Danuta Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Pisze znowu,bo gdzies wsadziłam jeden mój list i nie moge go teraz znalesc Pomózcie mi prosze w znalezieniu domu dla suki ON długowłosej,około 10 letniej,bardzo grzecznej,ładnej i kochanej Oto jej historia-ta suka ma na imie Dasza i jest psem mojego niezyjacego ojca.Moja macocha sprzedała dom i chce ja uspic,bo nie ma z nia co zrobic:placz:Ja niestety nie moge jej zabrac do siebie,gdyz sama mam 6psów w tym 5 suk,z którymi ona niestety sie nie zgadza.Przeciez ona nie rozumie całej sytuacji i w czym zawiniła,zeby dac jej teraz smiertelny zastrzyk???????????:placz:Błagam pomózcie.Dam na karme z góry na rok,co jeszcze mam obiecac,by ktos ja pokochał?????????Ona nie jest przyzwyczajona do kojca,miała ogród do swojej dyspozycji,wiec nie chce by wyladowała w kojcu,czy na łancuchu-tego by pewnie nie zniosła. Ona naprawde jest kochana i grzeczna-np.nie wychodzi za brame przy otwartych drzwiach,nie skacze po ludziach,nie jest hałasliwa:placz::placz::placz: Co ja mam zrobic???????????:placz: Nowi własciciele domu tez jej nie chca,bo maja niepełnosprawne dziecko,a chłopak boi sie psów:placz: Acha-Dasza mieszka w mikołowie,koło Katowic,wolałabym,zeby została gdzies na slasku,bym wiedziała w jakich warunkach zyje.........Ale czy znajdzie dom???????:placz: podaje mój [email protected] Quote
iwop Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Zień tytuł na bardziej dramatyczny i koniecznie wklej zdjęcia! Quote
Danuta Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 Boze ja nie mam zdjec:placz:mieszkam 100km od mikołowa:placz: Quote
iwop Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Ludzie sa wzrokowcami... Bez zdjęc to kiepska sprawa....:shake: Quote
iwop Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Napisz do beki ona zajmuje sie onkami... Ale wiek i brak zdjęć - niezbyt dobrze... Quote
Danuta Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 Ja jestem beznadziejnie słaba w poruszaniu sie po internecie-gdzie ta Beka?????????????? Quote
Maupa4 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Zmieniłam trochę tytuł i napisałam do Beki, Anashara i Petera Beny. Quote
beka Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 juz jestem. No tak 10 letni pies niestety nie jest rozchwytywany. Ze zdjęciami nie będzie łatwo ale bez ...:( Mam aktualnie 4 psy na tymczasie więc nie dam rady jej wziąc. Ale skoro chcesz zafundować karme na rok to może przeznaczyć tę kasę na hotelik... Quote
Danuta Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 A jak jej bedzie w hoteliku????? i gdzie to jest i za ile??????? Quote
iwop Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 W hoteliku bedzie spokojnie czekała na adopcje... to teraz chyba najlepsze wyjście...:oops: Quote
majqa Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Danuto ile ten pies ma danego czasu na znalezienie mu domu? Czy ta sunia nie zgadza się z Twoimi, bo sama jest zadziora, czy one jej nie akceptują? Sunia mieszkała w mieszkanku? Quote
majqa Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Wiek to nie wyrok, wyrokiem jest tu tylko strzykawka :placz:...Jaki jest jej stan zdrówka? Czy ona wymaga jakichś specjalnych warunków (wiem, wiem, że dwór odpada, buda itp., bo to już wyjaśniłaś)??? Quote
Danuta Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 MACOCHA powiedziała,ze tydzien.Pies zyje na dworze,w budzie,ale ma ogród do dyspozycji-Nie w kojcu Quote
Danuta Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 Ta suka nigdy nie akceptowała innych suk,ale razem z nia mieszkał pies i baaaardzo lubiły sie bawic-pies juz ma dom,choc tez stary Quote
Danuta Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 Dasza jest wesoła,miła,nie namolna,nie hałasliwa,póki co zadnych zabiegów nie wymaga,zdrowie tez jej dopisuje Quote
irysek Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Napisze do Murki, ona ma hotelik, sunka moglaby po ogrodzie biegac 4 razy dziennie, moze ma cos wolnego. Quote
Danuta Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 Na razie dzieki,dzieki,dzieki Teraz lece do pracy,bede popołudniu Quote
majqa Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='Danuta']Ta suka nigdy nie akceptowała innych suk,ale razem z nia mieszkał pies i baaaardzo lubiły sie bawic-pies juz ma dom,choc tez stary[/quote] :-( a już myślałam, że będę mogła pomóc skoro taka gardłowa sprawa ale mogłabym zaoferować tylko mieszkanko i to z 2 kotkami nachalnymi miłośnie wobec psów i sunią po ciężkich przejściach...Hm...Danuto dziewczyny dobrze radzą, hotelik to idealne rozwiązanie, bo daje Ci szansę na poszukanie nowego domku dla suni, a jej szansę na przeżycie. Może pomyśl o zmianie tytułu wpisując, że sunia ma ten wspomniany tydzień czasu... Quote
Anashar Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 W aktualnej sytuacji najlepiej dać sunię do hoteliku. Czy nie da się jakiś zdjęć załatwić? Bez tego takie adopcje są raczej niemożliwe niestety... Quote
Murka Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='irysek']Napisze do Murki, ona ma hotelik, sunka moglaby po ogrodzie biegac 4 razy dziennie, moze ma cos wolnego.[/quote] Się melduję ;) Na chwilę obecną miejsce wolne mamy. Ma do nas coś nowego trafić, ale za półtora tygodnia jedna z obecnych lokatorek jedzie do domku, także spokojnie miejsce będzie. Koszt to byłby 15zł/doba. Suńka mieszkałaby w dużym boksie i minimum 4 razy dziennie byłaby wypuszczana na ogrodzony teren. W naszym stadzie przeważają suczki więc raczej wątpliwe, aby mogła stale biegać po ogrodzie (tak jak psy hotelowe, którzy są już u nas dłużej), ale do czasu znalezienia jej stałego domu na pewno będzie miała zapewnione dobre warunki. Quote
majqa Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Danuto chcąc ratować sunię w ogóle się nie zastanawiaj, oferta pomocy max...chyba, że do tej pory znalazłaś jakieś inne rozwiązanie!!! Quote
irysek Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Dzieki murka ze sie odezwalas. super ze masz to miejsce. danuta niech to teraz przemysli, epszej propozycji nie bedzie, chyba ze ktos wezmie ja na dt. moze wklej pare zdjec z hoteliku na pw danucie, zeby zobaczyla, ze pieski maja u ciebie super :) Quote
beka Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Danuta i rozważ jeszcze opcje taką, by postawić jej kojec u siebie... Możesz ja puszczas z samcem. WIem że to trudno (mam dwie suku które sie akceptują :( ), ale musisz rozważyc również taka opcję że ona domu nie znajdzie..... Quote
Recommended Posts