Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak na razie zgodnie z życzeniem weta, Potter codziennie go dowozi na zastrzyki, jest w pomieszczeniu z grzejnikiem - to maks. co możemy mu zapewnić:(
Skąd taki domek tymczaowy wytrzasnąć :roll:

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='eliza_sk']Po Fąfla ma przyjechać ktoś ze Śląska w sobotę-Potter zna więcej szczegółów. Dowiem się czegoś więcej i od razu napiszę:)[/quote]
Czy to nadal aktualne ???

Posted

Tak jak pisałam kilka postów wcześniej, Potter prosiła tych ludzi o podanie adresu w celu kontroli przedadopcyjnej, wysyłają go już od ponad tygodnia na maila, dzwonią z zastrzeżonego numeru. Widziałam się z nią w czwartek i nic mi nie mówiła na ten temat więc możliwe że sprawa umarła:(
Na Allegro od 10 dni około Fąfel ma ponad 1500 wejść i 7 obserwatorów.

Posted

Narazie do ewentualnej kastracji jeszcze daleko, trzeba go wyprowadzić na prostą z obecnymi problemami. Powiem szczerze, żę zwykle jak tylko mamy jakieś pieniądze bezwzględnie sterylizujemy suki, a co do piesków to robimy to gdy jesta taka konieczność i nie można sobie z nimi dać rady.

Posted

Wykastrowanie go wydaje się mi ważne - oczywiście jak już zdrowie będzie pozwalało, gdyż w ten sposób wyeliminujecie pseudohodowców, którzy bez wątpienia będą się zgłaszać po niego.

Posted

[quote name='PaulinaT']Wykastrowanie go wydaje się mi ważne - oczywiście jak już zdrowie będzie pozwalało, gdyż w ten sposób wyeliminujecie pseudohodowców, którzy bez wątpienia będą się zgłaszać po niego.[/quote]

Dokładnie. Wszyscy na dgm, którzy mają do adopcji psy nawet tylko niewiele podobne do jakiejś rasy, otrzymują oferty "nie do odrzucenia" od pseudo... :shake:

Posted

[B]Sprawa adopcji Fąfla:[/B]
dzwoni dużo ludzi, wszystkich lojalnie uprzedzam o jego autyźmie, problemach zdrowotnych i konieczności przeprowadzenia kastracji, kiedy wzdrowieje - wszyscy sprawiają cudowne wrażenie, wszyscy empatyczni i użalający się nad losem tak poszkodowanego psa, wszyscy już, w tej dosłownie chwili, wysyłają swoje dane potrzebne do kontroli przedadopcyjnej, .... a potem głucha cisza w eterze :mad:.
Teraz, jeśli ktoś dzwoni o Fąfla, to już mi się nawet gadać nie chce, bo odnoszę wrażenie, że tylko tracę czas na głupie gadki.

[B]Stan zdrowotny Fąfla:[/B]
bardzo się martwię, jest źle - pomimo sterydów i antybiotyków, nadal sika krwią (wet stwierdził, że jego pęcherz moczowy to krwawa miazga - co ktoś zrobił temu psu!:angryy:), ponadto wczoraj zauważyłam, że coś niepokojącego dzieje mu się z klejnotami rodowymi - ma je nabrzmiałe, czewone i zaropiałe (?)
ponadto: zapalenie uszu, oczu i pewnie jeszcze kilka rzeczy, o których w tej chwili nie wiemy :shake:

Pocieszam się tym, że chociaż ma apetyt i generalnie zachowuje się normalnie, tzn. chętnie wychodzi na spacer, biega, zaczyna nawet merdać ogonem.

A nie łudźmy się: azyl (nawet mój :roll:) to nie jest dobre miejsce dla tak schorowanego psa. On potrzebuje miejsca ciepłego i czystego, stałej opieki wet. i ciągłej bliskości człowieka, bo to dla niego jedyna szansa na socjalizację i nabranie zaufania. Ja tego wszystkiego tutaj, przy 40 psach, wiecznie pustej kasie i braku odpowiedniej infrastruktury, nie jestem mu w stanie zapewnić. Azyl jest miejscem bardzo przyjaznym dla psów bezdomnych, nawet chudych jak szkielety, zarobaczonych, brudnych i nieufnych, ale generalnie zdrowych. Obawiam się, że Fąflowi nie jestem w stanie tutaj pomóc.

[CENTER][B][SIZE=3][COLOR=navy]Dlatego apel o DT! Nawet płatny.[/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER]

Posted

W związku z nieporozumieniami informuję, iż:

[COLOR=navy][B]STOWARZYSZENIE OBRONA ZWIERZĄT zostało zarejestrowane w KRS, ale nie nabyło jeszcze statusu organizacji pożytku publicznego[/B][/COLOR] (jest to zupełnie inna sprawa i odrębna procedura). Dlatego nie posiadamy jeszcze uprawnień, aby otrzymywać 1% podatku.

[COLOR=red][B]Możemy otrzymywać darowizny, granty, itd. ale nie 1%.[/B][/COLOR]

W ciągu najbliższych dni mamy zamiar złożyć w KRS odpowiednie dokumenty, aby status opp uzyskać, ale to potrwa i nie wiem, czy jego nadanie nastąpi przed 30 kwietnia. Jeśli jednak się uda, wtedy poinformuję o tym na Dogo z jednoczesną prośbą o wpłaty 1% na naszą rzecz :eviltong:.

Posted

Potter - wcześniej pytałam o to, ale nie było odpowiedzi...czy w obecnym stanie wet nie ma podejrzenia co do problemów z prostatą (ja to wnioskuję po opisie jąder i problemach z moczem) - wtedy kastracja jak najszybciej by się przydała....