epe Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Nerisku-witaj!:loveu::loveu::loveu: Ale super fotki zrobiłaś w międzyczasie,jak Cię nie było!:lol: Quote
Neris Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 To małe już zaklepane i zadatkowane, dzisiaj byli państwo go odwiedzić. Ale sunia zostaje :lol: Quote
pucka69 Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Jestem pierwsza? :multi: :laola: Nerisku - wszystkiego najlepszego :loveu: Ps. A na kwietniową imprezę też bym sie chętnie wybrała - jeśli mnie zapraszasz. Autoreklama - lubię gotować :cool1: Quote
Neris Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Zapraszam, a jakże. Tyle że chyba trza będzie krzeseł dokupić cy cóś :lol: Quote
Neris Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 A ja kurczę niewychowana że aż. Dziękuję Pucko :lol: Quote
wiewiora1 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [IMG]http://images50.fotosik.pl/58/687c2d0a8fc5eefbmed.jpg[/IMG] ona tak dosc na powaznie wyglada!!!Gluciarka jedna!!!!Ktos mi mowil ,,ze moze ona wcale nie jest szczesliwa w warszawie ,,ja nigdy w to nie wie rzylam ,,,a te zdjecia sa tylko tego dowodem i potwierdzeniem m oich slow!!!!! Ona ma teraz najlepsze zycie i zabawe w calym swoim jestestwie!!!!:multi::multi: Dzieki NErisku,,,,,,,,,,ja w kwietniu ponoc na 90%wpadne ,,mam nadzieje ze dofinka mnie nie ugryzie w moje grube dupsko:evil_lol: Quote
Neris Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Dzięki Wiewiorko. Dofina ma do Malizny moooorze cierpliwości, mnie to naprawdę zaskakuje! Nie wiem czy jest szczęśliwa, a ona tego nie chce sama powiedzieć, nawet w Wigilię nic nie gadała :evil_lol:. Ale dopóki ma Karola obok wszystko jest ok. Quote
gusia0106 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Nerisie, :new-bday::BIG::bday: I wszystkiego co tam sobie zamarzysz :loveu: Quote
Neris Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 A co mi tam, wstawię se - MY MELODY Neris [IMG]http://images30.fotosik.pl/324/df1cb84620e38f1d.jpg[/IMG] Quote
Neris Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 A tu jedna taka zżera swój koszyk. Bo i tak śpi ze mną na MOJEJ poduszce, to po co jej koszyk... [IMG]http://images28.fotosik.pl/323/812ebde90d217f21med.jpg[/IMG] Quote
Neris Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Przydomek hodowlany chyba to jest, tak? Do lekcji poszła! Quote
epe Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Nerisku! Jako,że ja daleko,to mało wiedząca jestem-ale zrozumiałam,że Ty urodzinki obchodzisz:lol: Dla Ciebie szczęścia o jakim tylko marzysz!:loveu: :tort::new-bday: Niech żyją dziewczynki-Wodniczki!!!:lol: Quote
Neris Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Dziękuję wszystkim, tym co o 0.08 z lekka schrypniętymi głosami odśpiewali mi radosne [I]Stooooooooooo laaaaaaaaaaaat[/I] też :evil_lol: A wodniczki faktycznie nietuzinkowe, dziwne trochę czasami, ale cóż... Quote
samoglow Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Czesc, dopiero zapoznalam sie z watkiem, a poniewaz mialam wiele lat suke z padaczka, to chcialam zapytac, czy Malizna dostaje stale lekarstwa na epilepsje? Quote
Neigh Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Jest taka czeska komedia o wodnikach "jak utopić doktora Mraczka" Rurami w niej podróżowali, maka miała uszy i takie tam...... Quote
Neris Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 Z wodników pamiętam Szuwarka. A to drugie coś mi mówi, gdziesik tam dzwoni, ale co to nie wiem.... Malizna dostaaje rano 3/4 tabletki luminalu a wieczorem całą. Wczoraj wieczorem znowu bawiła się jak to tylko ona potrafi. Quote
Isadora7 Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='Neris']Z wodników pamiętam Szuwarka. A to drugie coś mi mówi, gdziesik tam dzwoni, ale co to nie wiem.... Malizna dostaaje rano 3/4 tabletki luminalu a wieczorem całą. Wczoraj wieczorem znowu bawiła się jak to tylko ona potrafi.[/quote] Nerisku a jaką dawkę luminalu dostaje? U mnie po zmianie lekarza oakzało się ze Rambo dostawal za mało. Teraz bierze 2 razy (rano i wieczorem) po 0,15 odpukac jeszcze nie miał żadnego ataku przy tej dawce, a nie było ostatnio tygodnia bez conajmniej jednego. Quote
Neigh Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 A moj Tygrys jedzie na 100luminalu - jedna tabletka rano i jedna wieczorem. Wazy hmm 46 kg. Atak ostatni miał..........1 grudnia:-) Ale on dodatkowo dostaje taki robiony lek - bromek potasu. Quote
Neigh Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Tygrys dostawał Mizodin........ale hmm no nie czuł się po nim dobrze. Mówiąc oględnie - nie poznawał nas.... Quote
samoglow Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Moja Maja dostawala "ludzkie" lekarstwa na padaczke - Mizodin i Amizepin 2 razy dziennie. Choc nie uniknela smierci na skutek ciagu padaczkowego, to od chwili diagnozy przezyla jeszcze 11 lat. Quote
Isadora7 Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='Neigh']A moj Tygrys jedzie na 100luminalu - jedna tabletka rano i jedna wieczorem. Wazy hmm 46 kg. Atak ostatni miał..........1 grudnia:-) Ale on dodatkowo dostaje taki robiony lek - bromek potasu.[/quote] No to na twojego wchodzi prawie 8 Rambusiów :evil_lol::evil_lol::evil_lol:. Bromek też był rozważany ale na razie czekamy. No własnie a jak z tyciem u ciebie, znaczy u psiaka. Bo Rambo zaczał tyć i musze pilnować wagi. [quote name='samoglow']Moja Maja dostawala "ludzkie" lekarstwa na padaczke - Mizodin i Amizepin 2 razy dziennie. Choc nie uniknela smierci na skutek ciagu padaczkowego, to od chwili diagnozy przezyla jeszcze 11 lat.[/quote] Mizodin to praktycznie luminal. Pieknie przeżyła sunieczka 11 lat jeszce - super. Quote
Neris Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 Łączna dawka dobowa to 26,25 mg. Na kilogram wychodzi więc mniej niz dawka Tigera, to znaczy że może jeszcze nie jest to maksymalna dawka i nie muszę się aż tak martwić. Dostalismy receptę na RELSED we wlewkach doodbytniczych, to nasze lekarstwo "alarmowe" na przerwanie ewentualnego ciągu. Bromek potasu jest rozważany, ale na razie nie wdrażamy. Podobno przedwiośnie często jest momentem nasilenia ataków padaczkowych u psów. Mam nadzieję, że to tylko to... Quote
Recommended Posts