kakadu Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 iwop napisał(a):kakadu tak mamy - krainę latających scyzoryków :( ciemnotę i okrucieństwo no...., ale checiny i sw. katarzyne macie tez, tak dla oslody troche....:roll: Quote
mulinka Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 malutkie psinki proszą o litość kto może dać im dom ? Quote
mulinka Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Ula czy Śnieżynka będzie mogła zostać w ciepłym pomieszczeniu dopóki ta pani, która jest nią zainteresowana potwierdzi adopcję ? szkoda by było gdyby sunia się rozchorowała w budzie Quote
Ulka18 Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Nie wiem czy sunia bedzie mogla zostac w izolatce...to zalezy od tego, czy do schroniska trafia nowe psy w gorszej formie tak jak np. przymarzniety do ziemi 6-7 miesieczny dobek... Quote
kakadu Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 no a co z ta pania? czy ona jest w koncu zdecydowana? wg mnie to jest tak, ze jak ktos sie juz zdecyduje chocby napisac, ze jest zainteresowany to od momentu podjecia decyzji, to juz jest jakby jego wlasny pies i wtedy swiadomosc, ze ten pies jest w schronie powinna popchnac go do zrobienia wsystkiego, aby psa z tego shroniska wyciagnac najszybciej jak sie da; a tu co? na co one czekaja? Quote
iwop Posted December 31, 2007 Author Posted December 31, 2007 Dostałam maila z pytaniem o Poziomkę :) Quote
kakadu Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 no to wspaniale!! czy to ta pani co wczesniej pytala? Quote
iwop Posted December 31, 2007 Author Posted December 31, 2007 Nie wiem... Pytała o wiek i telefon kontaktowy...:oops: Quote
Ulka18 Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 Telefon trzeba podac do schroniska +17 583 15 32, najlepiej rozmawiac z p.kierownikiem Andrzejem. Sunia jest juz po sterylce. Pani Gazyna z Warszawy najpierw wezmie do adopcji Amora (ponad 2 lata w schronisku), a za 2 tygodnie, gdyby wszystko bylo ok, to moze pan Rafal wzialby Sniezynke. Ale to zalezy od adaptacji Amora w domu pani Grazynki. Quote
mulinka Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 czyli Śnieżynka i Poziomka są już po sterylizacji a może ta pani i pan Rafał nie wiedzą, ze sunia po sterylizacji może wrócić do zimnej budy ? może gdyby wiedzieli już mogliby ją zabrać ? nawet do rodziny, znajomych żeby tylko się nie rozchorowała z zimna i stresu martwię się :( Quote
Origami-7 Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 mulinka napisał(a):czyli Śnieżynka i Poziomka są już po sterylizacji a może ta pani i pan Rafał nie wiedzą, ze sunia po sterylizacji może wrócić do zimnej budy ? może gdyby wiedzieli już mogliby ją zabrać ? nawet do rodziny, znajomych żeby tylko się nie rozchorowała z zimna i stresu martwię się :( Ja też sie martwię!!! Quote
iwop Posted January 3, 2008 Author Posted January 3, 2008 Śnieżynka i Poziomka sa po sterylce a ta trzecia białaska...? Ona ma też allegro? Quote
iwop Posted January 3, 2008 Author Posted January 3, 2008 Allegro Poziomki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=292143744 Quote
mulinka Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 czy nadal jest ktoś chętny do zaadoptowania Śnieżynki ? czy ona jest jeszcze w szpitaliku ? byłoby wspaniale gdyby mogła jechać do domu Quote
Ulka18 Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Śnieżynka i Poziomka sa po sterylce a ta trzecia białaska...? Ona ma też allegro? Nie mam wiadomosci nt. sterylki 3ciej suczynki (tej z widocznymi sladami karmienia malych). I wydaje mi sie, ze to troche za wczesnie na zabieg. Nie bylo na nia wplaty. Xenia wplacila 150,- zl , ale to wystarczylo na 2 sterylizacje. Na suczke POZIOMECZKE biala z brazowym jest jeden chetny, na razie korespondujemy. Mam nadzieje, ze adopcja Poziomki dojdzie do skutku. Nad adopcja bialej Sniezynki zastanawia sie Pani Grazynka, ktora wczoraj adoptowala Amora. Musimy poczekac jak pojdzie aklimatyzacja Amora. Quote
Vutz Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 nie mam pojęcia jak zrobić dla niej JEJ sobisty banerek,więc piszę o niej to co wiem... :oops: :roll: :-(:-(:-( Wilczyca miała dom i człowieka, nie wiadomo, czy była kochana... Zestarzała się i stała się niepotrzebna. Ktoś przywiązał ją do drzewa koło schroniska, wyrzucił jak niepotrzebny śmieć. Ona nie może sobie poradzić z samotnością. Owczarki niemieckie to psy, które kochają pracować - pilnować lub brać udział w różnych zawodach, po prostu potrzebują zajęcia. Nie są to psy dla osób, które nie lubią ruchu. Z braku zajęć i tęsknoty Wilczyca biega całymi dniami dookoła drzewa, czeka i tęskni, choć nikt po nią nie przyjdzie... Boi się ludzi - jak pracownik wchodzi do kojca, to wycofuje się. Natomiast zza krat wydaje się być "bojowa" - obszczekuje wszystich, pilnuje swojego terenu. Dobrze byłoby, aby trafiła do domu z ogrodem, aby miała czego pilnować - w ten sposób zapracuje na swoją miskę i dach nad głową w nowym - miejmy nadzieję - lepszym domu... Wilczyca jest starsza, ma jednak sprężyste chody, jest energiczna i ZDROWA - mimo to ma zostać uśpiona, bo zajmuje sama duży kojec, z którego można zrobić dwa mniejsze. W schronisku jest przepełnienie, a ona jest już stara i nikt jej nie chce... więc po co trzymać takiego psa? Najlepiej i najłatwiej uśpić... - problem z głowy... Sunia znajduje się w schronisku w Cieszynie - jednak jeśli znajdzie się dla niej dobry dom, możliwy jest dowóz dziewczynki na miejsce. W sprawie adopcji oraz bliższych informacji w tej sprawie można zasięgać u jej opiekunki Kasi (Dea) tel. kom. 603-244-518. POMÓŻCIE !!! link na wątek dziewczynki: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74441 Quote
mulinka Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Vutz - już się wpisałam na wątku ON-ki Ulka18 napisał(a):Nie mam wiadomosci nt. sterylki 3ciej suczynki (tej z widocznymi sladami karmienia malych). I wydaje mi sie, ze to troche za wczesnie na zabieg. Nie bylo na nia wplaty. Xenia wplacila 150,- zl , ale to wystarczylo na 2 sterylizacje. Na suczke POZIOMECZKE biala z brazowym jest jeden chetny, na razie korespondujemy. Mam nadzieje, ze adopcja Poziomki dojdzie do skutku. Nad adopcja bialej Sniezynki zastanawia sie Pani Grazynka, ktora wczoraj adoptowala Amora. Musimy poczekac jak pojdzie aklimatyzacja Amora. Ula dziękuję za wiadomości Quote
bonika Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Dziewczyny nie czytałam całego wątku, ale ze zdjęć na pierwszej stronie tego wątku wg Galerii ze schroniska wynika, że ta biała sunia to Śnieżka a nie Śnieżynka :oops: - w banerku widziałam, że szukacie co prawda dla obu białych suniek, ale żeby się nie pomieszało coś :oops: Śnieżka z 20N Śnieżynka ze 197 I przy okazji zapytam - czy ta PRZEPIĘNA jamniczka ma wątek ? - tak strasznie jest teraz ZIMNO :-( Jamniczka gładkowłosa I trzymam MOCNE kciuki aby się chętni na maleństwa jak najszybciej zdecydowali :oops: Quote
mulinka Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 jest bardzo zimno, prosimy o domki dla suniek Quote
Recommended Posts