Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sunshine']http://images41.fotosik.pl/249/fc6911770cf03280.jpg

Jaka słodycz :D uroczy rozrabiaka :)) Jak tam frisbee? bo wyczytałam na początku że trenujecie xD
Dzięki :loveu: Frisbee w porządku, ale jest głęboki śnieg więc bawimy się tylko w domu, bo jak mi się 8 dysków zapadnie pod śnieg to bym za bardzo rozpaczała :diabloti: Ale to nawet dobrze, bo mała się przekonała do multiples'ów :multi:

Posted

[quote name='Mudik']Nie mogę się na nią napatrzeć, ciekawe kiedy nam się uda spotkać, gdzieś hmmm.... ????[/QUOTE]
A będziecie na DCDC w Warszawie? Bo w tym roku chciałabym z nią wystartować :lol: Oprócz tego chciałam na jakieś seminarium frisbee jechać, ale przed wrześniem w Wa-wie wszystko już zajęte... I jeszcze chciałabym pojechać na semi agility koło Siedlec, ale jeszcze nic nie wiadomo apropos terminu i zapłaty...

Posted

[quote name='Russellka']A będziecie na DCDC w Warszawie? Bo w tym roku chciałabym z nią wystartować :lol: Oprócz tego chciałam na jakieś seminarium frisbee jechać, ale przed wrześniem w Wa-wie wszystko już zajęte... I jeszcze chciałabym pojechać na semi agility koło Siedlec, ale jeszcze nic nie wiadomo apropos terminu i zapłaty...[/QUOTE]

Szkoda,że nie mieszkacie bliżej, bo w ostatni weekend czerwca mamy mieć zajęcia z Darkiem Radomskim w okolicach Łodzi. Będziemy też na wystawie i zawodach w Bydgoszczy 2 i 3 maja.

Posted

[quote name='Russellka']Terriery tak mają :diabloti: Niektóre psy mają gdzieś koszenie trawy, zamiatanie podłogi itp. ale nie Koda. Szczotkę trzeba obszczekać, a koło od kosiarki obgryźć :evil_lol: A co do szczekania na niezidentyfikowane obiekty, to ona z kolei nie szczeka, a się intensywnie wpatruje, np. w innego psa i robi takie małe kroczki z miną: "Ej, ja chyba tam podejdę. Tak, tak, na pewno muszę tam podejść... Co mówisz? Czemu nie? Ja tam podejdę... O kurcze ten pies jest dziwny... on się chce bawić. Uciekam. Pańcia ratuj...!" i zapyla w inne miejsce a pies do którego podeszła za nią :diabloti:

A w porządku. Koda dostała kość i wróciłyśmy ze spacerku. Zaraz wrzucę fotki :cool3:[/QUOTE]

[quote name='Kashdog']Świetny ten psiak na filmiku :loveu:
A jaki banner fajny i ten cytat :diabloti: Ale to jest sama prawda, Fifka nie jest niestety terrierem czystej krwi, ale ma kilka cech charakteru terriera, np. czasami ma tak, że nagle zaczyna szczekać na różne niezidentyfikowane obiekty, a jak już któryś z nich do niej podejdzie to tchórz albo ucieka labo odważy się podejść:cool1: Bardzo irytują ją również kobiety z wózkami, dzieci z sankami i wiele, wiele innych rzeczy ostatnio szczeka i warczy na swoja prasowaną kość :evil_lol: Zaczyna ja podrzucać, chować, zakopywać w pościeli, a potem boi sie do niej podejść:D
Czasami nie rozumiem tego psa :diabloti:[/QUOTE]
no popatrzcie, mój ma nawet rodowód, mimo, że nie wygląda, a nic z tych rzeczy nie robi :evil_lol: ponadto nie lubi wody i śniegu :evil_lol:

Koda jest słooodka :loveu: ja cały czas czekam aż do wawy przyjedziecie (chociaż teraz będzie ciężej z dogadaniem się, bo będę miała inne zajęcia w innym mieście :diabloti:)
no i mam nadzieję, że dotrę na DCDC w wawie ;)

Posted

[quote name='Mudik']Szkoda,że nie mieszkacie bliżej, bo w ostatni weekend czerwca mamy mieć zajęcia z Darkiem Radomskim w okolicach Łodzi. Będziemy też na wystawie i zawodach w Bydgoszczy 2 i 3 maja.
Kurcze szkoda że tak daleko... I Łódź i Bydgoszcz... :shake: Nie ma szans żebyś była na DCDC w Wa-wie?

