Jump to content
Dogomania

Młoda Sznaucerka Olb. zabrana latem ze schroniska i znów porzucona. MA CUDOWNY DOM!!!

Recommended Posts

Posted

Aha i gadałam przez telefon z dziewuchą :angryy:
Spytałam czy już wyjechali i co z tą umową. Spytała "a gdzie" a potem zaraz "a takl jesteśmy już w drodze" (choć słyszałam pogłos z ich pustego pokoju) kazałam jej umowę i książeczkę wysłać pocztą. Powiedziała, wyślą.

Więc wniosek - do d..... pojechali.

• Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to ja trzymam mocno kciuki, żeby wszystko sie udało ,Ponurak zasługuje na wspaniały kochający domek.Jak będą o nią dbali, poświęcali jej dużo czasu i przede wszystkim będą ja bardzo mocno kochali to na pewno szybko zapomni o wcześniejszych właścicielach(o ile tak można ich nazwać).Może dopiero teraz sunia pozna co to znaczy mieć wspaniałych, kochających opiekunów.Czekam na dalsze wiadomości

Posted

Wiecie,bo tak działa Opatrzność!!
A jak było z Berylkiem? Hanek mu była pisana,ale to wszystko dzieje sie tak pokretnie,a my niecierpliwe!!
Moze ten domek dla Ponuraka to taki Hanek 2??
Trzymam kciuki!

Posted

[quote name='epe']Wiecie,bo tak działa Opatrzność!!
A jak było z Berylkiem? Hanek mu była pisana,ale to wszystko dzieje sie tak pokretnie,a my niecierpliwe!!
Moze ten domek dla Ponuraka to taki Hanek 2??
Trzymam kciuki![/quote]

Nie. Hanek jest jedyna w swoim rodzaju :lol:

Posted

Ponurak reaguje na wszystko - na cmokanie, gwizdanie, na "chodź", na "Ponurak". Tylko nie na "Saba" :roll:

I już nie tęskni. Wie, że jej pani ją zabierze.

Posted

Jotpeg pytałam o kotka.
Podobno zostaje u sąsiadki, gdy ich nie będzie. Co jest oczywiście bzdurą, bo oni nigdzie nie pojechali. Ale nie chcą oddać kotka, bo pytałam.

Kaczuszek już nie ma wcale, zamordowali je :placz:

Posted

jeżeli to "państwo":p nie ma w domu wody, pewnie jeżdżą się gdzieś kąpać do jakiejs latryny i mówią że jadą nad morze :p

a tak serio to szkoda, bo chyba jutro Zuzia nie zdąży zapoznać Ponuraka, który idzie do nowego domku.
w każdym razie taka szkoda jest fajna i wskazana :loveu:

Posted

Byłam z Ponurakiem na spacerku w bardziej cywilizowanych rejonach ;) żeby sprawdzić jej reakcje.
Trzyma się człowieka, ale goni jak wariatka przez cały czas. Niestety ma jakąś traumę z podchodzeniem, bo kiedy wyciąga się do niej rękę, ucieka. Nie chce być łapana za obrożę :shake: Pewnie z przypinaniem do budy jej się kojarzy....

Boi się małych piesków :evil_lol: Szła jakaś grupka moherowych babć ze swoimi małymi pluskwami, Ponurak nie wiedziała co ma robić. Stać czy uciekać :roll: A mohery najpierw spanikowane później się śmiały (ale i tak nie obyło bez psioczenia "taki diabeł luzem biega" :roll:).

Raz pobiegła za autem, ale chyba z emocji i niebardzo świadomie, bo się opamiętała gdy zawołałam i stanęła wryta. Może wciąż tych zdrajców szuka :shake: Pięknie bawi się piłeczką, aportuje i ma to w genach, bo przecież nikt jej nie uczył.
Ogólnie, super pies :loveu::loveu::loveu: Szkoda, że nie mój... :-(

Teraz leży wybiegana i obgryza gryzak wołowy :p Odkryłam, co lubi: makaron z surowym mięchem, suszone płucka i wątróbki oraz gryzaki wołowe i uszy świńskie.
Nowy domek dostanie polecenie, by przetestować więcej :evil_lol: Trzeba Ponuraka porządnie podtuczyć, bo to same żebra.

Posted

Ja chyba u was będę wywieszać info o katowickich psiakach. Macie tam zatrzęsienie fajnych domków :).
Trzymam kciuki za Ponuraka, żeby nie zjadła kota i rozkochała w sobie wszystkich domowników !!!!!
Ale świetne wieści :multi: :multi:.

Posted

[B]Przepraszam za offa, ale jeśli ktoś ma ochotę jeszcze pomóc naszym psiakom i przy okazji nabyć piękny i niepowtarzalny kalendarz biurkowy z limitowanej serii to zapraszam na aukcję allegro [URL]http://www.allegro.pl/item283066360_unikalny_kalendarz_charytatywna_pomoz_brutusowi.html[/URL]

Kalendarz z Bernusiami z Forum Szwajcarów [URL="http://www.szwajcary.com"]www.szwajcary.com[/URL]
Dziękuję za uwagę i przepraszam za offa[/B] :angel:

:offtopic:

Posted

Następna psineczka "do zwrotu" :placz: Epidemia jakaś, co się z tymi ludźmi dzieje :lying: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9075558#post9075558[/url]

Posted

[B][SIZE=3][COLOR=Green]Skleciłam bazarek na sterylkę Ponuraka [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9075630#post9075630[/URL]

zapraszam![/COLOR][/SIZE][/B]