Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Murka']Za jakąś chwilę potrzebny Enarenal i Vetmedin, ale to chyba zamówić we własnym zakresie?[/QUOTE]

Zamów Murko, zamów, chyba nie powinno się przerywać tego leczenia!!! Jakie koszty tych lekarstw?

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Vetmedin jest diabelnie drogi. Wiem, bo najpierw brała go moja Lola (*) a teraz łatka - 3 zł za tabletkę...
A macie możliwość załatwić enarenal na receptę, bo to taniej. jakby co, to mój tata to bierze więc poprosze lekarza. Lola go brała...

Posted

Ja zamawiam Vetmedin w sprawdzonym źródle i kosztuje ok. 170 zł (100 tabletek), więc wychodzi 1,70 zł za kapsułkę. Rufi bierze to dwa razy dziennie, więc trochę tego idzie...

Enarenal jest tylko na receptę, my ostatnio braliśmy na weterynaryjną, nie wiem czy ma znaczenie.

Posted

Murka, na weterynaryjną receptę nie ma zniżki...
A ile mg ten Vetmedin, bo moja Łacia bierze 5 mg dwa razy dziennie... po 3 zł tabletka to też sporo wychodzi. :(

Posted

Chodzi o 5mg, Rufi to kawał psiska :)
Jak chcesz to Ci podam namiar na tego pana, u którego zamawiam, poznałam go przez allegro, a teraz zamawiam już poza. Solidna firma. On ma niemal wszystko taniej niż w lecznicy u weta.

Posted

No właśnie nigdy nie ma zbyt długo spokoju. Rufi nam od kilku dni zaczął bardzo intesywnie kaszleć. Myśleliśmy, że to z upałów, ale dzisiaj było fajnie chłodno a Rufi dalej kaszle. No to wio do lecznicy z nim z najgorszymi myślami (woda w płucach itp.). Na szczęście okazało się, że nie jest to nic groźnego, płuca czyste, po prostu działanie upałów i prawdopodobnie przedawkowanie leków (podobno Enarenal nie powinno się podawać razem z Vetmedinem). Mamy nakaz odstawienia wszystkich preparatów na serce prócz Vetmedinu. Za ok. dwa tygodnie spróbować podawać zioła od Malibo. Jakby powrócił kaszel to znaczy, że trzeba zioła odstawić całkowicie. Enarenal w ogóle mamy odstawić i podawać tylko gdyby Vetmedin się skończył i nie było na niego środków.

Essientale Forte i preparat na chrząstkę stawową będzie dostawał cały czas bez zmian :)

Posted

No ładnie. Już się cieszyłam, że wreszcie Rufi w pełni sił i zdrowia a tu znowu jakiś kaszelek... On chyba chce być w centrum uwagi ;) dlatego sobie różne dolegliwości wynajduje ;)

Posted

Z wszystkich tych wyjazdów do wetów najbardziej zadowolony jest Rufi. Jak tylko zobaczy samochód to pędzi prosto do niego i hop do środka przez otwartą klapę. I już się usadawia gotowy do drogi. Kocha jeździć :)

Posted

Murko, moze mój priv nie doszedł... Mozesz mi podac numer konta do wpłat na Rufiego, bo cos mi sie pomieszało i bank pokazuje mi błąd we wplacie... (mam wpłate z zakończonego bazarku)

Posted

Ja właśnie tak myślała, że Rufi te wszystkie chorubska symuluje, żeby być w centrum uwagi :D
Wychodzi na to, że nawet nie o tę uwagę chodzi a o jazdę samochodem :evil_lol:
Może profilaktycznie raz w tygodniu fundujcie mu samochodową wycieczkę, to chorować przestanie :eviltong:

Posted

Karma nie wiem jaka, może dla seniorów :roll:
U nas zjada Arion, ale jakby była zamówiona karma to oczywiście odliczymy od hotelowania.

W lecznicach jest grzeczny i cierpliwy, rozdaje wszystkim buziaki :evil_lol: On chyba po prostu lubi byc wśród ludzi ;)
Jak jeździł na badania do Lublina, to wszyscy się tam nim zachwycali, a jedna z pracownic (jakaś wetka lub stażystka) to mało go nie zacałowała na śmierć. Strasznie się jej podobał, ale wziąść go nie mogła :(

Posted

Szkoda, że go nie mogła zabrać...
Z opisu ciotek wyszło mi, że jestem facetem :D Uwielbiam samochody i jazdę nimi. Dodam, że całkiem szybką jazdę ;) Nawet trasy 800 km robię sama :)
Rufiku - w pełni ciebie rozumiem ;)

Posted

[quote name='Ra_dunia']Szkoda, że go nie mogła zabrać...
Z opisu ciotek wyszło mi, że jestem facetem :D Uwielbiam samochody i jazdę nimi. Dodam, że całkiem szybką jazdę ;) Nawet trasy 800 km robię sama :)
Rufiku - w pełni ciebie rozumiem ;)[/QUOTE]

Ra_duniu tutaj każda tajemnica się wyda, choćby nie wiem co:)