Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój już się w ogóle nie boi kąpieli... Jakoś się zaczęłam z nim bawić, dostawał smakołyki i teraz już się strasznie cieszy jak widzi, że się kąpiel szykuje... :)

• 2 months later...
  • Replies 368
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam wszystkich! Moja znajoma ma 3 Yorki (dwa dorosłe i jeden malusi). Widuje się z nią często i zawsze podziwiam jej psiaczki, mają one niebywale piękne i lśniące włosy Zawsze! Ponieważ sama mam teraz yorka z ciekawosci zapytalam sie jej co robi ze nawed ten maluch wyglada prześlicznie??? A ona mi powiedziala ze oprócz częstego czesania kąpie swoje pieski w szamponach dla ludzi!!! Dla dorosłych yoraskow używa odrzywki i szamponu Loreala a dla maluszka Bambino. A co najwazniejsze psy mają sie dobrze i nic im po nich nie jest. Twierdzi ze sa o wiele lepsze od wiekszosci kosmetykow dla psow i przedewszystkim trwalsze. Nie wiem co o tym sądzić jeśli ktos wie cos na ten temat niech napisze. Bardzo ciekawi mnie ta sprawa. Można w ogole kąpać psy w szamponach dla ludzi???? Troche wydaje mi sie to dziwne...

Posted

Temat juz byl poruszany
psia skora jest inna niz ludzka, potrzebuje innej pielegnacji.
Tyle tylko ze warto uzywac dobrych kosmetykow, a jak sie uzywa lichego szamponu to wtedy pewnie ludzki daje lepszy efekt. Niemniej jednak po to sa psie szampony, zeby je stosowac :-)

Posted

Ja tez stosuje ludzkie kosmetyki, ale tylko odzywki i spraye nawilzajace wlos. Szamponu nie chce uzywac, bo tak jak napisala julita pies ma inna skore niz czlowiek

Posted

ona wogle nie uzywala szamponow dla psow z tym ze jak wystawiala yoraski to szla do psiego fryzjera (kozystala z uslug nie jednego fryzjera) i efekt byl krotkotrwały.

Sorki ze zasmiecam forum tematem ktory juz byl:oops:

• 1 year later...
Posted

[B][COLOR=darkorange]Mój Baks nie nawidzi kąpieli, po prostu boi się wody:shake: a co do kosmetyków to używam czasem po kąpieli odzywki dla ludzi by sie lepiej włos rozczesywał ale ogólnie jestem zdania żeby ludzkich kosmetyków na psach nie stosować(to tak jakby sobie robić testy na ich skrze który szampon jest dobry a który gorszy, i nie wiadomo jeszcze czy jakiejś choroby nie dostanie:shake:)[/COLOR][/B]

Posted

Moj Aris chyba nie lubi kąpania, ale jak już nadchodzi pora, to się grzecznie zachowuje ;)
Ja jestem przeciw kosmetykom dla ludzi stosowanych dla zwierząt. Jest tyle szamponów, odżywek dla każdej rasy psa, więc po co stosować te ludzkie? To tak jakbyś sobie umyła głowę szamponem dla yorka...

Posted

hej! ja sobie umylam głowę szamponem dla yorka tak dla jaj, dawno takich włosów pięknych nie miałam! lśniące i gładkie! tylko ten zapach.... trzeba było umyc jeszcze raz w ludzkim!

Posted

[quote name='lusia22']hej! ja sobie umylam głowę szamponem dla yorka tak dla jaj, dawno takich włosów pięknych nie miałam! lśniące i gładkie! tylko ten zapach.... trzeba było umyc jeszcze raz w ludzkim![/quote]
No właśnie, a yorkowi może ten ludzki zapach nie odpowiadać ;)
Ale nie wiedziałam, że ma się potem takie ładne włosy :-o To dlatego nasze yoreczki są takie śliczne :loveu:

Posted

[B][COLOR=darkorange]Ja tez kiedyś umyłam w psim szamponie włosy(w takim lepszym dla yorków) bo mój się skończył a musiałasm wyjść z domu i powiem szczerze ze włosy miałam lepsze jak po ludzkikm i tak szybko mi się nie przetłuściły a zapach też nie był najgorszy(jakiś nawet ładny)[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]Tylko jakbym miała myść na stałe takim szapmonem to bym zbankrutowała bo tamten był mały a drogi[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='lusia22']hej! ja sobie umylam głowę szamponem dla yorka tak dla jaj, dawno takich włosów pięknych nie miałam! lśniące i gładkie! tylko ten zapach.... trzeba było umyc jeszcze raz w ludzkim![/QUOTE]

[B]Alusia[/B] no gdzie Ty sie podziewasz??

Posted

czesc Anusia! miałam zawirowane zycie przez moment i raczej nie bywalam na dogo..
:( mam nadzieje ze teraz bede miala wiecej czasu na przyjemnosci:) pozdrawiam!

• 3 months later...
Posted

Witam,
jestem nowa na forum bo temat pieska zaczne mnie dotyczyc juz niedlugo:)
Mojego yorczka (Daymos bedzie miał na imię) miałam odebrac w ten piątek.
Niestety okazało się, ze ktoreś ze szczeniąt mimo odbrobaczenia nadal ma robaczka, wiec termin szczepienia sie przesunął. W takiej sytuacji pieski maja byc szczepione w piątek. Teraz moje pytanie, hodowca zgodził sie dac mi pieska juz w piatek choc niechetnie, bo po szczepieniu podobno ospałe będą i powinno sie oczekać. Powiedzcie co radzicie. Powinnam zaczekać jeszcze koło tygodnia, odebrac go a może wziąć go przed szczepieniem i zaszczepić ? nigdy nie miałam pieska, stad moje pytania, wiem, ze to niebezpieczne ale nie wiem jak to jest w rzeczywistosci, nie gnojcie mnie tlyko wytlumaczcie co i jak :) Nie moge sie juz doczekac na to malenstwo a czekam juz przeszło miesiąc (pieski urodizły się 8 maja)
Z góry dziękuję :oops:

Posted

Mogę powiedziec że trafiłaś na bardzo rozsądnego sprzedawcę,który wie co dla piesków jest najlepsze.Piesek po szczepieniu powinien zostac jeszcze kilka dni u sprzedającego.Jeżeli go zabierzesz już teraz i sama zaszczepisz poniesiesz ryzyko,pieski po szczepieniu powinny odbyc kilkudniową kwarantannę.Radziłabym odczekac tyle czekasz ,to te kilka dni Cię niezbawi.Powodzenia

Posted

Karika ma rację. Lepiej odczekać kilka dni kwarantanny. Będziesz miała pewność, że wszystko jest OK.

Mam nadzieję, że zaprezentujesz nam swojego kawalera:cool3:

Posted

Mnie natomiast zastanowiły te robaczki u takich maluszków.Rozumiem ze podaje sie odrobaczanie profilaktycznie aby sie ustrzec ale Edddytek napisala ze jakies tam były jeszcze wiec odniosłam wrazenie ze wczesniej było ich wiecej.

• 2 years later...
Posted

Witam wszystkich mam 10 tygodniowa yoreczke o imieniu Prinsi miała byc grzeczna jak anioł ale to mały diabełek :diabloti: karmie ja karmą eukanuba, ponieważ taką dostałam ...
Mam kilka pytań a mianowicie:
1. Jak nauczyć moją malunią piękność żeby się załatwiała do kuwety??:placz:
2. Maja śliczna ma 10 tygodni i ma 1,20 kg juz tyle co jej tata, a mama ma
2,60kg chodź jak ją widziałam to jest bardzo duża!! Czy Prinsi nie jest zaduża jak na swój wiek?/
3.Czy powinnam jej zmienic karmę ???
PS. widać ze jej smakuje
To chyba wszystko z góry dzieki za odpowiedź pozdrawiam;)