Gosiapk Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Może to stres ? Może jej przejdzie za kilka dni jak sie oswoi z nowym miejscem? Quote
kalcia Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 a moze Malizna to mala wredota po prostu? :diabloti: ale fakt, ze dziwne to troche >..> Quote
Neris Posted August 11, 2008 Author Posted August 11, 2008 Może być tak że sobie wyznacza granice terytorium... przyczyn zresztą jak zawsze może być wiele. Zamówiłam wizytę trenerki, zobaczymy co powie. No ale to już o wakacjach. Quote
Neris Posted August 16, 2008 Author Posted August 16, 2008 Książęca parka :) [IMG]http://images45.fotosik.pl/1/bd229719f961f4c4.jpg[/IMG] Quote
kalcia Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images_pb/editor/separator.gif[/IMG]oho, jak ladnie :) a jak tam Malizna? Uspokoila sie?:P Quote
agata-air Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 a ja zrobię offa (ale małego bo w końcu w każdym wątku chodzi o ochronę, ratowanie i dobro zwierząt....) Proszę o wejście na wątek i bojkot jednego z najgorszych katów zwierząt w histori Polski, Stephena który właśnie miał czeloność pojawić się na dogomani [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75654&page=41"]http://www.dogomania.pl/forum/showth...=75654&page=41[/URL] (post 407) Quote
Neris Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 Merzet ciagle na wakacjach, a ja mam szlaban na telefon :evil_lol:, sama sobie go ustanowiłam. Aga, weszłam na wątek ale nie wiem co mam zrobić. Bojkot oznacza ignorowanie więc nie wiem czy mam pisać czy nie pisać... Quote
agata-air Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 bojkot to również podważenie poglądów (według wikipedi);) podważenie czyjegoś zdanie. I tak też staraliśmy się robić :D niedługo będziemy prosili o wysyłanie listów protestacyjnych wtej sprawie, tylko skończymy przygotwywać pisma :cool3: Quote
epe Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 A jakie są szanse na wytoczenie mu sprawy w Anglii? Pomysł Arki-jeśli możliwy do wykonania-nie jest głupi!;) Quote
agata-air Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 epe zaraz dostaniesz pw. i każdy co chce wiedzieć proszę o pw i odrazu odpisuje na każde pytanie :D Quote
Neris Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 Dostałam wlasnie sms, że Malizna wraca. Quote
Neris Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 Nie wiem, ale jestem w rozpaczy, ten pies ma stracić dom i wrócić do przechowalni, gdzie za nic nie będę mu w stanie zapewnić takich warunków jak miał. Chcę się zakopać w ziemi i przezimować. Quote
Neris Posted August 25, 2008 Author Posted August 25, 2008 Ale jest bardzo źle. Malizna gryzie rzeczy w domu, w ogóle przestała zachowywać czystość - wczoraj załatwiła się pod siebie siedząc w budce. Ma od 2 tygodni biegunkę. Dla mnie to szok, jej się rzeczywiście zdarzało załatwiać do kociej kuwety ale większość potrzeb jednak załatwiała w ogrodzie. Jutro postaram się po małą pojechać w towarzystwie naszej trenerki i na miejscu zobaczymy co się dzieje, może zauważy ewentualną przyczynę takiego zachowania. Quote
Neris Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 Żabulec już u mnie. Zostawiłam ją w przedpokoju w otwartej wiklinowej budce. Załatwia się krwawym glutem, rozrabiam enterogelan i zaraz jej dam. Quote
Neris Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 Nie wiem, zobaczę czy enterogelan podziała, w nocy do weta i tak nie ma jak, jutro zobaczymy jak to będzie wyglądać. Quote
Neigh Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 [quote name='Neris']Nie wiem, zobaczę czy enterogelan podziała, w nocy do weta i tak nie ma jak, jutro zobaczymy jak to będzie wyglądać.[/quote] Przepraszam bardzo, ale ja Czegoś nie rozumiem!!!!!!!! Jeśli pies załatwia się krwawym glutem, to raczej trudno to podciągnąć pod problemy w zachowaniu!!!!!!!! To jest kurde poważny problem zdrowotny. Czy Merzet była z nią u weta??? Jak mój pies ma biegunkę, to najpierw zakładam chwilowe zatrucie, ale jesli się to utrzymuje to na złamanie karku pędzę do lekarza, a nie zakładam fochy!!!! Zaden normalny pies nie załatwia się pod siebie na złośc swojemu panu. Co powiedział wet??? !!!!!!!! Quote
agata-air Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 [quote name='kalcia']Podobno Merzet nie byla z nia u weta :([/quote] Jeśli to prawda to biorąc pod uwagę to co napisała Neris o krwawym glucie to pozostaje napisać, że dobrze że wróciła do Neriski...szkoda tylko, że Malizna się nacierpiała a Neris ma kolejnegggggggggooooo psa. Quote
Neris Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 Tylko nie krzyczmy bo łeb mi dzisiaj pęka ;) W nocy nie było kupki nigdzie, obejrzałam podłogę i nic nie znalazłam. Mogą być dwa powody - enterogelan zadziałał albo Malizna uznała, że wróciła do domu i już. Jak weszłam rano do pokoju wskoczyła mi z rozpędu na kolana, wymyła dokładnie całą twarz, teraz piłuje japę na koty które na wszelki wypadek zasiadły na akwarium. Quote
epe Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Ciotko Neris! Tak sobie pomyślałam,czy jej zachowanie w nowym domu,nie wynikało z protestu? A może sobie wykombinowała,że jak będzie "niegrzeczna" to ją oddadzą do Ciebie?:evil_lol: Jeśli wszystko ze zdrówkiem będzie OK,to zacznę przychylać się do tej tezy!!:evil_lol: Orzecież jamniki są bardzo inteligentne!;) Quote
Recommended Posts