Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj do naszego schroniska w Buku trafił przerażony spaniel. Czekam na zdjęcia.
Psiak nie jest młody, sądząc po uzębieniu, ale zadbany. Ma przycięte kłaczki na łapkach.
Nie wygląda na bezdomnego, ale może nie był bezdomny a już jest.
Jest łagodny i sympatyczny.

Iwona i Paweł wieszają ogłoszenia. A ja wstawiam w net.

Po południu wstawię fotki.

Może gdzieś zaginął taki psiak.

• Replies 243
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdj ęcia zrobione, czekam na przysłanie. Psiak ponoć po zębach ma około 5 lat. Natomiast z wyg.ądu - może mieć więcej: posiwiały pyszczek.
Wygląda coraz gorzej - utaplane uszy, mizerny taki, zaropiałe oczy - i nie je.
Stres go wykańcza.

Może coś nam sie uda. On nie może tam zostać. Biedak. Jak tylko dojda foty do mnie - wstawiam.

Posted

To psiak. Nikt go nie szuka, chyba przeniosę gpo do zwierząt w potrzebie.

Ile w tych oczach jest rozpaczy. On nie da sobie rady w schronisku. Zima, on niezbyt je. Tęskni, cierpi. Potrzebny domek stały lub choćby tymczas.

Posted

Więc to jest tak, że on z wyglądu wygląda na starszego niż po zębach. Po zębach Paweł okreslił go na 6 lat. To nie tak wiele. On jest przerazony, zagubiony, w złym stanie psychicznym.
Nie znam nikogo na spanielowym forum, jesli takie jest.
Możecie pomóc???:-(

Posted

supergoga napisał(a):
czy jest szansa na umieszczenie Kokusia na spanielkach. On ogromnie cierpi. Jest z nim bardzo źle.

supergoga napisał(a):
Więc to jest tak, że on z wyglądu wygląda na starszego niż po zębach. Po zębach Paweł okreslił go na 6 lat. To nie tak wiele. On jest przerazony, zagubiony, w złym stanie psychicznym.
Nie znam nikogo na spanielowym forum, jesli takie jest.
Możecie pomóc???:-(

Oczywiście, że istnieje forum spanielowe, ale trzeba być zalogowanym, żeby móc czytać. Ja jestem na forum spanielowym i zaraz tam wrzucę info o biedaczku z prośbą o pomoc w szukaniu choćby tymczasu. A może umieścić go w płatnym hoteliku? :cool3: Może spanielomaniacy by się złożyli na hotelik.

Jak na moje oko to ten psiak na pewno ma więcej niż 6 lat, wygląda na co najmniej 8. Ale dobrze chociaż, że ząbki tak dobrze wyglądają.

Posted

KOkus ma w kiepskim stanie oczki. Chyba stan zapalny. Dostaje kropelki, ale w schronisku - nie warunki na wyleczenie. I przez te slepka tez gorzej wygląda.
Nie wiem, czy znajdzie się domek, który uratuje Kokusia.
Nic już nie wiem...:shake:

Posted

Szukamy nawet płatnego tymczasu. Fundacja pokryje koszty leczenia oczu i karmy. Dzisiaj miałam oferte pomocy finansowej dla Kokusia na tymczasie od Pani z allegro.
Proszę, pomóżcie mi - poszukajmy mu ten tymczas. Tak się boję o niego.