Foksia i Dżekuś Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 ayla1 napisał(a):no nie....znowu marcin bedzie musiał koc zarzucac... Mysle ,ze to nie bedzie koniecznie ,teraz Kajtus to jest zupełnie inny pies , ja mu cały czas tłumacze ,ze musi załozyc te szeleczki ,on sie ze mna droczy ,lize ale wiem ze w koncu załozy bo ja mu tez pokazuje ze sie na niego gniewam jak nie chce załozyc to zaraz sam do mnie przylatuje .Kochany Lemurek:loveu: Quote
ayla1 Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 Foksia i Dżekuś napisał(a): ja mu cały czas tłumacze ,ze musi załozyc te szeleczki , no tak...to zmienia postac rzeczy...:lol: to dajcie znać jak wam się uda w tej dekadzie:evil_lol: Quote
Gosiapk Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Co slychać u Kajtusia? Dał sobie założyć szeleczki? Quote
Foksia i Dżekuś Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Gosiapk napisał(a):Co slychać u Kajtusia? Dał sobie założyć szeleczki? Teraz nie mam czasu zajmowac sie Kajtusiem ,tylko dosatnie rarytaska ,chwilkę poglaskam go i Majke i musze zając sie innymi biedami.mam w tej chwili 3 suczki w pilnej potrzebie ,obie były przywiezione w zaawansowanej ciązy i obie urodziły(szczeniaki zostaly uspione )i jedna sie pochorowała wiec musialam z nia jechac do wet.,jutro tez musze jechac i pewnie pojutrze tez wiec reszta psiakow bedzie troszke zaniedbana. kajtus i majeczka i tak maja najlepiej ale na zabawe z załozeniem szeleczek nie mam czasu. Quote
Ank@ Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Kajtuś był zawiedziony że nie było jego pani :shake: Patrzył tęsknie zza krat. Dałam mu paróweczkę , żeby trochę się ze mną oswoił. Zjadł i w podzięce pokazał mi zęby i zaczął ujadać (czasem to on się zachowuje jak duży rottweiler a nie mały Kajtuś :cool3: ) Quote
Foksia i Dżekuś Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Ank@2 napisał(a):Kajtuś był zawiedziony że nie było jego pani :shake: Patrzył tęsknie zza krat. Dałam mu paróweczkę , żeby trochę się ze mną oswoił. Zjadł i w podzięce pokazał mi zęby i zaczął ujadać (czasem to on się zachowuje jak duży rottweiler a nie mały Kajtuś :cool3: ) Moj biedny Kajtus ale dzisiaj juz bede u niego .niestety przyzwyczaił sie ostatnio że jestem codziennie ale mam tez inne sprawy wiec co drugi dzien ma zapewniony na 100 %.Napewno teskni tez za Asia ,ktora nie widzial bardzo dawno bo wyjechala na wakacje ,a teraz lezy chora.:shake: Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Kajtus i Majka dzisjaj zostały wygłaskane pożadnie ,kudłacze i 3 suczki tez ,nawet czasu starczyło na Prinsa i Gucia i po pare minut na pozostałe pieski.:loveu: Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Chcialm podziekowac pani Hani za Kajtusia:Rose::Rose: ,bo dzieki temu ogloszeniu ktore ukazalo sie w lipcu pare dnie temu zadzwonila pani Basia do Asi ,ze Kajtus ja przesladuje i chyba jest jej przeznaczony. Byla u kajtusia dwa dni temu ,a wczoraj zadzwonila zeby go przywiesc . Co prawda ja nie wiem czy ta pani sobie poradzi ,bo Kajtusia jednak przeraza nowa rzeczywistosc i to nawet nie dom ale wyjscia na spacerki na smyczce i otoczenie. Pani Basia jest poinformowana , ze w kazdej chwili moze nam Kajtiusia zwrocic ,a my bedziemy wiedziec wiecej o nim ,jak zachowuje sie w domu czy nie niszczy ,czy utrzymuje czystosc i inne rzeczy. My nie moglismy wiedzie nic o takich zachowaniach Kajtusia wec nie moglismy udzielic informacji. Teraz tylko mozemy trzymac kciuki :thumbs::thumbs: Quote
Ank@ Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 no to mocno trzymam kciuki :cool3::cool3: Quote
ayla1 Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 A ja wierzę w to że byli sobie przeznaczeni.on się uspokoi w domu, to jego zbawienie.ten dom spadł mu z nieba. w hotelu wiadomo jak.z dzikuska stał się mniejszym dzikuskiem ale niecałkiem oswojonym.to widac po fakcie że zaufal tylko mi i p.Beacie-tylko nam pozwalał się głaskać. w hotelu nerwowo,psy ujadają,kajtus odbija sie od kratki,maja po nim depcze.a w domu cisza,spokój,własna pańcia na wyłaczność,na pewno się Kajtusiowi spodoba.trzymam kciuki najmocniej jak potrafie.wierzę że Kajtek ma tyle oleju w głowie i nie zmarnuje swojej szansy.:loveu: Quote
ayla1 Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 najnowsze wieści z kajtusiowego domu- Kajtek leży w salonie i ogląda telewizję... Quote
Ank@ Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 naprawdę ? SUPER !! On ma dom z ogrodem, czy będzie musiał codziennie na spacerki chodzić ? Quote
Jagienka Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Aaaaa!! Wspaniale! Tyle pracy Was to kosztowało, ale było warto!!! Ale się cieszę i trzymam kciuki!!! :loveu: Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Ank@2 napisał(a):naprawdę ? SUPER !! On ma dom z ogrodem, czy będzie musiał codziennie na spacerki chodzić ? Musi codziennie chodzic na spacerki i tego sie najwiecej obawialam. Wczoraj jak poszlismy z nowa pancia Kajtusia to biedny chodził caly skulony z podkurczonym ogonkiem , co prawda zrobil siku i kupke wiec nie byl az tak zestresowany ale jednak . Dzisiaj Kajtus po spacerku zostal sam w domku na probe bo pani sie bala zeby nie demolowal mieszkana ale nic takiego sie nie zdażyło , a" kajtus ja przywital wylewnie ,porozumiewa sie z jakims psem szczekajac ,tylko martwi panie jego drapanie" Musimy umówic sie z Asia po niedzieli na kapsnie Kajtusia bo moze jakies pchełki złapał.:loveu: Quote
ayla1 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Kajtek z własnej nie przymuszonej woli wlazł swojej pańci na kolana i domagał się skrobania. Myślę że jest już kupiony:loveu: Quote
Ank@ Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 czyli on wiedział co to jest dom. mnie się nie dał pogłaskać nigdy (przychodziłam do hotelu 3 mies) a tej pani od razu. Bardzo fajnie ze się zaaklimatyzował. :loveu: Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Ank@2 napisał(a):czyli on wiedział co to jest dom. mnie się nie dał pogłaskać nigdy (przychodziłam do hotelu 3 mies) a tej pani od razu. Bardzo fajnie ze się zaaklimatyzował. :loveu: tak pani nie ma z nim ani problemu z zachowaniem czystosci ani ze spacerkami ,daje sie jej tez bez problemu glaskac ,jedynym minusem jaki ma to że ujada na kazdy odglos na klatce i polu ale powiedzila ze moze mu to minie i nie widzi mozliwosci jego oddania chyba ze jej by sie cos stało. Quote
