Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Uczestniczyłam w rozmowach jako przedstawiciel UM przed podjęciem inwestycji. Byli przedstawiciele galicji i Stowarzyszenia Sara. Uzyskali konsensus i zawarli porozumienie, w którym schronisko miało być w poczatkowej wersji przeniesione. Po czym po ekspertyzie Lekarza Powiatowego wet, wersja przeniesienia schroniska stała sie nierealna. Ale zostały obiecanki, miedzi innymi prąd i monitoring za darmo w schronie.

A teraz zmienim temat mam problem i nie wiem jak to ugryść. Dzwonił do mnie kier schronu Pan Artur aby zorganizować zbiórke na ślubie w Krasiczynie. Podobno jest to pomysł Pana Młodego , muszę przyznać ,że nie tuzinkowy. Mnie sie wydaje, że z mojej strony byłby to nietakt, bo jak stać z puszka w czasie tak ważnej uroczystości rodzinnej. Na dodatek nie mam pozwolenia i nie zdążę go załatwic. Pozwolenie to koszt bo zgoda kosztuje 80 zł do tego 150 ogłoszenie w prasie i razliczenie komisyjne.
Nie wiem czy nie zadzwonić do Pana Młodego i podziękować mu za tak piękny gest z jego strony i co w zamian mu zaproponować? Czy np. zamiast kwiatów niech goście złoża karmę dla psów albo coś innego ? Co Wy na to?

Posted

Kasiu, mogłabyś przesłać mi ten nr konta dla kobiety, która chce wirtualnie zaadoptować Śnieżkę ?
Pisałam do Ciebie już w tej sprawie na gg i 2 razy PM...
Trochę głupio mi tak nic nie odpisywać, a kobieta chce pomóc. Dodam, że pisała do mnie w tej sprawie już tydzień temu...

A do schroniska trafił kolejny chart, a właściwie mix charta bez łapki...:-(

Posted

Ustawa o zbiórkach publicznych art. 13 punkt c :
"ustawa nie ma zastosowania - do zbiórek przeprowadzanych w lokalach prywatnych wśród grona osób znajomych osobiście osobom przeprowadzających zbiórkę"

Posted

Zbiórkę organizują państwo młodzi wśród swoich gości, znajomych. Ja bym tak to potraktowała, jako zbiórke prywatną.
Poczytaj [url]http://www.ngo.pl/files/biblioteka.ngo.pl/public/serie/3w/zbiorki_publiczne.pdf[/url]

Posted

[quote name='GuniaP']Ustawa o zbiórkach publicznych art. 13 punkt c :
"ustawa nie ma zastosowania - do zbiórek przeprowadzanych w lokalach prywatnych wśród grona osób znajomych osobiście osobom przeprowadzających zbiórkę"[/quote]

To jest impreza prywatna i żadnych pozwoleń miec nie trzeba. Wystarczy skontaktowac sie z Panem Młodym i zapytać w jakiej formie on wyobraża sobie tę zbiórkę i tyle. Może to być puszka na pieniądze lub wyznaczony kącik na dary np.karme dla psów. Coraz częściej spotyka się na ślubach właśnie taką chęć pomocy Domom Dziecka , schroniskom - a to wszystko zamiast kwiatów....:lol: Oby częściej.....

Posted

My wysylajac zaproszenia do gosci dodawalismy bilecik, w ktorym pisalismy, ze zamiast kwiatów prosimy o karmę dla głodnych zwierzaków. I podzialalo :) Coprawda nie na wszystkich.. ale...

To jest fajna sprawa, kiedy zamiast masy nietrwalych kwiatow, ktore za tydzien beda juz martwe mozemy nakarmic glodne brzuszki psow.

Posted

Nie wiem kto wstawia nasze psiaki na NK ale sa tam takie, ktore maja juz dom albo takie, ktore beda miały dom lub nie zyja, sa umieszczane po kilka razy te same psy w roznych miejscach- trzeba by było to troche uporządkować

Posted

[quote name='SZPiLKA23']Nie wiem kto wstawia nasze psiaki na NK ale sa tam takie, ktore maja juz dom albo takie, ktore beda miały dom lub nie zyja, sa umieszczane po kilka razy te same psy w roznych miejscach- trzeba by było to troche uporządkować[/quote]

Jaka ta ciotka nerwowa przez ten deszcz... :p

Posted

[quote name='Neczka']Skasowałam już Digera, Andzię i te, które domki mają i zmieniłam opis Kiry ;)

Żaba, a Ciapek i Tofik dalej czekają na swoje miejsce na stronce :roll:[/quote]

Dzieki

Trzeba by zrobic własny profil;)

Posted

[quote name='Neczka']Skasowałam już Digera, Andzię i te, które domki mają i zmieniłam opis Kiry ;)

Żaba, a Ciapek i Tofik dalej czekają na swoje miejsce na stronce :roll:[/quote]

Tyle gadania a roboty 5min...

Neczka, a Ciapek i Tofik :eviltong: Pisałaś że inny opis ma być.

Posted

Pytałam, czy nie dałoby się ich wstawić w aktualności ;)
Z tym opisem, to może wstaw to co jest na wątku w 1 poście o każdym z osobna + na koniec to, co pisze o nich razem ? I fajnie by było, jakby byli na stronie koło siebie :)

Posted

[quote name='Neczka']Kasiu, mogłabyś przesłać mi ten nr konta dla kobiety, która chce wirtualnie zaadoptować Śnieżkę ?
Pisałam do Ciebie już w tej sprawie na gg i 2 razy PM...
Trochę głupio mi tak nic nie odpisywać, a kobieta chce pomóc. Dodam, że pisała do mnie w tej sprawie już tydzień temu...

[/quote]

Neczka z tego co wiem ta Pani już moje konto ma, jest koleżanką wirtualnej opiekunki Śnieżki. Ale na wszelki wypadek wysyłam Ci bo może to ktoś inny a ja się mylę ... Nadrabiam w tej chwili.

Posted

właśnie dzwonił stolarz - pięć bud zrobione więc tylko transport lub też AŻ :) i kolejne psiaki mają piękne ciepłe budy.
Dzięki Gagcie budę dostanie Bella oraz dzięki opiekunce wirtualnej Śnieżka. Były też składki na budę dla Chaplina ale jako, że ma domek budę dostanie inna psia bidula. Budy będą cacuszko, ocieplane jak ja to mówię Bacówki i naprawdę się cieszę.

Z Waszej pomocy są tez robione sterylizacje - kilka suniek jest już po i w sobotę Baca będzie kastrowany ... kawał wielkiej pomocy z Waszej strony w końcu może być realizowana zgodnie z Waszym życzeniem dogomanio :)

Nic z tego by nie wyszło gdyby nie WY!!! DZIĘKI WIELKIE!!!! :) :loveu: