Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

modliszka84 napisał(a):
dla cuda jest już tymczas ;)

Super!:loveu: U dziewczyn z rottki? Jak już będzie bezpieczny to raz dwa znajdzie dom, mogę się ząłożyć - bo kogo by nie zauroczył?:roll::loveu:

Posted

Dziewczyny doszła do mnie wiadomosc ze w jednej z pierwszych uliczek odchodzących od ul. Podmiejskiej w stronę torów kolejowych jest sunia ze szczeniakami. Urodziła w opuszczonym domu. Jest strasznie wygłodniała , okolicznie mieszkancy coś czasem jej zucą do jedzenia ale przy szczeniakach to jest kropla w morzy potrzeb. Postaram się podjechac tam i jej poszukać ew jakieś foty...
ale co dalej?
czy schron nie bylby dla jej dzieci najlepszym rozwiązaniem?

Posted

no chyba byłby ale w schronie maluchy nie przetwają i umrą:( chyba że są jeszcze ślepe to się je uśpi:( brutalne,ale najlepsze rozwiązanie. Tyle razy łudziliśmy się że może akurat ten czy tamten przeżyje i nie dawały rady... :(za dużo chyba chorób i bakterii :(

dzwoniłam właśnie do schronu. Sprawa prawdopodobni etej posesji jest juz bardzo dobrze znana w schronie. Właściciel mieszka gdzies na bugaju i tam zostawił sukę i psa i tam szczeniaki są non stop:( ludzie dokarmiają ile mogą ale ile można... Podobno nawet kiedyś był szczeniak rozjechany:( bo wychodza na ulicę :( trzeba zadzwonić na straż miejsą aby odszukali właściciela,pozbawić go prawa i zabrać zwierzęta.

byłam i widziałam ten horror na własne oczy:
http://www.dogomania.pl/forum/f1159/pabianice-3-szczeniaki-suczka-walcza-o-przetrwanie-na-smieciach-pilnie-145073/#post12852430

Posted

same nieszczęścia ostatnio...

w Kolumnie są 3 psy na ternie byłego ośrodka wczasowego (ul. Obwodowa), od jutra wchodzi nowy właściciel. Co będzie z psami..nie wiadomo. Albo trafią na Kosodrzewiny, albo będą uśpione, albo będą się błakały po lasach. Pilnie potrzebna pomoc i schronienie dla nich. Może któreś schornisko z tych "lepszych" by je przyjęło ....?

http://www.dogomania.pl/forum/f1159/kolumna-lask-posesja-sprzedana-3-psy-nie-maja-sie-gdzie-podziac-pilna-pomoc-potrzebna-145081/#post12853467

--------------
na poprawę humoru:

szczylek Bazyli vel Boss w domu tymczasowym, a domki już się biją o niego ;)

Posted

dziewczyny nasz cudowny kochany Logan zmarł wczoraj :( niemoge przestac o tym myśleć...niespodziewałam się tego po ostatnich cudownych radosnych fotorelacjach... :placz::placz::placz:
[*] ale opłacało się tak walczyc dla niego aby zobaczyc go teraz pływającego wstawie...

niech tam gdzież żyje mu się lepiej:(