Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja też nie widzę fotki... ale sądzę,że chodzi o tą niunię:

Sunia nie lubi innych psów... ma strasznie dziwnie przycięte uszy.. noi 2 latka,nie 9 miechów:roll: Jest z Tbg jak pisała Ulka.

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Te uszy tak wyglądają ponieważ były cięte jak sunia była już duża... Stąd dziwny kształt... :mad:

Co do wieku to pewne, że to nie szczylek? Bo patrząc na budę, małe zbicie - wygląda na młodziutką laleczkę.

Czy w schronisku w Mielcu psy i suczki są sterylizowane?

Posted

Doddy... czy możliwe,żeby to była nasza Amcia? Jak myślisz?:roll: ...
Jak dla mnie ta sunia z Mielca może wyglądać na młodszą niż 2 latka :roll: .. ale mogę się mylić... Ciekawe..hmmm:cool1:

Co do sterylek to są ... ale nie wiem czy zawsze. O to trzeba pytać Ulkę :)

Posted

Pytasz, czy sunia z pierwszego zdjęcia i z tego wklejonego przez Ciebie to ta sama? Raczej tak, bo wszystko się zgadza.

Napisałaś, że sunia jest oceniona na 2 lata a nie na 9 miesięcy. Oczywiście nie widziałam suni na żywo ale patrząc na zdjęcie wklejone przez Ciebie to na nim sunia nie wyglada aż na 2 lata. Raczej na mlodzież.

Posted

No to wygląd się zgadza...teraz charakter ... z tego co napisała ChiQuiTa Amcia jest przyjacielska,jeszcze rozbrykana , a nasza sunia w Mielcu nie lubi innych psów noi potrzebuje doświadczonego domu ,resocjalizacji :roll: ..

Nie widziałam suni na żywo ... więc żeby sie dowiedzieć musimy czekać na ChuQuitę :razz:...

Posted

Ja to bardzo ciepło wspominam Ślepą z Mielca (bo dla mnie to ona "Ślepą" pozostanie a nie "Śnieżką" czy "Maliną") - tyle co ona z nami km przejeździła to chyba żaden pies nie miał tak dobrze.. i tyle co ona kupek nawaliła to też się jeszcze drugi nie trafił...

Tak myślę, by zabrać któregoś asta z Mielca. Nie ukrywam, że pręgus ma szybsze szanse na dom bo jest łagodniejszy... ale suni też szkoda. No nic... Będziemy myśleć. I tak pewnie teraz towarzystwo ma kwarantannę.

Posted

Marlena:) napisał(a):

Sunia nie lubi innych psów... ma strasznie dziwnie przycięte uszy.. noi 2 latka,nie 9 miechów:roll: Jest z Tbg jak pisała Ulka.

Marlena a kto Ci powiedział, że ona ma 2 lata ?
Sądzę, że ludzie pracujący w naszym Stowarzyszeniu raczej potrafią określić wiek psa, ale przedewszystkim robi to weterynarz.
Bardzo podobna do psinki z Twojego zdjęcia. Nie mogę dać ręki uciąć, ze to ona.

No to wygląd się zgadza...teraz charakter ... z tego co napisała ChiQuiTa Amcia jest przyjacielska,jeszcze rozbrykana , a nasza sunia w Mielcu nie lubi innych psów noi potrzebuje doświadczonego domu ,resocjalizacji :roll: ..

Nie widziałam suni na żywo ... więc żeby sie dowiedzieć musimy czekać na ChuQuitę :razz:...

Ja suni niestety też na żywo nie widziałam gdyż zabrali ją do Mielca i nawet nie miałam okazji jej zobaczyć. Jej charakter opisała mi Małgosia która ją widziała. Może chodziło jej o to że do ludzi jest przyjacielska, a o stosunku do innych piesków zapomniała. Nawet jesli tak jest to jeszcze dowiem się więcej szczegółów. Małgosia pisała mi to szybko i może dlatego.

Zrobiło się lekkie zamieszanie w okół psinki. Myślę pojechać tam w sobotę i ją obejrzeć, porobić fotki.
Tylko czy mi ktoś powie czy bez problemu mnie tam wpuszczą (bo do Mielca ja nie jeździłam, zawsze robił to ktoś inny) Paulina jak była swego czasu miała problemy, bo nie chcieli ich wpuścić.
Ulka może Ty coś wiesz jak to to jest ??

Posted

ChiQuitko - tą fotkę i opis wzięłam ze strony Schroniska Mielec :roll: .. Zajrzyj tam .. jest zaraz na początku :roll:.

Co do tego,czy Cię wpuszczą do schronu, to myślę,że tak ... ale rzeczywiście to najlepiej wie Ulka :)

Posted

ChiQuitko - tą fotkę i opis wzięłam ze strony Schroniska Mielec :roll: .. Zajrzyj tam .. jest zaraz na początku :roll:.

Co do tego,czy Cię wpuszczą do schronu, to myślę,że tak ... ale rzeczywiście to najlepiej wie Ulka :)

hmm moim zdaniem to może nie być takie proste...kiedyś nawet Kasia mi mówiła że ich nie chcieli wpuścić ale nie wiem jak teraz będzie...także Edytko możesz spróbować

Posted

Nie wiem nie mam pojęcia jak to jest. Trzeba tam pojechać i to sprawdzić (myślę, ze mi pozwolą).
No a teraz patrzcie i co o tym sądzicie bo ja nie mam pojęcia:

Opis suni z naszej strony (www.tspz.pl)

Amcia - jest miłą i łagodną amstafką. Ma około dziewięciu miesięcy. Prawdopodobnie została porzucona. Czeka na odpowiedzialnego właściciela.

Opis z Micelca (http://www.mielec.bezdomne.com/)

Suka amstaffka około 2 letnia, przyjęta z Tarnobrzega jako bezdomna. Jest mocnej budowy, ma źle przycięte uszy. Niezbyt lubi inne psy i suczki. Była źle wychowana przez swoich poprzednich właścicieli. Wymagałaby doświadczonego opiekuna oraz resocjalizacji.

Czy to na pewo na tama psinka ??
A do tego jeszcze mi Małgosia pisała, że jest bardzo miła.

Posted

[quote name='_ChiQuiTa_']

a myślisz, że skoro w Mielcu nie ma i nie bylo innej astki, a z Tarnobrzegu akurat ta przyjechala to są to 2 inne suki???? nie sądzę....tylko widać, że ktos się pomylil w ocenie wieku i charatkterze psa - tylko pytanie kto!

A że do ludzi mila???? tu akurat się nie dziwię:lol:

Posted

[quote name='_ChiQuiTa_']Nie wiem nie mam pojęcia jak to jest. Trzeba tam pojechać i to sprawdzić (myślę, ze mi pozwolą).
No a teraz patrzcie i co o tym sądzicie bo ja nie mam pojęcia:

Amcia - jest miłą i łagodną amstafką. Ma około dziewięciu miesięcy. Prawdopodobnie została porzucona. Czeka na odpowiedzialnego właściciela.

Suka amstaffka około 2 letnia, przyjęta z Tarnobrzega jako bezdomna. Jest mocnej budowy, ma źle przycięte uszy. Niezbyt lubi inne psy i suczki. Była źle wychowana przez swoich poprzednich właścicieli. Wymagałaby doświadczonego opiekuna oraz resocjalizacji.

napisz o tych rozbieżnościach Małgośce....

Posted

_ChiQuiTa_ napisał(a):
Żeby znaleźć jej jakikolwiek domek, trzeba wiedzieć jaki ma w końcu ten charakter. Bo nie można wcisnąć komuś psiaka mówić że jest mega słodki a okaże się inaczej.

No tak to trzeba sprawdzić...

Posted

Opis ze strony jest czesciowo zmienionym opisem jaki dostalam od kierownika.
Napisal wyraznie, ze suczka nie lubi innych psow. Dokladnie taki byl mail od kierownika :
Suka amstafka około 2 letnia przyjęta z Tarnobrzega jako bezdomna. Nie przejdzie spokojnie obok innych psów.Musi być sama.Nie wiem czy o tym pisać, bo chętnych po przeczytaniu było by wielu.

Moze wiec wiek sie tylko nie zgadzac.
Proponuje wyjasnic to miedzy Malgosia, a kierownikiem. Schronisko zmienia psa, ale nie az tak bardzo. Lepiej uniknac niedomówien i sytuacji jak z sharpkiem Ferdkiem.