ayla1 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Foksia i Dżekuś napisał(a):tak pani nie ma z nim ani problemu z zachowaniem czystosci ani ze spacerkami ,daje sie jej tez bez problemu glaskac ,jedynym minusem jaki ma to że ujada na kazdy odglos na klatce i polu ale powiedzila ze moze mu to minie i nie widzi mozliwosci jego oddania chyba ze jej by sie cos stało. ło jezu,to odetchnęłam.a tak ją Pani nastraszyła,że az sama bym miała wątpliwości.;) ja myślę ze on nie wiedział co to dom.może powiedziały mu psy z hotelu,albo ma wysokie IQ i poczuł od razu jak tam trafił- a my go nie docenialiśmy,ja stawiam na to że nikt go nigdy nie kochał-oprócz nas oczywiście;).więc poczuł miłośc od razu. tej Pani Basi udało się osiągnąc w jeden dzień to co nam zajęło pól roku.:crazyeye::crazyeye:nie ma się co oszukiwac... Quote
ayla1 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 ayla1 napisał(a):no niestety.ciężka sprawa z kajtusiem.najlepszym wyjściem byłoby żeby ktoś wziął go do domu tymczasowego,żeby przebywać z nim 24h/dobe i powoli pokazywać mu świat.w tym hotelu ma szanse być tylko z ludźmi których już zna.a przecież przyszli właściciele będą mu obcy... nie wiem jak można przełamać tą barierę u niego w inny sposób.pierwszy krok zrobiony. alboo najlepiej ds już!tylko jak go przekonać żeby sie wymeldował z hotelu...:shake::roll::cool1: potrzeba do tego było 3 osób:lol: Quote
ayla1 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 ayla1 napisał(a):ło jezu,to odetchnęłam.a tak ją Pani nastraszyła,że az sama bym miała wątpliwości.;) ja myślę ze on nie wiedział co to dom.może powiedziały mu psy z hotelu,albo ma wysokie IQ i poczuł od razu jak tam trafił- a my go nie docenialiśmy,ja stawiam na to że nikt go nigdy nie kochał-oprócz nas oczywiście;).więc poczuł miłośc od razu. tej Pani Basi udało się osiągnąc w jeden dzień to co nam zajęło pól roku.:crazyeye::crazyeye:nie ma się co oszukiwac... Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 ayla1 napisał(a):ło jezu,to odetchnęłam.a tak ją Pani nastraszyła,że az sama bym miała wątpliwości.;) ja myślę ze on nie wiedział co to dom.może powiedziały mu psy z hotelu,albo ma wysokie IQ i poczuł od razu jak tam trafił- a my go nie docenialiśmy,ja stawiam na to że nikt go nigdy nie kochał-oprócz nas oczywiście;).więc poczuł miłośc od razu. tej Pani Basi udało się osiągnąc w jeden dzień to co nam zajęło pól roku.:crazyeye::crazyeye:nie ma się co oszukiwac... Asiu az sie wzruszylam tak ladnie to napislas , mysle ze wlasnie tak bylo ,ze tylko my go pokochlysmy takim jaki byl i dlatego nas tylko zakceptowal ,a że pania Basia tez powiedzila że Kajtus jej pisany wiec tez musial go pokochac jak przeczytala o nim w dzinniku i Kajtus to wyczul. Moj i twoj kochany Lemurek ma dom ,ja jestem szczęsliwa i ty napewno tez :cunao: Quote
Foksia i Dżekuś Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Ank@2 napisał(a):co tam u Kajtka ??? Bylam dzisiaj u niego w odwiedzinach ,Kajtus wypieknial (zdjecia przeslalm do Asi jak wklei to sami zobaczycie), dalej ujada na wszystkich , i pani Basia sie martwi czy sasiedzi dlugo beda cierpliwi ,pozatym widac że go kocha bo nawet opowiadla bardzo cieplo o nim ,ze ja pokokąsal jak go kąpala.Mowi ze z dnia na dzien coraz lepiej reaguje na dotykanie i glaskania ,juz nie boi sie smyczki i wie ze sluzy do spacerkow:lol:. Quote
Ank@ Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Kajtuś trafił bardzo dobrze. Zadziwiające jest to, że w nowym domu zrobił tak znaczące postępy. NIE BOI SIĘ SMYCZY !!!! co ja słyszę ! ten Kajtek który przez 2 mies nie dał mi się pogłaskać i którego paraliżował strach jak był zapinany na smycz!!!! Quote
Recommended Posts