Doginka Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 Ale cudo:crazyeye::loveu: [URL="http://i703.photobucket.com/albums/ww37/Majszczur/AKWARIUM/foty%20z%20neta/bettasplendensHMrosatailwhiteopaque.jpg"]http://i703.photobucket.com/albums/w...hiteopaque.jpg[/URL] Nie wiem czemu, ale mi zawsze bojowniki zdychały bardzo szybko - chyba 180 l akwarium było za duże:roflt: Quote
Unbelievable Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 [quote name='Justa']Po naszym wspólnym spacerze szybko to zmieniłaś :diabloti: No i wiesz, Grama niczym starą zabawkę zostawiłaś w Łomży !!![/QUOTE] musiałam :( no tak, biednego pieska, niekochanego... moja mama właśnie dzwoniła, z pytaniem jaką karmę mu kupić :loveu: tak sobie rodziców wychowałam :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 [quote name='Doginka']Ale cudo:crazyeye::loveu: [URL="http://i703.photobucket.com/albums/ww37/Majszczur/AKWARIUM/foty z neta/bettasplendensHMrosatailwhiteopaque.jpg"]http://i703.photobucket.com/albums/w...hiteopaque.jpg[/URL] Nie wiem czemu, ale mi zawsze bojowniki zdychały bardzo szybko - chyba 180 l akwarium było za duże:roflt:[/QUOTE] to tak jak mi gupiki, no nie mam pojęcia o co im chodziło :mdleje: a bojownik może miał za zimno? one lubią wyższe temperatury Broom stała się żebraczem marchewki :evil_lol: nie wiem czemu, jak jem cokolwiek innego to mi nie żebrze :evil_lol: Quote
Lucky. Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 u mnie MEgi lubiła marchewkę jak była młodsza. Kiedyś zabrała całą, nie obraną, gryzła ją i wypluwała :o Quote
Doginka Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 W akwarium zawsze mam temp. 26-27*C;-) Bo pieseczki lubią chrupać marcheweczki:lol:;-) Quote
necianeta89 Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 eh, ja znam psa, który mając do wyboru super pachnącą kiełbaskę albo marchewkę, zawsze wybiera marchewkę ;) Quote
gops Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 moja żre marchew jak kość , weźmie całą między łapy i chrupie :) a pudels dał się pokroić za jabłko , każdy lubi co innego może Broom smakuję njabardziej marchewka , to zdrowo chociaż :lol: i nie tuczące z czystym sumieniem można dawać chociaż . Quote
Illusion Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 U mnie Gingers zjada wszystko, co jej dam, tylko rabarbar jej nie smakował, ale ja też go nie lubię, może dlatego :lol:. Quote
Yuveza Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 u mnie marchewy nie chce , gotowaną ewentualnie, ale jabłuszko :loveu: Quote
FredziaFredzia Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Eris też na marchewkę oszalały, jak tylko usłyszy pierwsze skrobnięcie obierania to już stoi przy mnie. :lol: Quote
Unbelievable Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 Grami za to jak ma wybór ser albo cokolwiek innego pysznego wybierze zawsze ser :evil_lol: moja krew :diabloti: [video=youtube_share;Rqnr8avgi_o]http://youtu.be/Rqnr8avgi_o[/video] Quote
LadyS Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 A ćwiczysz z Broom bez komend? Tzn. panowanie nad emocjami, a nie de facto komendę "zostaw" czy dołączenia komend korygujących? Bo nam np. powiedziano, żeby - zamiast ćwiczyć z Jaxem bazując na komendzie "zostaw", to stopniować trudność. Tzn. najpierw jeden smak, pies patrzy na mnie, nagroda - powtórzenie kilka razy, potem dwa smaki, pies nie bierze, znów nagroda - bez komendy, tylko z nagradzaniem. Bo tak naprawdę z komendą to jest ćwiczenie komendy po prostu. I np. nasza szkoleniowiec mówiła, że nauka panowania nad emocjami bez komend trwa dłużej, ale jest silniej wpajana i lepiej działa - a komendę można wyćwiczyć dodatkowo. No chyba, że to chodziło o ćwiczenie komend, to sorry i się zamykam - zmylił mnie tytuł filmiku :lol: Quote
Unbelievable Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 [quote name='LadyS']A ćwiczysz z Broom bez komend? Tzn. panowanie nad emocjami, a nie de facto komendę "zostaw" czy dołączenia komend korygujących? Bo nam np. powiedziano, żeby - zamiast ćwiczyć z Jaxem bazując na komendzie "zostaw", to stopniować trudność. Tzn. najpierw jeden smak, pies patrzy na mnie, nagroda - powtórzenie kilka razy, potem dwa smaki, pies nie bierze, znów nagroda - bez komendy, tylko z nagradzaniem. Bo tak naprawdę z komendą to jest ćwiczenie komendy po prostu. I np. nasza szkoleniowiec mówiła, że nauka panowania nad emocjami bez komend trwa dłużej, ale jest silniej wpajana i lepiej działa - a komendę można wyćwiczyć dodatkowo. No chyba, że to chodziło o ćwiczenie komend, to sorry i się zamykam - zmylił mnie tytuł filmiku :lol:[/QUOTE] po części odpowiedź w drugim wątku Z Broom jest taka sytuacja, że ja chciałam z nią jak najszybciej zrobić wszystko co związane z opanowywaniem, bo jej to potrzebne po prostu. Druga sprawa, ja wolę jak wszystko pies ma jasno wyłożone. Jak powiem pac i rzucę w nią karmą, a załóżmy nie robiłabym komendy na zostawianie żarcia, to skąd ma wiedzieć czy może tego smaka zjeść czy nie? dodatkowa komenda "jedz" za każdym razem jak chcę nagrodzić nie z ręki? ;) z Gramem miałam tak przy zostawaniu na przykład, jak go sadzałam przy nodze i odchodziłam oczekując żeby został, on tego nie potrafił pojąć swoim małym rozumkiem, dlatego uznałam że wolę pójść na powiedzmy "łatwiznę" i mieć komendy. Poza tym ja lubię z psami gadać :diabloti: i czasem mówię, że np. jak będzie niegrzeczna to pójdzie do budy, albo żeby poszła do budy i się położyła- ona pójdzie i się położy, ale to działa na zasadzie znalezienia jej miejsca i wskazania co powinna zrobić a nie bezwzględnego nakazu. Jak jest bezwzględny nakaz mówię zostań ;) EDIT: i reszta dyskusji niech będzie w tym wątku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226240-CRATE-GAMES-czyli-psia-samokontrola-i-nie-tylko?p=19008620#post19008620[/URL] Quote
LadyS Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 [quote name='Unbelievable']po części odpowiedź w drugim wątku Z Broom jest taka sytuacja, że ja chciałam z nią jak najszybciej zrobić wszystko co związane z opanowywaniem, bo jej to potrzebne po prostu. Druga sprawa, ja wolę jak wszystko pies ma jasno wyłożone. Jak powiem pac i rzucę w nią karmą, a załóżmy nie robiłabym komendy na zostawianie żarcia, to skąd ma wiedzieć czy może tego smaka zjeść czy nie? dodatkowa komenda "jedz" za każdym razem jak chcę nagrodzić nie z ręki? ;) z Gramem miałam tak przy zostawaniu na przykład, jak go sadzałam przy nodze i odchodziłam oczekując żeby został, on tego nie potrafił pojąć swoim małym rozumkiem, dlatego uznałam że wolę pójść na powiedzmy "łatwiznę" i mieć komendy. Poza tym ja lubię z psami gadać :diabloti: i czasem mówię, że np. jak będzie niegrzeczna to pójdzie do budy, albo żeby poszła do budy i się położyła- ona pójdzie i się położy, ale to działa na zasadzie znalezienia jej miejsca i wskazania co powinna zrobić a nie bezwzględnego nakazu. Jak jest bezwzględny nakaz mówię zostań ;)[/QUOTE] Ja to rozumiem, tylko wydaje mi się, że o ile w przypadku psa, który nie ma się spełniać w sporcie to jest ok, to w przypadku psa, który ma startować w zawodach robi się problem - bo niepotrzebnie się wszystko komplikuje. Ja lubię, jak pies ma jasno wyłożone - ale sam do tego dochodzi. Bo widzę, że to, do czego dojdzie sam, jest lepiej egzekwowalne niż to, do czego ja go doprowadzę. Tam mi się zdaje po prostu. A poza tym mam natłok informacji, bo gadamy w dwóch wątkach :evil_lol: A Broom swoją drogę to ma niezłą miotłę na ogonie :evil_lol: Quote
