązać czy to psiak z Palucha czy nie.

Posted

moze sprawdzic osoby ktore zaadoptowaly dobermany i jesli to ktorejs z nich zginąl pies niech jedzie szybko do Krzyczek ....a moze to doberman tej kobitki , który w szoku uciekal nawet przed nią ..ona caly czas go szuka ...kurcze zapomnialam jak sie nazywal ...

Posted

[quote name='hankag']moze sprawdzic osoby ktore zaadoptowaly dobermany i jesli to ktorejs z nich zginąl pies niech jedzie szybko do Krzyczek ....a moze to doberman tej kobitki , który w szoku uciekal nawet przed nią ..ona caly czas go szuka ...kurcze zapomnialam jak sie nazywal ...[/quote]
To nie Kraw...już patrzyłam czy to czasami nie On ale niee :shake:
Kraw miał bardzo dużo brązu a ten niuniek nie....już wczoraj patrzyłam :-(

Posted

[quote name='gamoń']Do końca nie wiadomo czy to jest Paluchowy psiak.Psy na Paluchu nie maja tatuazy tylko chipy a w Krzyczkach nikt tego nie odczyta:shake:[/quote]
No właśnie....tam nie ma czytnika i doopa blada.
Pies już w Krzyczkach :-(

Posted

kurcze Dziewczyny wymyslcie cos zeby odczytac mozna było tego czipa ...moze poprosic straz miejska oni chyba maja tez czytniki ....a swoja droga ten hycel to prawdziwy hamulec wiedzial , ze tam nie odczyta sie czipa ...nie mogl poczekac...widac jak zalezy ludziom na odnalezieniu wlasciciela :angryy:

Posted

[quote name='gamoń']Haniu -przeciez on za to bierze pieniążki ,nie będzie czekał aż mu ubędzie w portfelu[/quote]
Święta racja....qrwa mać :angryy: