Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ank@2 napisał(a):
Do mnie też raz podbiegł po smakołyk. :loveu: Może się w końcu przełamie i da się pogłaskać.

to dlatego,że kajtuś był oswajany od początku.nie widziałam nigdy tak przeraźliwie przerażonych oczu zachowywał się jakby mieszkał całe zycie w mysiej norze i nigdy z niej nie wychodził.:crazyeye:coś niesamowitego jak się zmienił i teraz powoli,ten strach zmienia się w ciekawość.
i nawet potrafi się zachować w telewizji...:loveu:

• Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ayla1 napisał(a):
to dlatego,że kajtuś był oswajany od początku.nie widziałam nigdy tak przeraźliwie przerażonych oczu zachowywał się jakby mieszkał całe zycie w mysiej norze i nigdy z niej nie wychodził.:crazyeye:coś niesamowitego jak się zmienił i teraz powoli,ten strach zmienia się w ciekawość.
i nawet potrafi się zachować w telewizji...:loveu:

Asiu chcials napisac ,ze oswajany byl od pocztku odkad przyjechał do hoteliku na Łuzycka ;)

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Asiu chcials napisac ,ze oswajany byl od pocztku odkad przyjechał do hoteliku na Łuzycka ;)

chciałam napisać że od początku -w sensie od zera ,od małego dzikuska jakim był,aż do boskiego lemura którym jest teraz:p

Posted

kajtucha robi sie zaborczy ,odgania Murzynka i pcha swoje dupsko do głaskania ,udaje ze mnie gryzie i wogole zaczyna sie bawic jak szczeniaczek ,tak sie ciesze bo powolutku odzyskuje wiare w człowieka

no,zobaczcie jak łatwo ją stracić a trudno odzyskać.
to nauka.ciągle nas czegoś uczą.
i miłości
i pokory
i bycia wdzięcznym.
oddanym i lojalnym.
najwierniejszych z wiernych.
żebyśmy choć w części byli tacy jak one.

Posted

Od dzisiaj Kajtucha ma inna panne w kojcu ,malutka Majke z Harbutowic ,ktora cierpiała że była sama w kojcu,.
Ma inna suczke bo malutka Ruda terapeutka z padaczka pojechała dzisiaj do nowego domku.:lol:
Zdjecia Rudej przesłałam Asi.:loveu:

Posted

Nikt do Lemurka nie zglada, a on sie taki kochany zrobił ,tak bardzo sie cieszy z każdej wizyty i zadnemu pieskowi nie chce dać podejśc do mnie bo sie złości.
Kajtus od 17 lipca ,tak jak pozostałe psiaki zostaja pod opieka Asi bo ja wyjeżdzam na wczasy.
W nastepny piatek Kajtus ma byc w dzienniku ,bedzie podany telefon do Asi i mam nadziję że napisze na jego watku dobre wiesci,
Pani Hani dziekuje bardzo za miejsce w dzienniku.:Rose::Rose::Rose:

Posted

Selenne napisał(a):
O! O której i na jakim programie?

W gazecie w dzinniku polskim.

Z ogłoszenia o Kajtusia dzisjaj ze schroniska pojechała na dom tymczasowy mix sznaucerka z kulawa nóżka.Jeżeli suczki sie dogadaja to zostanie tam na stałe.

• 4 weeks later...
Posted

Kajtus jest moim ulubiencem wiec jak zwykle nie ma domku, juz nie jednemu pieskowi znalazłam miedzy czasie domek ,a Kajtus nadal czeka :shake:
Niestety biedak obcych nadal sie boi ,nawet Ani .Co prawada juz na nia nie szczeka ale jak dałm Kajtusia Ani na smyczce to zrobił taka żałosna i przestraszona minke jak bym go na skazanie dawała wiec sama go na tej smyczce prowadziłam ,a Ania tylko chciała go tylko nauczyc chodzic na smyczce tak jak Murzynka.:shake:

Posted

Niestety biedak obcych nadal sie boi ,nawet Ani .Co prawada juz na nia nie szczeka ale ...

... warczy :diabloti: przynajmniej na początku ostrzegawczo :evil_lol:

jak dałm Kajtusia Ani na smyczce to zrobił taka żałosna i przestraszona minke jak bym go na skazanie dawała wiec sama go na tej smyczce prowadziłam ,a Ania tylko chciała go tylko nauczyc chodzic na smyczce tak jak Murzynka.:shake:

moim zdaniem to nie tylko trzeba go nauczyć chodzić na smyczy, ale także nauczyć żyć w mieście, tak jak Murzynka. Szczerze powiedziawszy, ja sobie nie wyobrażam z nim spaceru- on się strasznie boi. Nawet jeśli zaufa przyszłemu właścicielowi to inni go będą przerażać :-(

Posted

no niestety.ciężka sprawa z kajtusiem.najlepszym wyjściem byłoby żeby ktoś wziął go do domu tymczasowego,żeby przebywać z nim 24h/dobe i powoli pokazywać mu świat.w tym hotelu ma szanse być tylko z ludźmi których już zna.a przecież przyszli właściciele będą mu obcy...
nie wiem jak można przełamać tą barierę u niego w inny sposób.pierwszy krok zrobiony.
alboo najlepiej ds już!tylko jak go przekonać żeby sie wymeldował z hotelu...:shake::roll::cool1:

Posted

u mnie DT odpada. Moja bestia nie wpuści do domu żadnego psa.:angryy: Tylko dwóm znajomym pozwala wejść (z którymi się wychowywał) ale na kanapę już wstępu nie mają ;)

Posted

Dwa dni temu ta mała bestyjka sciagneła szeleczki,chciałm mu tylko poprawic bo żle nóżkę wsadził ,a on chops i tyle go widzilam w szeleczkach ,teraz sie do mnie wtula ,lize po buzi ale szeleczek nie chce założyc .Dzisja tylko mu smyczke załozyłam i najpierw skakał ale potem juz ładnie szedł na spacerek.Tylko tych szeleczek w żaden sposób nie chce sobie z powrotem załozyc:evil_lol:bestia

Posted

Dwa dni temu ta mała bestyjka sciagneła szeleczki,chciałm mu tylko poprawic bo żle nóżkę wsadził ,a on chops i tyle go widzilam w szeleczkach ,teraz sie do mnie wtula ,lize po buzi ale szeleczek nie chce założyc .Dzisja tylko mu smyczke załozyłam i najpierw skakał ale potem juz ładnie szedł na spacerek.Tylko tych szeleczek w żaden sposób nie chce sobie z powrotem załozyc:evil_lol:bestia

no nie....znowu marcin bedzie musiał koc zarzucac...