Doginka Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Unbelievable, zapraszam Cię do siebie jako instruktora dla mojego Lotinka:lol: Filmik rewelacyjny, a raczej to, co Brum już umie:klacz: Quote
Asiaczek Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 [quote name='Unbelievable']hm, co tu jeszcze... nie pozwalam spać na łóżku! trzymam w klatce! NIE MIAŁA WŁASNEJ OBRÓŻKI TYLKO W SPADKU PO GRAMIE! :evil_lol:[/QUOTE] Noooo, ta obróżka w spadku po Gramie to juz musowo do TOZ'u.... Pzdr. Quote
Anecioreczek Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 Broom wyglada na filmiku na poczatku jak "Nie dotykam ciastek, one parza, O boze o Boze... nie wytrzymam" :D Quote
Justa Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 Pożądam nowych Gramowych i Brumowych fotek :diabloti: Kiedy wybierasz się znów do Warszawy? :razz: Quote
Unbelievable Posted April 28, 2012 Author Posted April 28, 2012 [quote name='LadyS']A Broom swoją drogę to ma niezłą miotłę na ogonie :evil_lol:[/QUOTE] już chyba mówiłam że wszystkie jej imiona pasują idealnie :evil_lol: [quote name='Doginka']Unbelievable, zapraszam Cię do siebie jako instruktora dla mojego Lotinka:lol: Filmik rewelacyjny, a raczej to, co Brum już umie:klacz:[/QUOTE] chyba jako instruktora dla pańci :diabloti: dziękujemy ;) [quote name='Asiaczek']Noooo, ta obróżka w spadku po Gramie to juz musowo do TOZ'u.... Pzdr.[/QUOTE] taaak taki biedny skrzywdzony tititititit :evil_lol: [quote name='Anecioreczek']Broom wyglada na filmiku na poczatku jak "Nie dotykam ciastek, one parza, O boze o Boze... nie wytrzymam" :D[/QUOTE] "nie ruszam. nie ruszam. o boże one do mnie krzyczą, zjedz mnie zjeeeeeeedz":evil_lol: [quote name='Justa']Pożądam nowych Gramowych i Brumowych fotek :diabloti: Kiedy wybierasz się znów do Warszawy? :razz:[/QUOTE] Brumowe zaraz wrzucę bo się zaspacerkowaliśmy ;) możliwe że w poniedziałek wieczorem jadę Quote
Unbelievable Posted April 28, 2012 Author Posted April 28, 2012 [IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/531308_344998228886915_100001302231612_834727_539051238_n.jpg[/IMG] Quote
Justa Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 Ale czysty tituś :diabloti: W poniedziałek do mnie nie ma w mieście :shake: Quote
Unbelievable Posted April 28, 2012 Author Posted April 28, 2012 [quote name='Justa']Ale czysty tituś :diabloti: W poniedziałek do mnie nie ma w mieście :shake:[/QUOTE] bardzo, a jak się fajnie przytulała :loveu: ja będę jakoś z tydzień pewnie, jakby co będę pisać [quote name='BBeta']Broom będzie miała stojące uszy? ;)[/QUOTE] raczej wątpię, pewnie jej zostaną takie jakie ma ;) [IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/578520_344994392220632_100001302231612_834721_935559964_n.jpg[/IMG] Quote
Unbelievable Posted April 29, 2012 Author Posted April 29, 2012 Systkie tsy lachony :loveu: [IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/563246_3517485670240_1664956475_2859758_1597883766_n.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts