Unbelievable Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 [quote name='Justa']Przeczytałam na borderowym forum wszystko od początku i się przeraziłam :shake: Strach psy kupować..[/QUOTE] tam jest o Brumy bracie, Bookerze Buciku, dzisiaj operację miał Benji... muszę ją prześwietlić we wrześniu/październiku.... byłam przed chwilą na frisbee, i Brumsztyl jest przezajebista, ma z tego niesamowitą radochę, nie przekręca i nie wypala się szybko, jak będzie chora to się chyba zapłaczę na śmierć :roll: Quote
Unbelievable Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 bo jej układ kostny się jeszcze kształtuje i niekoniecznie może coś na zdjęciach wyjść, zwłaszcza, że nie widać po niej nic. Właściwie to będzie bardziej październik. Quote
a_niusia Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 [quote name='Unbelievable']bo jej układ kostny się jeszcze kształtuje i niekoniecznie może coś na zdjęciach wyjść, zwłaszcza, że nie widać po niej nic. Właściwie to będzie bardziej październik.[/QUOTE] po szczeniaku juz w wieku 3 miesiecy czesto widac, ze cos jest nie tak. wlasciwe badanie ortopedyczne plus rtg i bardzo szybko wiesz wszystko. a psu mozna pomoc tak naprade tylko do pewnego momentu. pozniej to jedyne, co mozesz zrobic to oszczedzac i suplementowac. i to nie chodzi tylko o odc, ale tez o dysplazje. Quote
Unbelievable Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 [quote name='a_niusia']po szczeniaku juz w wieku 3 miesiecy czesto widac, ze cos jest nie tak. wlasciwe badanie ortopedyczne plus rtg i bardzo szybko wiesz wszystko. a psu mozna pomoc tak naprade tylko do pewnego momentu. pozniej to jedyne, co mozesz zrobic to oszczedzac i suplementowac. i to nie chodzi tylko o odc, ale tez o dysplazje.[/QUOTE] ale ja mam bordera, a nie molosa :) dysplazja jest mało prawdopodobna, bardziej boję się ocd. Dostaje suplementy na stawy, jak jest zdrowa to raczej nic nie dadzą, ale jeżeli ma jakieś ubytki to mogą pomóc. No i nie kuleje, chodzi jak normalny pies. Quote
a_niusia Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 ja przy takich kwiatkach w rodzinie juz bym byla u ortopedy... Quote
Unbelievable Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 [quote name='a_niusia']ja przy takich kwiatkach w rodzinie juz bym byla u ortopedy...[/QUOTE] a ja nie jestem tobą i wierz mi, że konsultowałam się z wieloma osobami :) Quote
Unbelievable Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 [quote name='Vectra']jak coś mam super ortopedę ;)[/QUOTE] wiem, pamiętam, i mam nadzieję że nie będzie mi on potrzebny... Quote
Vectra Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 [quote name='Unbelievable']wiem, pamiętam, i mam nadzieję że nie będzie mi on potrzebny...[/QUOTE] ale jak coś to polecam i w razie coś pomogę ;) ostatnio diagnozował mi pieska , nie mojego .... inne persony określiły jako psa inwalidę z zespołem końskiego ogona , inne że dysplazja ... a ma krąg motyli w odcinku szyi i pacjent będzie żył. Mimo iż ma 18 miesięcy , cały układ kostny jest nadal jak u szczeniaka ... więc trzeba poczekać grzecznie aż kostki dorosną i problem zniknie. Nawet nie wiedziałam , że taki wynalazek chorobowy występuje , jak ten krąg motyli. Jest to przypadłość u ras ze skróconym szkieletem czy jak to tam się zwie ... no krótkie kufy , szczątkowe ogony etc .... Quote
Justa Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 [quote name='Unbelievable']tam jest o Brumy bracie, Bookerze Buciku, dzisiaj operację miał Benji... muszę ją prześwietlić we wrześniu/październiku.... byłam przed chwilą na frisbee, i Brumsztyl jest przezajebista, ma z tego niesamowitą radochę, nie przekręca i nie wypala się szybko, jak będzie chora to się chyba zapłaczę na śmierć :roll:[/QUOTE] Jeśli nie ma objawów to zmiany (o ile w ogóle są) mogą być na tyle minimalne, że nie będą jednoznaczne w obrazie RTG. Myśl pozytywnie !!! A my zaciskamy kciuki za Brumiczka. Vectra, mogę spytać co to za ortopeda? :razz: Quote
Vectra Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 [quote name='Justa'] Vectra, mogę spytać co to za ortopeda? :razz:[/QUOTE] Andrzej Małkowski Quote
Justa Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 [quote name='Vectra']Andrzej Małkowski[/QUOTE] A to nie znam, jeszcze :razz: Quote
Vectra Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 [quote name='Justa']A to nie znam, jeszcze :razz:[/QUOTE] a to jedź do Lasek , fantastyczny lekarz , doskonale kształci młodych lekarzy .... wirtuoz w swoim fachu , do tego za rozsądne pieniądze :) i o ile leczy skutecznie jak dotąd :evil_lol: zaimponował mi , bo jak pierwszy raz do niego trafiłam , jakiś dawny czas temu , to nie bardzo znał , co to za gatunek staffik .... na dzień dzisiejszy zainspirowany moimi psami ... ich układ kostny wyrecytuje przez sen ..... no tak to już jest , że pies psu nie równy jest ;) a staffik ma specyficzną budowę tak jak opisywany przykład powyżej , diagnozowali znani szpece , robili foty wszelkie , kasowali kupę kasy .... objawami była kulawizna , takie bardziej podwijanie łapy pod siebie ... męczyli stawy , a są A , męczyli kręgosłup w odcinku lędźwiowym ... nic nie skutkowało. A przyczyna tkwiła w odcinku szyjnym. Jestem spokojna , bo to moja wyhodowanka :) Wiem co i jak od pana doktora i właściciele też już śpią spokojnie. A nie mam powodów mu nie wierzyć , bo jeszcze mnie nie zawiódł .... posiadając TTB z ADHD , to podstawa dobry ortopeda :evil_lol: Quote