[quote name='QQk']Bry!
http://images37.fotosik.pl/250/3df5604e842911ad.jpg - powoli się rozdziawia...
http://images42.fotosik.pl/167/ddb58e8083b6c505.jpg - a tu na całego :)
http://images41.fotosik.pl/250/23114ba503e30b78.jpg - ale śliczna
Dzięki :loveu:

[quote name='Unbelievable']no popatrzcie, mój ma nawet rodowód, mimo, że nie wygląda, a nic z tych rzeczy nie robi :evil_lol: ponadto nie lubi wody i śniegu :evil_lol:

Koda jest słooodka :loveu: ja cały czas czekam aż do wawy przyjedziecie (chociaż teraz będzie ciężej z dogadaniem się, bo będę miała inne zajęcia w innym mieście :diabloti:)
no i mam nadzieję, że dotrę na DCDC w wawie ;)
Bo Szczur jest dziwny :evil_lol: Ale właśnie przez to jest słodki :diabloti: A do Wawy chciałabym pojechać natychmiast jak się stopi śnieg, bo dzisiaj byłam z nią frisbowaniu, była mega nakręcona, ALE:
1. dyski były twarde
2. Ja byłam w rękawiczkach, więc rzucałam jak sierota
3. Było wydrążone coś w rodzaju "korytarza" i miałam małe pole do rzucania, bo WSZĘDZIE był ten jakże nie chciany już przeze mnie śnieg :roll:

A w dodatku nawet nie możemy pojechać na tor agility, bo ich "troszeczkę" zasypało :placz:

Posted

[quote name='Russellka']
Bo Szczur jest dziwny :evil_lol: Ale właśnie przez to jest słodki :diabloti: A do Wawy chciałabym pojechać natychmiast jak się stopi śnieg, bo dzisiaj byłam z nią frisbowaniu, była mega nakręcona, ALE:
1. dyski były twarde
2. Ja byłam w rękawiczkach, więc rzucałam jak sierota
3. Było wydrążone coś w rodzaju "korytarza" i miałam małe pole do rzucania, bo WSZĘDZIE był ten jakże nie chciany już przeze mnie śnieg :roll:

A w dodatku nawet nie możemy pojechać na tor agility, bo ich "troszeczkę" zasypało :placz:[/QUOTE]
a nam competitiony nie sztywnieją :hmmmm: znaczy dzisiaj wyciągnełam pierwszy raz od dłuuugiego czasu i trochę się z nim pociągałam, jakieś rollerki, tylko nakręcanie i nie marudził ;) i ''frisbowaliśmy'' na odśniezonej drodze przed domem, gdzie nikt poza moimi rodzicami nie jeździ :evil_lol:

ale i ja tylko czekam aż stopnieje ten biały syf...

Posted

[quote name='Russellka']Kurcze szkoda że tak daleko... I Łódź i Bydgoszcz... :shake: Nie ma szans żebyś była na DCDC w Wa-wie?
[/QUOTE]

A kiedy to jest??? Bo jeśli pokrywa się z jakimis zawodami agility lub wystawą na którą się wybieramy to niestety nas nie będzie, a szkoda by było nie byc zgłosiłabym Delika chociaż do mini distance...

A propos dysków nam dyski sztywniały,ale my używaliśmy hero, teraz na śnieg wzięłam super soniki i było ok, eurablendy chyba też są w porządku.

Posted

[quote name='Kashdog']Świetny ten psiak na filmiku :loveu:
A jaki banner fajny i ten cytat :diabloti: Ale to jest sama prawda, Fifka nie jest niestety terrierem czystej krwi, ale ma kilka cech charakteru terriera, np. czasami ma tak, że nagle zaczyna szczekać na różne niezidentyfikowane obiekty, a jak już któryś z nich do niej podejdzie to tchórz albo ucieka labo odważy się podejść:cool1: Bardzo irytują ją również kobiety z wózkami, dzieci z sankami i wiele, wiele innych rzeczy ostatnio szczeka i warczy na swoja prasowaną kość :evil_lol: Zaczyna ja podrzucać, chować, zakopywać w pościeli, a potem boi sie do niej podejść:D
Czasami nie rozumiem tego psa :diabloti:[/QUOTE]
A może z tą kościa to cały czas zabawa.. taka jak zabawa w chowanego sama ze soba...;)

pzdr.

