modliszka84 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 sprawdź dokładnie gdzie poszedł, bo ja mam go na allegro a generalnie to z pewnością NIKT w schronisku by go nie polecił do adopcji więc tym bardziej mnie to dziwi :roll: Quote
piechcia15 Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 Magda ta "twoja" pani była dziś w schronie i chyba od razu była nastawiona na to że nie znajdzie tu psa. Skwitowała tylko że "nie macie tu wyboru" :-( zabolało to:( takiego psa jak ona "zaprojektowała" jeszcze u nas nie było. Poskładała cechy z 5 psów w jednego, a takiego u nas nie ma:( Mały ale nie za mały, sierść nie długa i nie krótka, maść szarobura, i ma być suczka bo pies będzie jej tuje obsikiwał i sucha karmą karmić nie będzie bo ma tylko 500zł renty :-( wyszła z oburzeniem :( ale byłam miła...obiecuje :loveu: Quote
kasia14 Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Piechcia a udało Ci się coś dowiedziec o adopcji Felka? Quote
Madzik77 Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 niech spada ja mialam koszmarny dzień i taki w ogole okres sie u mnie na dluzej zapowiada, nawet zapomnialam ze byla opcja ze bede psiaka transportowac.... Quote
bagira@sara Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-dwa-kocie-malenstwa-147219/"]http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-dwa-kocie-malenstwa-147219/[/URL] Quote
piechcia15 Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 nic się nie dowiedziałam,kobitka wzięła psa dla córki i nic więcej nie wiem Quote
Madzik77 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Dziewczyny głosujmy: http://www1.tesco.pl/konkursy/schroniska/index.php Quote
malagos Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 A ja tak zapytam, może przegapiłam, ta jamnisia ze schroniska znalazła dom? Starsza sunia? Quote
dzodzo Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 dziewczyny w temacie jamnik:a czy nikt nie zglaszal do schroniska zaginiecia czarnej podpalanej jamniczki? wczoraj taka widzialam w Szynkielewie, strasznie wychudzona i chyba zacieczkowana bo ganial za nia jakiś maly kundys Quote
piechcia15 Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 nikt nie zgłaszał, może to wsiowa psina i wróci do odpowiedniej bramy Quote
kasia14 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Młoda suczka w typie owczarka belgijskiego długowłosego została wyrzucona na ulicę przez swojego ‘Pana’. Przywieziona do schroniska dla zwierząt nie mogła znaleźć sobie miejsca. Większość czasu przesiedziała w budzie, bojąc się schroniskowego hałasu i innych psów. Teraz jest już trochę pewniejsza siebie. Salsa uwielbia wychodzić na spacery, wielką radość sprawia jej ten krótki powrót do normalności. Umie chodzić na smyczy. Zna podstawowe komendy. Salsa uwielbia pieszczoty. Jest niezwykle towarzyska i łagodna. Zgodna z innymi psami. Adoptując Salse zyskasz wspaniałego przyjaciela jednocześnie ratując jej życie. A ona odwdzięczy się tym, co jest najcenniejsze, a w dzisiejszych czasach coraz rzadziej spotykane. Bezinteresowną, psią miłością… Galeria - KLIK Quote
kasia14 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Czikita zapewne przez wiele lat służyła swojej rodzinie. Szkoda tylko, że na starość postanowiono się jej pozbyć. ‘Termin ważności’ dobiega końca, nie jest już niezmordowanym towarzyszem dzieci. Postanowiono wymienić ją na młodszego i piękniejszego psa. Lata, które z nimi przeżyła poszły w zapomnienie. Ale Czikita pamięta. W jej oczach widać smutek, tęsknotę i żal. Patrzy na ludzi i wciąż nie może zrozumieć, dlaczego. Dlaczego człowiek przypisał sobie prawo, do posiadania zwierzęcia. A przecież powinien to być przywilej, który można odebrać. Pamiętaj, że zwierzę nie jest rzeczą. Należy mu się poszanowanie i miłość. Niestety Czikita nie miała w życiu szczęścia. Nigdy nie trafiła na odpowiedzialnych ludzi. Teraz właśnie takich dla niej szukamy. Czikita to starsza sunia w typie boksera. Umie chodzić na smyczy, jest łagodna i towarzyska. Chętnie wychodzi na spacery. Wychudzona , zaniedbana… Pilnie potrzeby dla niej nowy, kochający dom, który zadba o jej prawidłowy wygląd i da jej miłość, za którą tak bardzo tęskni. [SIZE=2] ps. Ja na allegro zamiast Atosa biorę Hakera;) Quote
piechcia15 Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 akurat teraz walnęłaś taki piękny tekst o czikicie jak ja się dzisiaj napociłam żeby coś wymyślec i już jej allegro zrobiłam;] no nic najwyżej podmienię tekst któregoś dnia;] ja ją oceniłam wiekowo na ok 7 lat:p ja u Hakera dodałabym tytule mix husky, więcej ludzi wejdzie Quote
modliszka84 Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 ciąg dalszy zdjęć z ubiegłego tygodnia bardzo fajny i sympatyczny pies rudzielec, zgodny z psami, potrafi chodzić na smyczy, ogromny pieszczoch więcej zdjęć ImageShack - Quote
modliszka84 Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Bilbo - około 4-letni pies, trochę nieśmiały, ale wesoły i spragniony kontaktu z człowiekiem więcej zdjęć ImageShack - Quote
modliszka84 Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 tak na szybko allegro Salsy Mix owczarek belgijski - urocza Salsa (746374944) - Aukcje internetowe Allegro i moja kotka - wyróznione pomózcie jej znaleźć dom http://allegro.pl/item754504748_kotka_zielonooka_buraska_mloda_i_domowa.html Quote
*zaba* Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 [quote name='Madzik77']Dziewczyny głosujmy: http://www1.tesco.pl/konkursy/schroniska/index.php Zaglosowalam.. Przed glosowaniem bylo 27 i po zaglosowaniu tez 27 :razz: Malo jest...Porozsylam linka po znajomych. Quote
Cieplutkaa. Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 No tez juz porozsyłałam wsrod znajomych. Jeszcze brata pomęcze, zeby porozsylal wsrod swoich. xDDDD ;] Quote
Madzik77 Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 ja robie z tym gl0osowaniem maly... e tam tego powinno byc ode mnie ponad 200 glosow -jesli to przejdzie to z wasza drobną pomocą wygramy to! a aktualizuja tylko o godz 14 w dni robocze Quote
malagos Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='piechcia15']ta z guzami? nie :([/quote] a może ją przypomnieć, poogłaszać, zgłosić do Isadory, Danki, i innych jamniczych ciotek? :cool1: Quote
Madzik77 Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='Madzik77']ja robie z tym gl0osowaniem maly... e tam tego powinno byc ode mnie ponad 200 glosow -jesli to przejdzie to z wasza drobną pomocą wygramy to! a aktualizuja tylko o godz 14 w dni robocze[/quote] Dizewczyny mamy szanse! Kto ma troche czasu i moze posiedizeć przy kompie?? Quote
kasia14 Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Bardzo dużo głosów i cholernie szybko można nabić przez tą stronę, tyle ze ja czasu nie mam niestety.... YOPmail : Tymczasowy adres email. Ale można spokojnie oddać 100 głosów w jakieś 30min. Kilkadziesiąt jest też ode mnie już ;) Quote
piechcia15 Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 Proszę o pomoc dla jamniczki. Stara,chora i zagłodzona. http://www.dogomania.pl/forum/f1159/pabianice-zaglodzona-chora-jamniczka-pilnie-potrzebny-dt-fundusze-na-leczenie-147674/#post13060180 Quote
kasia14 Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Też proszę o pomoc.... Od kilku dni w ok. ul. Orzechowej i Elchlera błąka się bardzo ładny lecz dość zaniedbany pies. Może komuś uciekł albo ktoś wywalił... Macie jakieś pomysł poza schroniskiem? (Jeżeli nie to chyba trzeba go zabrać, noce coraz zimniejsze, pada itp...) A oto on: Quote
Recommended Posts