supergoga Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Wczoraj do naszego schroniska w Buku trafił przerażony spaniel. Czekam na zdjęcia. Psiak nie jest młody, sądząc po uzębieniu, ale zadbany. Ma przycięte kłaczki na łapkach. Nie wygląda na bezdomnego, ale może nie był bezdomny a już jest. Jest łagodny i sympatyczny. Iwona i Paweł wieszają ogłoszenia. A ja wstawiam w net. Po południu wstawię fotki. Może gdzieś zaginął taki psiak. Quote
supergoga Posted December 11, 2007 Author Posted December 11, 2007 NIkt nie słyszał o poszukiwaniu spaniela w okolicy Buku Quote
Asia & Ginger Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Zaraz wstawię to info na forum spanielowe. Zdjęcia bardzo by się przydały. ;) Quote
supergoga Posted December 12, 2007 Author Posted December 12, 2007 Zdj ęcia zrobione, czekam na przysłanie. Psiak ponoć po zębach ma około 5 lat. Natomiast z wyg.ądu - może mieć więcej: posiwiały pyszczek. Wygląda coraz gorzej - utaplane uszy, mizerny taki, zaropiałe oczy - i nie je. Stres go wykańcza. Może coś nam sie uda. On nie może tam zostać. Biedak. Jak tylko dojda foty do mnie - wstawiam. Quote
supergoga Posted December 14, 2007 Author Posted December 14, 2007 To psiak. Nikt go nie szuka, chyba przeniosę gpo do zwierząt w potrzebie. Ile w tych oczach jest rozpaczy. On nie da sobie rady w schronisku. Zima, on niezbyt je. Tęskni, cierpi. Potrzebny domek stały lub choćby tymczas. Quote
magdyska25 Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 jaki śliczny. Pancio poszukiwany!! lub nowy kochający domek.:loveu: Quote
supergoga Posted December 15, 2007 Author Posted December 15, 2007 Podniose Kokusia - biedny taki. Czy długo da radę? Quote
supergoga Posted December 15, 2007 Author Posted December 15, 2007 czy jest szansa na umieszczenie Kokusia na spanielkach. On ogromnie cierpi. Jest z nim bardzo źle. Quote
malagos Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Wyglada na starego, wiec i ząbki pewnie zniszczone i bolesne - może nie moze jeść ? Quote
supergoga Posted December 15, 2007 Author Posted December 15, 2007 Więc to jest tak, że on z wyglądu wygląda na starszego niż po zębach. Po zębach Paweł okreslił go na 6 lat. To nie tak wiele. On jest przerazony, zagubiony, w złym stanie psychicznym. Nie znam nikogo na spanielowym forum, jesli takie jest. Możecie pomóc???:-( Quote
Asia & Ginger Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 supergoga napisał(a):czy jest szansa na umieszczenie Kokusia na spanielkach. On ogromnie cierpi. Jest z nim bardzo źle. supergoga napisał(a):Więc to jest tak, że on z wyglądu wygląda na starszego niż po zębach. Po zębach Paweł okreslił go na 6 lat. To nie tak wiele. On jest przerazony, zagubiony, w złym stanie psychicznym. Nie znam nikogo na spanielowym forum, jesli takie jest. Możecie pomóc???:-( Oczywiście, że istnieje forum spanielowe, ale trzeba być zalogowanym, żeby móc czytać. Ja jestem na forum spanielowym i zaraz tam wrzucę info o biedaczku z prośbą o pomoc w szukaniu choćby tymczasu. A może umieścić go w płatnym hoteliku? :cool3: Może spanielomaniacy by się złożyli na hotelik. Jak na moje oko to ten psiak na pewno ma więcej niż 6 lat, wygląda na co najmniej 8. Ale dobrze chociaż, że ząbki tak dobrze wyglądają. Quote
supergoga Posted December 15, 2007 Author Posted December 15, 2007 KOkus ma w kiepskim stanie oczki. Chyba stan zapalny. Dostaje kropelki, ale w schronisku - nie warunki na wyleczenie. I przez te slepka tez gorzej wygląda. Nie wiem, czy znajdzie się domek, który uratuje Kokusia. Nic już nie wiem...:shake: Quote
supergoga Posted December 16, 2007 Author Posted December 16, 2007 Pomóżcie uratować Kokusia. On nie da sobie rady. Quote
supergoga Posted December 16, 2007 Author Posted December 16, 2007 http://www.allegro.pl/item285471022_kokus_porzucony_spaniel_blaga_o_dom_i_zycie.html KOkuś na allegro. Zaraz wstawię na kilka innych portali: alegratka kupsprzedaj eurocity 4łapy kupiępsa mój pupil Może gdzieś jeszcze ktoś mógłby mi pomóc go pokazać. On ma łame szanse, coraz mniejsze w schronisku. Quote
supergoga Posted December 17, 2007 Author Posted December 17, 2007 POdniosę Kokusia, wierzcie mi, on nie da rady długo tego wytrzymać. Alarmuję o pomoc!!! Quote
supergoga Posted December 17, 2007 Author Posted December 17, 2007 Widzisz Kokusiu jak jest. Nikt nawet do ciebie nie zajrzy. Tak mi przykro. A twoje szanse maleja. Bardzo boję się o spanielka - on okrutnie cierpi w budzie. Quote
Asia & Ginger Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Ja zaglądam. :roll: Niestety na razie nie znalazłam tymczasu. :shake: :-( Quote
supergoga Posted December 18, 2007 Author Posted December 18, 2007 Szukamy nawet płatnego tymczasu. Fundacja pokryje koszty leczenia oczu i karmy. Dzisiaj miałam oferte pomocy finansowej dla Kokusia na tymczasie od Pani z allegro. Proszę, pomóżcie mi - poszukajmy mu ten tymczas. Tak się boję o niego. Quote
Ewa_Nuka Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Wziełabym go na tymczas tylko mały problem ja jestem z Katowic? Quote
Asia & Ginger Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Czyli jednak szukamy płatnego tymczasu. :roll: Oby coś się znalazło... Quote
madzia828 Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 bidulek:-( on naprawde cierpi:placz:Ewa jakbyś go wzięła na dt to jakoś transport by się załatwiło dużo ludzi jedzie do świeta do rodziny to moze by go ktoś zabrał :roll: Quote
supergoga Posted December 18, 2007 Author Posted December 18, 2007 Dom tymczasowym jest ważny. Kokus jest zarobaczony okrutnie. Teraz jest odrobaczany. Będzie dobrze. Z oczami powoli lepiej. Ale depresja - na to w schronisku nie ma leku. Quote
Recommended Posts