SZPiLKA23 Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Dlaczego zawsze sie im cos nie podoba?? Im chodzi o nas a nam chodzi o psy .... a wiec chyba robia to przeciwko psom... Quote
alysia Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Witam, Preparaty , ktore dostaliscie od nas - z Holandii na odpchlenie sa bardzo proste w uzyciu. To sa gotowe tubki. Wyslalismy 3 rodzaje - dla malych, srednich i duzych pieskow. Jesli siersc bardzo gesta, nalezy wyciac kawalek na karku - tam, gdzie psiak nie ma dostepu i zakroplic na skore. Wszystko. Becia, butelka na mleko byla chyba weterynaryjna, ale nie mam pewnosci, na pewno pojechala do Polski. Byc moze ma Benia/Wania - ona zabrala tez srodki na odpchlenie kotow. Moze trzeba ja zapytac. Warto dac to mleko szczeniakom, pelnowartosciowe z witaminami. Jakby byly jakies pytania, piszcie. Pozdrawiam wszystkich Wielka ulga dla psiakow. Ten praparat jest jednosczesnie na kleszcze. Quote
SZPiLKA23 Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Super czyli tak wsumie to wiekszosc psiakow da sie zakropic raz dwa:) Quote
albiemu Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Alysia przykro mi bo wiem, że czekacie na zdjęcia i pozytywne informacje ..... Quote
albiemu Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 [quote name='żaba88']Orzechowce nie są terem zagrożonym wścieklizną! A "ktoś" znalazł sobie pretekst żebyście nie przyjechały. Proste...[/quote] czuję podobnie, ale staram się nie dać zwariować - wojna to zamknięte dla nas drzwi schroniska - ja o tym wiem i Wy też ..... pomimo naszych wielkich serc do zwierząt widzi się nas jako PROBLEM, ja nie mówię że jestem idelana, pomagam jak potrafię, jeśli robię coś źle niech ktoś powie mi w oczy .... nas wszystkich to dotyczy słuchajcie i zwierząt które tam są .... my sobie poradzimy, one często bez nas nie. Quote
żaba88 Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Powiedzmy sobie szczerze: nie wszyscy Was tam tolerują, schronisko nie ma kierownictwa, a UM to nie obchodzi! Quote
albiemu Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 wiem Żaba i bardzo bym chciała dowiedziec się za co nas się nie toleruje .... Quote
Wet-siostra Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 W najbliższym czasie nie idę do UM,ale,jak trzeba,to mogę podejść lub zadzwonić i zapytać,ale to już chyba jutro.Mogę też spytać w powiecie. Ale wydaje mi się,że to rzeczywiście tylko pretekst... Za co Was-nas-nie lubią??? Widzimy i nie milczymy,usiłujemy coś zrobić z problemem... W naszej lecznicy nawet najgęściejszej sierści się nie wycinało,trochę dłużej trwało"dokopanie"się do skóry i tyle... A tego preparatu nie znam,więc nie powiem nic o działaniu... Quote
chacko Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 jest to ten schron gdzie Atos jest?????:crazyeye::crazyeye::crazyeye: sory nie dam rady calego watku czytac! Quote
żaba88 Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 [quote name='chacko']jest to ten schron gdzie Atos jest?????:crazyeye::crazyeye::crazyeye: sory nie dam rady calego watku czytac![/quote] Ten sam! Nawet jakby ktoś dał rade przeczytać to i tak się nie połapie o co chodzi. Quote
chacko Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 :placz::placz::placz::placz:jakie straszne:placz::placz::placz::placz: dziewczyny wiec nie rozumiem was czemu bylyscie tak nastawione, wrzystko jest leprze od tego schronu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!to jest teraz szok gdzie on jest!!! jak on sie czuje??:-(:-(:-( Quote
alysia Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 [quote name='Wet-siostra']W najbliższym czasie nie idę do UM,ale,jak trzeba,to mogę podejść lub zadzwonić i zapytać,ale to już chyba jutro.Mogę też spytać w powiecie. Ale wydaje mi się,że to rzeczywiście tylko pretekst... Za co Was-nas-nie lubią??? Widzimy i nie milczymy,usiłujemy coś zrobić z problemem... W naszej lecznicy nawet najgęściejszej sierści się nie wycinało,trochę dłużej trwało"dokopanie"się do skóry i tyle... A tego preparatu nie znam,więc nie powiem nic o działaniu...[/quote] Byc moze w polskich warunkach nie trzeba wycinac, wystarczy zakroplic, nie wiem, tlumacze jedynie ulotki informacyjne. Cel jest jeden - zeby zwierzakom bylo lepiej i bardziej komfortowo. Trzymam kciuki za akcje,!!! Jesli dojdzie do slutku.... Pozdrawiam Quote
albiemu Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 [quote name='chacko']:placz::placz::placz::placz:jakie straszne:placz::placz::placz::placz: dziewczyny wiec nie rozumiem was czemu bylyscie tak nastawione, wrzystko jest leprze od tego schronu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!to jest teraz szok gdzie on jest!!! jak on sie czuje??:-(:-(:-([/quote] chacko proszę nie pisz w ten sposób, bo ja z kolei nie rozumiem dlaczego Cie dziwi, że chciałam sprawdzić gdzie ma jechać? [B]Ty wiesz dokąd go chcesz zabrać - JA NIE WIEDZIAŁAM czy z Orzechowców nie trafi do kolejnych "Orzechowców" .....[/B] dla mnie szokiem od 1,5 roku jest to gdzie przebywa ponad 200 psów, ja tam bywam z dogomaniakami i musimy patrzeć na tragedie - więc więcej wyrozumiałości bo naprawdę wiesz ŁATWO NIE JEST ..... my nie rarujemy tylko jednego psa, staramy się pomóc wszystkim i wszystkie musimy mieć na uwadze ..... skoro chcemy nadal mieć wejście do schroniska wszystko musi być os A do Z załatwione, nie na już i nie na wczoraj ... bardzo mi przykro! Quote
albiemu Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 [quote name='alysia']Byc moze w polskich warunkach nie trzeba wycinac, wystarczy zakroplic, nie wiem, tlumacze jedynie ulotki informacyjne. Cel jest jeden - zeby zwierzakom bylo lepiej i bardziej komfortowo. Trzymam kciuki za akcje,!!! Jesli dojdzie do slutku.... Pozdrawiam[/quote] alysia nie trzeba wycinac warunkiem jest dostanie się do skóry - już robiłyśmy odpchlenie więc damy radę .... niech tylko się wyjaśni sprawa naszego wyjazdu .... żołądek to mi dzisiaj daje popalić, tak bardzo mi zależy na tej niedzieli .... Quote
chacko Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 tutaj niegdzie nie ma orzechow 2!!!!!!!!!!!!! to szok.....dalam wam strone tam wygada super!!!!!!!!!!!!!!!!!! jestem w szoku..... cie mam nic na kontrole, ale w tym wypadku sorry wrzystko jest lepsze w niemczech dla kazdego psa jak tam!!!!!!!!!!! az mi sie plakac chce gdzie moje biedatctwo jest....prosze ciebie szykuj go jak najszybciej, on tam zyje juz dwa lata!!!!!!!!!!!!!!:placz::placz::placz: jest jakas orga niemiecka? poszukac kogos kto moze wiecej moze pobrac biedaczek??? zgadza sie schron na takie wiekrze akcje???? Quote
Becia66 Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 U większości psów sierść łatwo odziela się od skóry i bez problemy można zakropić . Jednak sa też psiaki które mają tak gęstą sierść ,że nie można się dobić do skóry i wtedy należy wyciąć żeby nie zmarnowac środka który zostanie na sierści i nie spełni swojego zadania. Nie stać nas na to żeby zmarnować bodaj 1 ampułkę więc co niektórych będziemy pewnie ciąć...:eviltong: Quote
albiemu Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 [quote name='chacko']cie mam nic na kontrole, ale w tym wypadku sorry wrzystko jest lepsze w niemczech dla kazdego psa jak tam!!!!!!!!!!! [/quote] SKĄD MIAŁAM WIEDZIEĆ ZANIM NIE SPRAWDZIŁAM?!?! wiesz ... poddaje się .... Wątek mówi dośc wiele - ciężka współpraca w schronie wyklucza wiele rzeczy, nie są to nasze widzimisie czy szukanie problemów na siłę .... ciężko adoptuje się teraz psy bo teren jest zagrożony wścieklizną i tego się tam trzymają. Nie wiem czy wymówka czy ich wiara w co mówią .... Ja czasem odnoszę wrażenie że trzeba tam kogoś zawieąć aby zrozumiał - chacko ja nie jestem w stanie opisać tego jak tam jest i że każda nasza wizyta jest jedną wielka niewiadomoą - to trzeba przeżyć .... nie będę więcej tłumaczyc i wracac do tego. Mamy co mamy i nie godzimy sie z tym, ale na wiele spraw nie mamy wpływu jako wolontariat. Quote
chacko Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 [SIZE=4][COLOR=Red]co do pomocy dziewczyny?????? zgadzaja sie na takie zeczy?????? jak tak to juz wrzystkie straszne zdjecia zbieram i pisze po orgach o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![SIZE=2][COLOR=Blue] atosku noj kochany, nie pozwole zebys tam zostal, nawet gdy bym musiala pociagiem po ciebie do schronu jechac!!:placz::placz::placz: [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE] Quote
żaba88 Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Wydzierać się nie trzeba... Standardowy rozmiar i kolo czcionki też każdy zobaczy. A te wszystkie straszne zdjęcia, były robione dawno! Quote
chacko Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 nikt sie nie wydziera!!!!!!!!!! proponuje wam pomoc! jestem w szoku Quote
żaba88 Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 [quote name='chacko']!!!!!!!!!![/quote] To jest wydzieranie się... [quote]proponuje wam pomoc! jestem w szoku[/quote] Pomoc jak najbardziej potrzebna. Quote
albiemu Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 w tym momecnie cieżko tam pomóc, Alysia już też ruszyła ziemie i niebo i pomoc narazie jest wstrzymana ..... cedzimy z tego co mamy ile się da na bieżąco, aby mieć pewność że wszystko jest wykorzystane zgodnie z celem, przeznaczeniem nic na siłę i nic pospiesznie - to czyjeś serce i pieniądze mamy w rękach a to spora odpowiedzialność ... dla mnie olbrzymia Quote
chacko Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 °!to stoi po slowie pomocy.....to jak pisac do ruznych org.? Quote
Recommended Posts