Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='oska1983']Hej. Sklep krakvet co miesiąc pomaga 1 schronisku przekazując karmę. Od 1do16 pazdziernika trzeba zgłosić schronisko (ja juz to zrobilam) a po 16 bedzie ankieta i trzeba głosować:D ale tylko 1 raz z jednego kompa, inaczej kasuja [URL="http://www.krakvet.pl/forum"]Forum o psach i kotach[/URL] i trzeba być zarejestrowanym. Może a nuż się uda:D[/quote]

chyba niestety nie mamy szans w takich konkursach, bo nas za mało jest :roll:

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Powiedzcie mi jak wygląda wolontariat w pabianickim schronisku. Czy są jakieś konkretne dni, w których spotykają się wolontariusze, co robią? Właściwie to daleko tam nie mam, już od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem przystąpienia do Was :) tyle że jestem przewrażliwiona na punkcie zwierząt i nie wiem czy dam radę. Ale pewnie dotyczy to każdego z Was, więc nie powinno być źle :D U mnie jedynym problemem jest praca na zmiany, dlatego pytam, czy są jakieś konkretne terminy. A i czy są jakieś wymagania? Jeśli chodzi o wiek to na pewno je spełniam :D

Posted

oska fajnie by było :)
najczęściej chodzimy w soboty - bo wtedy wszyscy mają wolne od szkoły/pracy - przewaznie w godzinach 9 do ok 15.
Ale oczywiscie każdy jest tyle ile mu pasuje.
Przede wszystkim wychodzi się z psami na spacery. Podczas spaceru mozna je wyczesać, bobiegać, pooswajać, no i zdjęcia im robimy.

Głowny warunek to taki, że nie można się psów bać. No i trzeba być w miarę rozgarniętym ;) bo psy się na przykład mogą poplątać w smyczach, mogą się pogryźć (trzeba szybko reagować), albo wysunąć sięz obroży.
Niektóre się boją ludzi, inne ciągną jak cholera.
Psy z boksów zbiorowych moga wyjść tylko wszystkie razem. W związku z tym nie wychodzą prawie wcale, bo nigdy nie ma tyle osób (3-4-5) zeby je wyprowadzić...
Poza tym nie ma wymagań. Nie wiem czy byłaś kiedyś w schronisku... Trzeba sobie uświadomić, że fiołkami tu nie pachnie a psy nie są kąpane w perwollu :cool3:
Strój wymagany jak najbardziej roboczy ;) obcasy odpadają (a jedna taka nam sie trafiła kiedys :evil_lol:)

W tygodniu jest tylko piechcia - obecnie wtorek, sroda, piatek.

Generalnie ok 15 psy są juz poddenerwowane, bo o 16 jest karmienie, wiec wtedy juz nie ma sensu się platac po schronisku.

Fajnie by było gdybyś np mogła nam też pomóc w ogłaszaniu psów - bo to bardzo dużo daje - na róznych portalach.

No i w sumie tyle.

Posted

sluchajcie, czy w schronisku sa przypadki kaszlu kennelowego?

bo Dora pokasluje,co prawda ja stawiam, ze sie przeziębila jak nastaly chlodniejsze noce-a poniewaz teraz jest w warunkach domowych(miala isc do hotelu ale poki co jest sobie u Agi w domku i raczej zostanie na DT do momentu adopcji) wiec to wychodzi teraz.

Posted

To w takim razie musze się skontaktować z piechcią, bo ja w soboty mogłabym tylko od 13 bo mam szkołę. Chociaż dobre i tyle, zawsze jakiś spacerek mogę odbyć:) może jakoś w tygodniu będzie wygodniej.
No w szpilkach raczej się nie wybiorę:) byłam juz kilka razy w schronisku, np. zawieżc karmę, więc widziałam, czułam:D i nie powinnam się przerazić:) Pewnie się zobaczymy "na żywo"

Posted

dzodzo, Dora mogła się przeziębić, bo to delikatna i wrażliwa sunia. Byłam z nią na spacerze dzień wcześniej, biegała i cieszyła się więc nie zaobserwowałam żadnego kaszlu. Dostawała ostatnio antybiotyki, bo miała rozwolnienie i chyba ciut krwi, może to wszystko się nałozyło? super że jest w ciepłym domciu!!naprawde to taka super sunia, że ja to się w niej zakochałam od pierwszego spaceru. A nie wiem czemu ktoś ją tak upasł, bo dziewczyna jest taka ruchliwa i uwielbia biegać. A ten uśmiech.... ahh:loveu: w pt specjalnie ją wyczesałam aby ładniej sie prezentowała w domku :razz::razz:

co do wolontariatu to zapraszam we wt,śr lub pt 9-15. we tylko muszę zawsze wiedzieć dzień wcześniej, no i jak będzie się lało z nieba to oczywiście nie ma sensu abyś przychodziła :(
we wt przyjdzie nowy wolontariusz, PŁEĆ MĘSKA !!! wow jestem pełna obaw bo faceci z natury nie mają uczuć, więc może to będzie wyjątek:) facet w wieku ok 30lat.zobaczymy.

dzodzo a czy ja mam nada wystawiać dorę na allegro?

Posted

mysle, ze Dorę mozesz juz zdjąc z ogłoszen, czeka na nią dom staly;)

a wogole to jest sunia ktora podbija serca wszytskich,jest tak sympatyczna, mila i niesmiala a dupka jej chodzi jakby miala motorek
foteczki z DT
[IMG]http://img408.imageshack.us/img408/8797/dora1.png[/IMG]
[IMG]http://img53.imageshack.us/img53/8193/dorka.png[/IMG]
[IMG]http://img408.imageshack.us/img408/5846/dora3.png[/IMG]

Posted

ciesze si eogromnie ze przybywa wolontariuszy moze to odzew tego ogloszenia z gazety co zjoby byly za nie :D -jesli tak to chyba było warto

A Dora sliczna sunia jest -jaki był powid oddania? dizecko??

Posted

tak, podobno nie byla zbyt mila do dzieci a w domu bylo dwoje maluchow...

w sumie troche trudno w to uwierzyc, bo po 5 minutach naszej znajomosci siedziala mi na kolanach i dawala buziaki ale moja staruszka -dobka z podpisu Beja tez byla aniolem dla doroslych a dzieci nie znosila i dziabala jak tylko sie zblizyly, więc kto wie?

ale jest juz bezpieczna, zaopiekowana i czeka na nia staly dom

Posted

Zrobiłam opis dla Tuptusia, Kenzo i spanielki, którą nazwałam Sarabi, bo jakoś bardzo przypomina mi taką dumną lwice :) Więc imie wzięłam z bajki 'Król Lew' :)

Jutro będę pisała dalej, wiec jak macie specjalne zyczenia to pisać

Posted

dla spanieli przyda się więc podaj, bo dziewczyna od spanieli chce go wystawić. Pisze GO bo na stronie schronu widnieje jako "pies" a sama nie ryzykowałam i nie sprawdzałam :) w sumie to nawet ciężko powiedzieć jaki on jest,bo nie da się poznać.
ja mam Kenzo na allegro i za dore mogę wziąść któregoś ale opis potrzebuję

Posted

Gamoń/Pedro trafił chyba nie tak źle skoro śpi pod kołdrą:D to chyba szczęście w nieszczęściu całej tej sytuacji
wczoraj był ten pan "właściciel" powiedzieć że pies sie uspokoił, na smyczy chodzi już ładnie i spokojnie i śpi w łóżku z żoną w związku z tym dla niego miejsca juz nie ma :) aha no i mieszka przy Agnieszce bo na Poprzecznej chyba 3 lub 5

a spaniel to pies :p w pt będzie wykastrowany i ogolony bo to jeden wielki kołtun!! takie kołtuna nie widziałam !!:-(

Posted

[COLOR=Red][B]BŁAGAM NA KOLANACH...O DT DLA TYCH OKRUSZKÓW!! ONE MAJĄ 2 TYGODNIE!!![/B][/COLOR] ;(
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1159/pabianice-suka-2-tyg-szczeniaki-dt-smierc-blagam-o-pomoc-148833/#post13152423[/URL]

Posted

zaraz chyba padnę ze śmiechu!! właśnie oglądałam w Pabianickiej telewizji Pro-Mok relacje z dnia zwierząt :D prawie 20 min trwało :D:crazyeye: no i na pytanie "dlaczego tu przychodzisz" każda wolontariuszka odpowiedziała "bo kocham zwierzeta" ale nie...Agniesia była inna:D odpowiedziała "bo nie lubię dzieci" :crazyeye::crazyeye::evil_lol::evil_lol: hehehehehehehe to poszalałas modlicha :eviltong::eviltong:

Posted

[quote name='piechcia15']zaraz chyba padnę ze śmiechu!! właśnie oglądałam w Pabianickiej telewizji Pro-Mok relacje z dnia zwierząt :D prawie 20 min trwało :D:crazyeye: no i na pytanie "dlaczego tu przychodzisz" każda wolontariuszka odpowiedziała "bo kocham zwierzeta" ale nie...Agniesia była inna:D odpowiedziała "bo nie lubię dzieci" :crazyeye::crazyeye::evil_lol::evil_lol: hehehehehehehe to poszalałas modlicha :eviltong::eviltong:[/quote]

:grin::grin::grin::grin::grin:

Posted

[quote name='piechcia15']zaraz chyba padnę ze śmiechu!! właśnie oglądałam w Pabianickiej telewizji Pro-Mok relacje z dnia zwierząt :D prawie 20 min trwało :D:crazyeye: no i na pytanie "dlaczego tu przychodzisz" każda wolontariuszka odpowiedziała "bo kocham zwierzeta" ale nie...Agniesia była inna:D odpowiedziała "bo nie lubię dzieci" :crazyeye::crazyeye::evil_lol::evil_lol: hehehehehehehe to poszalałas modlicha :eviltong::eviltong:[/quote]
To pojechala!!! :diabloti: Jest szansa zeby to gdzies zobaczyc?

Posted

[quote name='piechcia15']chyba nie bardzo:( bo z tego co wiem to nie ma w necie tego tak jak inne wiadomości :([/quote]

i bardzo dobrze !

głupie pismaki chcieli tylko rasowe i ładne pieski pokazywać, Bumeranga nawet nie pokazali :angryy:
głupie pytania zadawane na siłę :cool1:

Posted

[quote name='piechcia15']Gamoń/Pedro trafił chyba nie tak źle skoro śpi pod kołdrą:D to chyba szczęście w nieszczęściu całej tej sytuacji
wczoraj był ten pan "właściciel" powiedzieć że pies sie uspokoił, na smyczy chodzi już ładnie i spokojnie i śpi w łóżku z żoną w związku z tym dla niego miejsca juz nie ma :) aha no i mieszka przy Agnieszce bo na Poprzecznej chyba 3 lub 5
[/quote]

a dlaczego wydali go bez mojej wizyty przed-adopcyjnej?

Posted

Aga, ale Ty jesteś anty-medialna:evil_lol:

Ale co prawda to prawda.

Więcej pożytku z dnia zwierząt by było, gdyby w każdych wiadomościach w tym dniu zaprezentowali chociaż jednego psa do adopcji....