Aggie Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 ale przesliczna ta twoja sunia beka... prześliczna.. oby jej sie poprawiło. Quote
beka Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 Dziś dostała ostatnia dawke prochów. Niestety z brzuszkiem bez zmian Quote
beka Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 A tu zdjecia Dumeczki ze schronu: Suczka ON w wieku 3-4 lata, jest bardzo miła. Przyjechała 15 sierpnia 2007 z Brwinowa. Nr. ew. 390/07 Quote
Lilith20 Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 jutro dostane odpowiedz od czlowieka ktoremu podeslalam zdjecia waszej suni. trzymac kciuki. a nasza kaja jedzie w przyszlym tyg do nowego domku<jupi> Quote
kasiaprodex Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 ciotki zgłosiła sie do mnie pewna pani która poszukuje owczarka niemieckiego ale suni. Może być po sterylce lub przed bo mąż jest wetem to ewentualnie sam to zrobi. Mieszkaja oni w Lublinie domek z działką dwoje dzieci w wieku szkolnym i jeszcze cis pt york. Potrzebuja suni która bedzie latał po wybiegu i odstraszała nieproszonych gości. jak ich nie ma w domu. jeżeli takie warunki odpowiadaja to mam jej telefon. Quote
Lulka Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 a jak brzuchol? lepiej czy nadal to samo? Quote
morisowa Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 a co powiesz na dom, do którego często przychodzi wnuczek lat 8, niewidomy (wychowany przy psie poprzednim, malamucie, dziecko wiecznie pilnowane, no ale jednak to małe dziecko i niepełnosprawne)? pani dzwoniła z ogłoszenia Rubi, mówiłam jej o Dumce, wysłałam już fotki. Dom z ogrodem w Wesołej, generalnie na podwórko ale z wstępem do domu. Quote
beka Posted February 4, 2008 Author Posted February 4, 2008 Brzuchol zdecydowanie lepiej :) Morisowa przemyślałam, a może pokazać jej też Tinę??? Quote
morisowa Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 wysłałam fotki obu to fragmenty odpowiedzi: "Obie suczki są wspaniałe. Rzeczywiście Dumka wyglada prawie tak jak Rubi i mnie w pierwszej chwili bardziej przypadła do serca. (..) Z kolei spojrzenie Tiny ze zdjęcia Tina2 jest rozbrajające - zwłaszcza ona zwróciła uwagę mojego syna. (...) Myślę więc, że moglibyśmy jedną z tych dwóch suczek przyjąć do siebie, jednak chciałabym, aby może jednak Pani lub Pani koleżanka (to Ty, Beka ;) ) nam doradziła i podpowiedziała, który z piesków byłby najodpowiedniejszy (..) chyba najpierw powinniśmy spotkać się z pieskami - po prostu, żeby sprawdzić, czy my też im "przypadniemy do gustu"? Mówiłam o naszej suczce (...) przesyłam jej zdjęcie - kochana Wega..." zadzwonię do niej, myślę, że powinna się z toba umówić na wizytę i obejrzeć obie. Ja bym do dziecka bardziej polecała Tinę, gdyby nie ta jej rana - bo jednak dotykanie boku nadal ją boli. Ty obie znasz najlepiej. A na żywo za to może kobieta sama będzie wiedziała. Quote
beka Posted February 4, 2008 Author Posted February 4, 2008 Umówiłysmy się na sobotę. Ja bym wolała dać do tej pani Nukę/Tine ze wzgledu na jej łagodnieszy charakter. Dumka potrzebuje ruchu, żeby ktoś się z nia bawił. Obawaim sie że jeżeli bedzie tylko zostawiona sobie na dziłce to moze zacząć np. kopać..(tak jak moja suka) To jeszcze młody bardzo pies... Magda niestety ta rana na tyłku Nuki dalej niezagojona... Quote
beka Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 Dumeczka jutro jedzie na sterylkę. Ona jest taka wesola i ufna. Szkoda że piąty pies nie wchodzi u mnie w grę... Quote
beka Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 Dumka na pare dni zostala Warszawianką. Pomieszkuje u Morisowej... Quote
Beata_Dorobczyńska Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 I jak jej sie wiedzie w klinacie warszawskim ? Quote
morisowa Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 a oto fotka dzisiejsza, jak widać Dumeczka bardzo smutna i cierpiąca po wczorajszej krzywdzie na niej dokonanej ;) Dumka zachowuje się jakby nic się nie stało, na spacerze bardzo chętnie by się wybiegała, ani trcohę spokojniejsza czy osowiała. Ma kołnierz, bo się wczoraj interesowała, a ja przez wszelki pozamykane drzwi nie widzę czy ona się liże czy nie. Quote
Beata_Dorobczyńska Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 No rzeczywiscie , cierpi strasznie :) Morisowa, przy okazji kontroli wet przytnij jej pazury bo podloge rysuje ;). Quote
Aggie Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 morisowa :razz:, niedawno na jakims watku widzialam ze ktos szukał suni ONa? beka zgłosiła moze kandydature Dumki? Quote
morisowa Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Piękna Dumeczka w górę! (Beata_Dorobczyńska - przy okazji wizyty u mnie Apsy zostały przycięte pazury Dumki :lol:) Quote
beka Posted February 12, 2008 Author Posted February 12, 2008 I chwała Wam za to. W dalszym ciagu nie podoba mi się jej jedno ucho..... Quote
morisowa Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 ale ona nie miała brudnych uszu, czyściłam jej to zużyłam mniej patyczków niż na trochę brudnego kota. Kocich chorych uszu to się naoglądałam. Chyba, że chodzi Ci o to na wierzchu, co jej wyskubałaś. Quote
beka Posted February 12, 2008 Author Posted February 12, 2008 Nie chodzi mi o środek , mam wrażenie że nadmiernie nim trzepie... Aha ta kobieta nie dzwoniła:( Quote
beka Posted February 12, 2008 Author Posted February 12, 2008 Nowe lokum Dumka awansowała, z kojca trafila na działkę :) Quote
kasiaprodex Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 ciotka beka poprosze o zdjecia wystawowe i takie milusińskie. Widze ze cosik pod górke z takim pieknym onkim. Ona jest do adopcji a nie dla Ciebie Ciotka:mad: Siedzi sobie tu taka a tu miejsca potrzebne:evil_lol: Won mi do dobrego domku stałego.Dosyć siedzenia. Poprosze chociaz ze dw ładne zdjecia Quote
Ziutka Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 kasiaprodex napisał(a):tu miejsca potrzebne:evil_lol: Won mi do dobrego domku stałego.Dosyć siedzenia. :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
*Gajowa* Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Dzisiaj pojechałam podejrzeć Dumkę - jest śliczna i bardzo miła ale na stróża nie bardzo sie nadaje :evil_lol:... Quote
Recommended Posts