*Monia* Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 A gdzież dokładnie ten ortopeda przyjmuje? Jak Shinuchowej się pogorszy chodzenie to będziemy szukać sposobu leczenia, na razie jest lepiej na szczęście. Przeczytałam pasjonującą dyskusję, wolę jednak fotki niewychowanych psów oglądać ;) Quote
Unbelievable Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 Vectra a nie wiesz ile sobie twój wet liczy za prześwietlenie? ocd i hd Quote
Vectra Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Ja Ci powiem tak , ostatnio zrobił 8 zdjęć RTG , przebadał sukę w premedykacji na wsie sposoby , dał zestaw wspomagający na miesiąc i skasował 250 zł [URL]http://www.lecznicamalkowski.pl/[/URL] proszę się powołać na mnie ;) Ewa Trzaska ;) Quote
Unbelievable Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 [quote name='Vectra']Ja Ci powiem tak , ostatnio zrobił 8 zdjęć RTG , przebadał sukę w premedykacji na wsie sposoby , dał zestaw wspomagający na miesiąc i skasował 250 zł [URL]http://www.lecznicamalkowski.pl/[/URL] proszę się powołać na mnie ;) Ewa Trzaska ;)[/QUOTE] dzięki :) jeszcze muszę z moimi wetami pogadać, cholera a dzisiaj rano byłam... Quote
Justa Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 [quote name='Vectra']a to jedź do Lasek , fantastyczny lekarz , doskonale kształci młodych lekarzy .... wirtuoz w swoim fachu , do tego za rozsądne pieniądze :) i o ile leczy skutecznie jak dotąd :evil_lol:[/QUOTE] Myślisz że by mnie zechciał, na dokształcanie? :diabloti: Quote
Vectra Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 będzie mi niebawem buldoga poprawiał :diabloti: szlag mnie trafia jak on tak charcze i chrumka :shake: ale podobno niewielki zabieg , powiększający otworki w nosku i lekkie skrócenie podniebienia miękkiego , bardzo poprawia komfort życia bulgotowi i co ważne właścicielowi :diabloti: Quote
Vectra Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 [quote name='Justa']Myślisz że by mnie zechciał, na dokształcanie? :diabloti:[/QUOTE] a on tam ciągle tasuje stażystami , tylko pan doktor to z tych mega wymagających ;) tylko jak coś dzwońcie na ten telefon komórkowy ... bo to telefon do doktora , ja tam nie dyskutuje ze stażystami i new medykami .... Quote
Justa Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 [quote name='Vectra']a on tam ciągle tasuje stażystami , tylko pan doktor to z tych mega wymagających ;) tylko jak coś dzwońcie na ten telefon komórkowy ... bo to telefon do doktora , ja tam nie dyskutuje ze stażystami i new medykami ....[/QUOTE] Ja tak kojarzę, że ostatnio jak wybrałam się na wycieczkę rowerową do Palmir, ba raptem 30km w jedną stronę to jak już dogorywałam w drodze powrotnej to kojarzę to wet-centrum, wygląda naprawdę wypaśnie jak na tę mieścinę :razz: Ja bardzo lubię wymagających lekarzy, a najlepiej jak jeszcze każą mi myśleć ! Quote
Vectra Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 ta lecznica w Laskach , to doktora nowe dziecko , wypaśne to są dopiero sale operacyjne :diabloti: wetów to już przerobiłam kilku w swoim życiu , więc że tak powiem troszkę opinie mam wyrobioną , jak to towarzystwo dobierać ;) więc mam w nagrodę 3 doktorów ... każdy od czego innego. Jeśli idzie o internę , to wolę dr Tadeusza Stokłosę , a rozród to mam za płotem dr Marczaka ;) a resztę wiem sama :evil_lol: Quote
Doginka Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 [quote name='Amber']O bez kitu wtedy by nie skakał po gordonkach...[/QUOTE] Ooo, wypraszam sobie:mad: [quote name='Vectra']... a rozród to mam za płotem dr Marczaka ;) a resztę wiem sama :evil_lol:[/QUOTE] Przedwczoraj byłam u Pana Doktora - badałam nasionka Gordona:lol:;-)Żołnierzyki bojowe jak ta lala:multi: Czyli mieszkasz gdzieś w pobliżu?:hmmmm: Coś mi właśnie ta Nowa Iwiczna znajomo brzmiała:lol: Unvele...nigdy się nie nauczę tego pisać i wymawiać:oops: ... dawaj foty swoich durnych psów. No i ja chyba też jestem jakaś durna, bo w swoim wieku koooooochaaam kolorowe włosy i rockowo-gothic wygląd;-) Nie przejmuj się chamskimi docinkami. Swoją drogą osoby, które na forum krytykują czyjś wygląd same są źle wychowane, bo to nie ich sprawa jak kto wygląda i w co się np. ubiera lub jak się czesze. szczyt chamstwa zwracać komuś uwagę na jego wygląd. No chyba, że się jest tak brudnym i niechlujnym śmierdziuchem, czego nie zauważyłam u Ciebie Martynko;-)Olej te wszechwiedząco-paplające wiedźmy;-) Quote
Vectra Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Dr Marczak , to mojego bulgota wykarmił niemal własną piersią :diabloti: mam blisko do niego ;) o widzisz ja też muszę jechać z Franiem na badanie nasienia Quote
Recommended Posts