Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Talcott napisał(a):
Dziewczyny, a byłaby możliwość zabrania jej do weta?

schronisko odwiedza weterynarz,ale pewnie jest masa psiaków wtedy.
Chyba kiedyś schronisko pozwoliło na zabranie jakiegoś psiaka na badania,ale wydaje mi sie, że byłby problemy,prawda Maciaszku?

Poza tym kto miałby potem sumienie zaprowadzić ją do boksu :(

• Replies 525
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, tylko wszystko musiałoby być dopięte na ostatni guzik - tzn. termin sterylki i termin odbioru. Bo sunię trzeba by zabrać z lecznicy (gdzie byłaby ciachana) tego samego dnia, co zabieg. Nie może wrócić do schronu, bo tam nie ma warunków do trzymania psów po zabiegach.

Jeśli chodzi o weta, to mogę zadzwonić w poniedziałek i poprosić, żeby wet ją oglądnął. A ponieważ będę rozmawiać z paniami w biurze, to wet najwcześniej zobaczy ją we wtorek. No chyba, że ktoś zadzwoni w pon., tuż po 8 rano i pogada bezpośrednio z wetem.

Posted

Talcott napisał(a):
Czyli że byłaby taka możliwość,że mialaby sterylkę przed adopcją??

tylko jeśli domek byłby pewny, w schronisku nie ma gdzie przetrzymywać psiaków po operacji...

Posted

Zadzwonię w poniedziałek do schronu, pogadam. Wet na pewno ją oglądnie, ale diagnostyki żadnej pewnie nie będzie (w sensie badania, itp.). Jeśli okaże się, że to poważniejsza rzecz i trzeba zrobić jakieś zeskrobiny, etc., to spróbujemy załatwić zabranie jej do lecznicy poza schron i wykonanie tychże.

Posted

Jestem i ja;)
dla formalności sporostuję tylko, że sunia nie jest szczuplutka:eviltong: jest porządnej postury;)

Ja szczerze się przyznam, że nie wiem jak 'ranka' wyglądała, ale nie wyglądało mi to na narośl.. Raczej goła, zgrubiała skóra. Mam nadzieję, że domkowi tymczasowemu to nie przeszkadza?:-(
Będę pomagać przy jej adopcji ile tylko dam radę. Będę też wdzieczna za informacje co dalej sie z nią będzie działo.

Posted

kama_i_ja napisał(a):
Jestem i ja;)
dla formalności sporostuję tylko, że sunia nie jest szczuplutka:eviltong: jest porządnej postury;)

Ja szczerze się przyznam, że nie wiem jak 'ranka' wyglądała, ale nie wyglądało mi to na narośl.. Raczej goła, zgrubiała skóra. Mam nadzieję, że domkowi tymczasowemu to nie przeszkadza?:-(
Będę pomagać przy jej adopcji ile tylko dam radę. Będę też wdzieczna za informacje co dalej sie z nią będzie działo.

czekam na odpowiedź domku tymczasowego...mam nadzieje, że i tutaj sie odezwie :)

Posted

Domek tymczasowy jest Starszą Panią, która raczej nie multimedialna Hi Hi:evil_lol:
Pani jest osobą, która martwi się o swojego kota i - już na zapas o Sunię - musiałabym dać słowo honoru, że ja zabiorę oboje - jakby coś.... Boshhhhh -
dlatego trochę mnie to przeraża.Jam już upsiona że hej!!:roll: nie chciałabym, żeby sie okazało, że sunieczka poważnie chora, to jest starsza Pani.

Posted

No tak, to zrozumiałe.
Trzymamy jednak wszyscy kciuki, żeby nie okazało się, że sunia jest poważnie chora. Trzymamy kciuki za ciepły domek dla niej.
Dziękujemy Talcott!

Posted

Talcott napisał(a):
Domek tymczasowy jest Starszą Panią, która raczej nie multimedialna Hi Hi:evil_lol:
Pani jest osobą, która martwi się o swojego kota i - już na zapas o Sunię - musiałabym dać słowo honoru, że ja zabiorę oboje - jakby coś.... Boshhhhh -
dlatego trochę mnie to przeraża.Jam już upsiona że hej!!:roll: nie chciałabym, żeby sie okazało, że sunieczka poważnie chora, to jest starsza Pani.

Czyżbyś miała jakiś? :)

No to nie mówimy o tym samym :)

Na pewno nie będziemy nalegali,ale sunia ma w sumie zerowe szanse na adopcje w schronisku, kiedy pies na tymczasie,to zawsze tak inaczej.Często spotkałam sie z tym, że ktoś dzwonił i od razu pytał gdzie psiak jest.Kiedy mówiłam, że w schronisku,to było- nie dziękuje.Ludzie myślą, że z tymi psami coś jest nie tak :(

Wydaje mi sie, że to zgrubienie,to nic poważnego.

Posted

Jejku, ja też tak myślę, ale teraz realnie: musiałabym zaadoptować Sunię na siebie!!!Sterylka i to usunięcie narośli - gdzie rekonwalescencja? Mam dwa wiekowe Jamole - " z odzysku" trzeciego facecika ciut młodszego. U mnie -
ja nie mam samochodu - u Niej- no nie bardzo -bo to starsza osoba - a ja wiem doskonale jak wygląda opieka pooperacyjna!!! Ło matko...

Posted

Talcott napisał(a):
Jejku, ja też tak myślę, ale teraz realnie: musiałabym zaadoptować Sunię na siebie!!!Sterylka i to usunięcie narośli - gdzie rekonwalescencja? Mam dwa wiekowe Jamole - " z odzysku" trzeciego facecika ciut młodszego. U mnie -
ja nie mam samochodu - u Niej- no nie bardzo -bo to starsza osoba - a ja wiem doskonale jak wygląda opieka pooperacyjna!!! Ło matko...

A gdybyśmy znalazly kogoś do opieki nad sunią po operacji