Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja również kciuki zaciskam. A o te kraty to chodzi w sensie psa ZA kratami czy psa na TLE krat? Jesli nawet w tle nie może byc siatki czy krat, to faktycznie będzie problem. Pies jest w schronisku a tam wszędzie są boksy :razz:.

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pozwole sobie wkleic informacje ktora dostalam odnosnie ogloszenia:
od razu Pani powiem ze te zdjecia nie przejda niestety.
Prosze postarac sie o jakies lepsze. Bo oni niesety maja takie wymogi.
pies musi byc na calym zdjeciu, ma byc widac jego sylwetke, zadnych
ludzi i krat.

wiem jakie to trudne zrobic w schronisku, bo same mamy z tym problem,
ale niesety inaczej nie dadza :(

czy jest szansa na zdjecie samego psa?
oby sie udalo z tym DT...

Posted

No i co z tym DT? Jeśli te zdjęcia są konieczne do wyciągnięcia ze schronu mogę się umówić na piątek lub sobotę (wcześniej nie, bo mam córkę chorą) i kombinować zdjęcia bez krat i ludzi, choć to prawdziwe wyzwanie, bo albo ktoś go musi trzymać, albo trzeba go do czegoś przywiązać! Napiszcie!

Posted

wielkie dzieki
dam znac wieczorem bo po 18 stej mam dzwonic w sprawie DT ...ale zdjecia i tak sie przydadza bo DT to nie DS a ogloszenie w gazecie zawsze ma wieksze powodzenie ze zdjeciem
no i przydalaby sie jego historia..wiem ze byl bardzo chudy..ale to wszystko...

Posted

no i przydalaby sie jego historia..wiem ze byl bardzo chudy..ale to wszystko...

Ten pies nie ma historii znanej schronisku. Wiadomo, ze pies jest z Ostrowca, a tam czesto sa lapanki i psy ląduja w mieleckim schronisku.
Przywozi je straz miejska albo specjalny hycel z Ostrowca.
Psy z Ostrowca sa najbardziej zaniedbane ze wszystkich dostarczanych.

Posted

sprawy maja sie tak: nie ma domu tymczasowego(chodzilo o pomoc finansowa tak naprawde tylko ja zle zrozumialam) na razie,mam chetnego znajomego na wsparcie finansowe (dowiem sie jutro ile) oraz wciaz czekam na kontakt od pewnej pani,ktora rowniez moze przelac pieniadze na hotel dla Rufiego
moje pytanie brzmi: czy zna ktos hotel,do ktorego moznaby go zawiezc?
Murka raczej odpada bo u niej slabo z adopcjami ostatnio:roll:al emoge ja spytac...
inne pomysly????hotele?????ja moge napisac jeszcze do Pati...

Posted

Wazne jest stale wsparcie finansowe na psa w hoteliku. Nieraz sie zdarza tak, ze nie ma za kilka miesiecy pieniedzy na utrzymania psa.

Murka raczej odpada bo u niej slabo z adopcjami ostatnio

A w ktorym hoteliku jest dobrze z adopcjami :???:
Nie wiem czy na inny hotel zgodzi sie kierownik schroniska :roll:

Posted

Jeśli Rufi pojechałby do Murki byłoby super, tam są rewelacyjni ludzie i kochają psy!! A adopcje, cóż wszędzie idą słabo, niestety. Przeszkodą jest jedynie kolejka, a w niej Rufiego nie ma:(

Posted

u Pati jesli byloby miejsce tez jest super
tam obecnie przebywa sparalizowany Parys i ma jak w raju
a czemu kierownik mialby sie nie zgodzic?boi sie ze pies trafi w nieodpowiednie miejsce?

Posted

Panca napisał(a):
a czemu kierownik mialby sie nie zgodzic?boi sie ze pies trafi w nieodpowiednie miejsce?

Dokladnie tak. Kierownik jest ostrozny.
Jesli my rekomendujemy DT lub hotelik to nie powinien protestowac.
Do nas ma zaufanie, bo niejednego psa juz wyadoptowalysmy, zawiozlysmy i od lat dzialamy. Nie kazdy jednak kto przyjdzie czy zadzwoni do schroniska z propozycja DT otrzyma natychmiastowa zgode, kierownik zaraz sie nas bedzie pytal, czy wiemy cos na ten temat.

Posted

moze wobec tego zajrzyj na watek Parysa i przekonaj sie ze mozna rekomendowac hotelik Pati

Napisalam jaka jest opinia kierownika nt. DT i hotelikow.
Pati znam od dawna, bo ma dalmatynke ZOJE z mieleckiego schroniska.
Kto bedzie placil za utrzymanie Rufiego w hoteliku? Ile kosztuje doba?

Posted

kto bedzie placil i ile bede wiedziala lada dzien
napisalam do Pati- nie mam jeszcze odpowiedzi
rozumiem ze do Pati nie byloby problemu wyslac Rufiego? dzis wieczorem dzwonie do pewnej Pani co chciala psa ale sie spoznila bo ktos inny go zaadoptowal.Pani mieszka w Warszawie wiec w razie czego moglabym sprawdzic dom - czy moja opinia bylaby na tyle wystarczajaca aby kierownik wydal psa?!?!?

Posted

Pani mieszka w Warszawie wiec w razie czego moglabym sprawdzic dom - czy moja opinia bylaby na tyle wystarczajaca aby kierownik wydal psa?!?!?
Jasna sprawa :lol: Zeby tylko dom chcial duzego Rufiego :kciuki:

Posted

rozmawialam z zainteresowana i jutro podsylam jej zdjecia Rufiego tylko pani pytala czy on umie chodzic na smyczy,bo jest strasza osoa i nie wezmie silnego psa ktory ja przewroci np na widok innego psa
czy wiadomo jak Rufi sobie na smyczy radzi?

Posted

Pani miala ONka i raczej do takich ma slabosc..moge jej zaproponowac Wegielka a co mi szkodzi...wysylam jej tez zamojska Fryzie i kilka innych psow..kurcze skoro Rufi duzy to obawiam sie ze go nie wezmie:-(wysle i tak..
moge zatem prosic o zdjecia Rufiego bez krat ????pojdzie jego ogloszenie w Super Expressie

Posted

agusiazet napisał(a):
Jeśli te zdjęcia są konieczne do wyciągnięcia ze schronu mogę się umówić na piątek lub sobotę (wcześniej nie, bo mam córkę chorą) i kombinować zdjęcia bez krat i ludzi, choć to prawdziwe wyzwanie, bo albo ktoś go musi trzymać, albo trzeba go do czegoś przywiązać! Napiszcie!

Agusiu, a Ty bys mogla podejsc do schroniska i wyciagnac Rufiego gdzies przed schronisko i zrobic zdjecie? Na terenie schroniska wymagane zdjecie nie wyjdzie :shake: