Reno2001 Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Ja również kciuki zaciskam. A o te kraty to chodzi w sensie psa ZA kratami czy psa na TLE krat? Jesli nawet w tle nie może byc siatki czy krat, to faktycznie będzie problem. Pies jest w schronisku a tam wszędzie są boksy :razz:. Quote
Panca Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 pozwole sobie wkleic informacje ktora dostalam odnosnie ogloszenia: od razu Pani powiem ze te zdjecia nie przejda niestety. Prosze postarac sie o jakies lepsze. Bo oni niesety maja takie wymogi. pies musi byc na calym zdjeciu, ma byc widac jego sylwetke, zadnych ludzi i krat. wiem jakie to trudne zrobic w schronisku, bo same mamy z tym problem, ale niesety inaczej nie dadza :( czy jest szansa na zdjecie samego psa? oby sie udalo z tym DT... Quote
agusiazet Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 No i co z tym DT? Jeśli te zdjęcia są konieczne do wyciągnięcia ze schronu mogę się umówić na piątek lub sobotę (wcześniej nie, bo mam córkę chorą) i kombinować zdjęcia bez krat i ludzi, choć to prawdziwe wyzwanie, bo albo ktoś go musi trzymać, albo trzeba go do czegoś przywiązać! Napiszcie! Quote
Panca Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 wielkie dzieki dam znac wieczorem bo po 18 stej mam dzwonic w sprawie DT ...ale zdjecia i tak sie przydadza bo DT to nie DS a ogloszenie w gazecie zawsze ma wieksze powodzenie ze zdjeciem no i przydalaby sie jego historia..wiem ze byl bardzo chudy..ale to wszystko... Quote
Ulka18 Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 no i przydalaby sie jego historia..wiem ze byl bardzo chudy..ale to wszystko... Ten pies nie ma historii znanej schronisku. Wiadomo, ze pies jest z Ostrowca, a tam czesto sa lapanki i psy ląduja w mieleckim schronisku. Przywozi je straz miejska albo specjalny hycel z Ostrowca. Psy z Ostrowca sa najbardziej zaniedbane ze wszystkich dostarczanych. Quote
agusiazet Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Czyli ma historią, tylko bardzo niemiłą:( Quote
Panca Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 ale sie denerwuje....oby sie udalo...tylko zeby transport nie okazal sie przeszkoda:roll: Quote
Panca Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 sprawy maja sie tak: nie ma domu tymczasowego(chodzilo o pomoc finansowa tak naprawde tylko ja zle zrozumialam) na razie,mam chetnego znajomego na wsparcie finansowe (dowiem sie jutro ile) oraz wciaz czekam na kontakt od pewnej pani,ktora rowniez moze przelac pieniadze na hotel dla Rufiego moje pytanie brzmi: czy zna ktos hotel,do ktorego moznaby go zawiezc? Murka raczej odpada bo u niej slabo z adopcjami ostatnio:roll:al emoge ja spytac... inne pomysly????hotele?????ja moge napisac jeszcze do Pati... Quote
Ulka18 Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Wazne jest stale wsparcie finansowe na psa w hoteliku. Nieraz sie zdarza tak, ze nie ma za kilka miesiecy pieniedzy na utrzymania psa. Murka raczej odpada bo u niej slabo z adopcjami ostatnio A w ktorym hoteliku jest dobrze z adopcjami :???: Nie wiem czy na inny hotel zgodzi sie kierownik schroniska :roll: Quote
agusiazet Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Jeśli Rufi pojechałby do Murki byłoby super, tam są rewelacyjni ludzie i kochają psy!! A adopcje, cóż wszędzie idą słabo, niestety. Przeszkodą jest jedynie kolejka, a w niej Rufiego nie ma:( Quote
Panca Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 u Pati jesli byloby miejsce tez jest super tam obecnie przebywa sparalizowany Parys i ma jak w raju a czemu kierownik mialby sie nie zgodzic?boi sie ze pies trafi w nieodpowiednie miejsce? Quote
Ulka18 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Panca napisał(a):a czemu kierownik mialby sie nie zgodzic?boi sie ze pies trafi w nieodpowiednie miejsce? Dokladnie tak. Kierownik jest ostrozny. Jesli my rekomendujemy DT lub hotelik to nie powinien protestowac. Do nas ma zaufanie, bo niejednego psa juz wyadoptowalysmy, zawiozlysmy i od lat dzialamy. Nie kazdy jednak kto przyjdzie czy zadzwoni do schroniska z propozycja DT otrzyma natychmiastowa zgode, kierownik zaraz sie nas bedzie pytal, czy wiemy cos na ten temat. Quote
Panca Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 moze wobec tego zajrzyj na watek Parysa i przekonaj sie ze mozna rekomendowac hotelik Pati( nie wiem czy ma miejsce ) http://www.dogomania.pl/forum/f28/2-lata-pod-plotem-po-smierci-wlasciciela-otwock-bardzo-potrzebny-tymczas-124232/index25.html Quote
Ulka18 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 moze wobec tego zajrzyj na watek Parysa i przekonaj sie ze mozna rekomendowac hotelik Pati Napisalam jaka jest opinia kierownika nt. DT i hotelikow. Pati znam od dawna, bo ma dalmatynke ZOJE z mieleckiego schroniska. Kto bedzie placil za utrzymanie Rufiego w hoteliku? Ile kosztuje doba? Quote
Panca Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 kto bedzie placil i ile bede wiedziala lada dzien napisalam do Pati- nie mam jeszcze odpowiedzi rozumiem ze do Pati nie byloby problemu wyslac Rufiego? dzis wieczorem dzwonie do pewnej Pani co chciala psa ale sie spoznila bo ktos inny go zaadoptowal.Pani mieszka w Warszawie wiec w razie czego moglabym sprawdzic dom - czy moja opinia bylaby na tyle wystarczajaca aby kierownik wydal psa?!?!? Quote
Ulka18 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Pani mieszka w Warszawie wiec w razie czego moglabym sprawdzic dom - czy moja opinia bylaby na tyle wystarczajaca aby kierownik wydal psa?!?!? Jasna sprawa :lol: Zeby tylko dom chcial duzego Rufiego :kciuki: Quote
Panca Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 rozmawialam z zainteresowana i jutro podsylam jej zdjecia Rufiego tylko pani pytala czy on umie chodzic na smyczy,bo jest strasza osoa i nie wezmie silnego psa ktory ja przewroci np na widok innego psa czy wiadomo jak Rufi sobie na smyczy radzi? Quote
Ulka18 Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Rufi na smyczy chodzi srednio, raczej sie jej boi, szczegolnie przy zakladaniu. Poza tym to duzy, silny pies, wazy na pewno ze 35-40 kg, moze przez przypadek pociagnac. W jakim wieku jest ta Pani? Jesli bardzo starsza to moze wzielaby Węgielka? http://www.dogomania.pl/forum/f28/maly-zjawiskowy-wegielek-siersc-do-ziemi-z-mielca-obecnie-janow-lubelski-125630/ Quote
Panca Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Pani miala ONka i raczej do takich ma slabosc..moge jej zaproponowac Wegielka a co mi szkodzi...wysylam jej tez zamojska Fryzie i kilka innych psow..kurcze skoro Rufi duzy to obawiam sie ze go nie wezmie:-(wysle i tak.. moge zatem prosic o zdjecia Rufiego bez krat ????pojdzie jego ogloszenie w Super Expressie Quote
agata51 Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Rufi, już niedługo będziesz w domku, zobaczysz. Quote
Panca Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 oby oby...mam nadzieje ze dostane zdjecia psiaka bo watpie zeby ta starsza pani go wziela(za duzy):roll: Quote
Ulka18 Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 agusiazet napisał(a): Jeśli te zdjęcia są konieczne do wyciągnięcia ze schronu mogę się umówić na piątek lub sobotę (wcześniej nie, bo mam córkę chorą) i kombinować zdjęcia bez krat i ludzi, choć to prawdziwe wyzwanie, bo albo ktoś go musi trzymać, albo trzeba go do czegoś przywiązać! Napiszcie! Agusiu, a Ty bys mogla podejsc do schroniska i wyciagnac Rufiego gdzies przed schronisko i zrobic zdjecie? Na terenie schroniska wymagane zdjecie nie wyjdzie :shake: Quote
agusiazet Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Na razie mam grypę, jak i reszta mojej rodziny i nie nadaję się do życia, ale na tygodniu podejdę na pewno! Quote
Panca Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 dzieki wielkie kurcze nie wie czemu Pati nie opisuje na PW:roll:pisalam w sprawie miejsca dla Rufiego Quote
Recommended Posts