Posted

[quote name='Unbelievable']a nam competitiony nie sztywnieją :hmmmm: znaczy dzisiaj wyciągnełam pierwszy raz od dłuuugiego czasu i trochę się z nim pociągałam, jakieś rollerki, tylko nakręcanie i nie marudził ;) i ''frisbowaliśmy'' na odśniezonej drodze przed domem, gdzie nikt poza moimi rodzicami nie jeździ :evil_lol:

ale i ja tylko czekam aż stopnieje ten biały syf...[/QUOTE]
Tzn one nie twardnieją tak mocno, jej to w sumie jakoś bardzo nie przeszkadza, ale się trochę od paszczy mogą bardzej odbijać, bo ona z impetem biega :diabloti: Teraz to tu chodzi bardziej o moje sierockie rzucanie :placz:

[quote name='Bartiśkowa_']Witamy.

Śliczna Kodula :)[/QUOTE]
Dzięki! :loveu:

[quote name='Mudik']A kiedy to jest??? Bo jeśli pokrywa się z jakimis zawodami agility lub wystawą na którą się wybieramy to niestety nas nie będzie, a szkoda by było nie byc zgłosiłabym Delika chociaż do mini distance...

A propos dysków nam dyski sztywniały,ale my używaliśmy hero, teraz na śnieg wzięłam super soniki i było ok, eurablendy chyba też są w porządku.[/QUOTE]
Na stronie DCDC Latajacecepsy.pl jest zapis że 04-05.09.2010 :cool3: A co do dysków - musimy jakoś przetrwać, mamy na razie 8 żółtych CS'ów, jak jest ciepło to są fajne :lol:

[quote name='Asiaczek']A może z tą kościa to cały czas zabawa.. taka jak zabawa w chowanego sama ze soba...;)

pzdr.[/QUOTE]
Hi hi, przykład, jak bardzo pomysłowe mogą być psy :evil_lol:

Posted

[quote name='Russellka']Tzn one nie twardnieją tak mocno, jej to w sumie jakoś bardzo nie przeszkadza, ale się trochę od paszczy mogą bardzej odbijać, bo ona z impetem biega :diabloti: Teraz to tu chodzi bardziej o moje sierockie rzucanie :placz:[/QUOTE]

a widzisz, my nie mamy takich problemów, bo jest tylko szarpanko i rollery :evil_lol: czyli nakrecanie po raz... nie wiem który, 4? : P
no ale wy to już profeska :diabloti: bardzo ładnie proszę o filmik z frisbowania :loveu:

Posted

[quote name='Unbelievable']a widzisz, my nie mamy takich problemów, bo jest tylko szarpanko i rollery :evil_lol: czyli nakrecanie po raz... nie wiem który, 4? : P
no ale wy to już profeska :diabloti: bardzo ładnie proszę o filmik z frisbowania :loveu:
A tam profeska, przesadzasz :eviltong: Filmik z frisbowania będzie jak się śnieg chociaż odrobinkę stopi, tak żeby można było biegać i nie miałoby się śniegu w butach, bo na razie nie mam gdzie pójść :placz: Jeszcze z moim rzucaniem - dobra da się przeżyć, ale śnieg jest taki głęboki, że młoda się zapada i strasznie ciężko jest jej biegać skacząc przez te paskudne białe "coś", więc zanim by dobiegła do tego dysku, to on by już dawno spadł :diabloti:

Mudik, przedyskutowałam sprawę z mamą i napisałam maila z zarezerwowaniem miejsca na semi w Łodzi. Mam nadzieję, że wypali bo to i tak najbliżej nas jest, a Wawa już zajęta do Października, mnie zdecydowanie bardziej interesują terminy do września :cool3:

Posted

[quote name='Russellka']A tam profeska, przesadzasz :eviltong: Filmik z frisbowania będzie jak się śnieg chociaż odrobinkę stopi, tak żeby można było biegać i nie miałoby się śniegu w butach, bo na razie nie mam gdzie pójść :placz: Jeszcze z moim rzucaniem - dobra da się przeżyć, ale śnieg jest taki głęboki, że młoda się zapada i strasznie ciężko jest jej biegać skacząc przez te paskudne białe "coś", więc zanim by dobiegła do tego dysku, to on by już dawno spadł :diabloti:[/QUOTE]
ale jak sie stopi nie macie wymówek :diabloti: