ewatonieja Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 ta amstaffka się znalazła, może macie jakies info o Borysie-aście, co był depozytem? opis potrzebny do ogłoszeń, które mu chętnie zrobię Quote
piechcia15 Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 zdjęcia są, tekst nie, trzeba jakiś na żywo wymyśleć:) Ma ok 5 lat (chyba) jest wesoły, energiczny i silny. Lubi ludzi, ganiać za patykami, ale nie lubi ich oddawać:) Psów raczej nie toleruje. Wykastrowany, zaszczepiony, odrobaczony i zaczipowany. Grzeczny i wierny, bardzo oddany człowiekowi. kontakt: 692486565 [email][email protected][/email] lub 793046770 [email][email protected][/email] a oto galeria [url]http://img408.imageshack.us/gal.php?g=p12401107678540.jpg[/url] Quote
Madzik77 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 [quote name='piechcia15']Madzikowa, podobno przyszła już paczka z koszulkami więc w pt je odbiorę wieczorem.[/QUOTE] Wrrrrr Troche pozno - teraz mam do sprzedania koszulkę którą zamowilam dla kolegi z pracy -MOZE KTOŚ CHETNY? - rozm L (niestety koleaga juz nie pracuje) Quote
Madzik77 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Dziewczyny czy jest ktos na dogo kto zajmuje sie pseudohodowlami? Ja niemoge patrzec np na takie ogłoszenia [URL]http://allegro.pl/bernardyny-bernardyn-0-504-246-461-i1264360071.html[/URL] zobaczcie w jakich warunkach ten bernardyn zyje!! Quote
Malwi Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 pseudohodowlami bernardynimi zajmuje się Fundacja BERNARDYN ( [url]www.bernrdyn.org.pl[/url] ) - jeśli możesz, błagam, napisz do nich.. Quote
kasia14 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Tragedia :( A ja znalazłam dziś psa w kiepskim stanie, znaczy się mały, krótkowłosy, czarny, strasznie wychudzony. Dałam mu 3 parówki, jednak nie miałam go gdzie zabrać i bardzo się śpieszyłam a pies nie trzymał się jednego rejonu więc straży miejskiej nie było po co zawiadamiać, bo cały czas się przemieszczał, poza tym nie miałam za co zadzwonić bo ostatnie impulsy mi poszły na tel. do piechci :( Jednak gdyby ktoś go widział lub miał czas podjechać w rejony dworca w pabianicach, początkowo był na krańcówce, jak wróciłam z jedzeniem był już przy torach kolejowych natomiast szedł z a mną prawie do ulicy wiązowej. Jak wyszłam już go niestety nie widziałam nigdzie. Chyba nie będę mogła w nocy spać:( I trzymajcie kciuki za moją sunię, jutro o 9 ma sterylkę...... Quote
piechcia15 Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 no ale przecież zapłacił za koszulkę i jej już nie chce?czy ty kasę wyłożyłaś?no ale to że nie pracuje nie zmieniło chyba jego poglądów na akcję? i przestał chcieć koszulkę?:( może jak taki biedny to ktoś inny też zwróci na niego uwagę...:( kurcze ja się dziwię dlatego nikt nie pisze na moim wątku o poszukiwanych książkach a ja debilka dodałam nowy post w innym wątku zamiast dodać nowy temat!! :angryy::angryy:to chyba przemęczenie...:crazyeye: Quote
kasia14 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 [quote name='piechcia15']no ale przecież zapłacił za koszulkę i jej już nie chce?czy ty kasę wyłożyłaś?no ale to że nie pracuje nie zmieniło chyba jego poglądów na akcję? i przestał chcieć koszulkę?:( może jak taki biedny to ktoś inny też zwróci na niego uwagę...:( kurcze ja się dziwię dlatego nikt nie pisze na moim wątku o poszukiwanych książkach a ja debilka dodałam nowy post w innym wątku zamiast dodać nowy temat!! :angryy::angryy:to chyba przemęczenie...:crazyeye:[/QUOTE] Nie, to nie przemęczenie, to moderator ;) Zlikwidował twój wątek i dodał do ogólnego, żeby nie mnożyć podobnych tematów tak robią. Quote
piechcia15 Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 myślisz..??kurcze a jednak nie zwariowałam!! no ale czemu mnie nie powiadomili?to powinien zamknąć mój i wsadzić do nowego, a nawet jeśli tak zrobił to on tak nagle zniknął z moich subskrypcji ?bo wydawało mi się ze widziałam go tam wczoraj:( niee jednak chyba oszalałam:( Quote
Madzik77 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 [FONT=Times New Roman][SIZE=5][COLOR=red]Napisał do mnie kolega z Dobronia. Jego zona wczoraj przygarnęła psa wracając do domu, piesek na maxa wystraszony lezal w rowie przy ruchliwej ulicy Pabianice-Dobroń! [U]Ma 6 miesięcy[/U] (jest w typie sznaucera średniego.) zadbany ... może zagubiony. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=5][COLOR=red]W każdym razie rozwiesili zdjęcia w Dobroniu i szukają mu domu stałego lub tymczasowego U nich może zostać tylko do niedzieli. [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=5][COLOR=red]Wiem ze do adopcji mamy mase psów ale moze akurat ktoś takiego szuka/chce...[/COLOR][/SIZE][/FONT] [URL="http://efotek.pl/viewer.php?file=9xftft4oe9530zzfea.jpg"][IMG]http://gfx.efotek.pl/images/9xftft4oe9530zzfea_thumb.jpg[/IMG][/URL] [URL]http://zapodaj.net/1bfbf7d37753.jpg.html[/URL] Quote
Madzik77 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 [quote name='piechcia15']no ale przecież zapłacił za koszulkę i jej już nie chce?czy ty kasę wyłożyłaś?no ale to że nie pracuje nie zmieniło chyba jego poglądów na akcję? i przestał chcieć koszulkę?:( może jak taki biedny to ktoś inny też zwróci na niego uwagę...:( kurcze ja się dziwię dlatego nikt nie pisze na moim wątku o poszukiwanych książkach a ja debilka dodałam nowy post w innym wątku zamiast dodać nowy temat!! :angryy::angryy:to chyba przemęczenie...:crazyeye:[/QUOTE] Ja wylozylam kase, przekonań moze nie zmienil ale on dyscyplinarnie wywalony zostal wiec... kombiunuje jak sie zemscić na wszystkie sposoby... Quote
Ania i Kajber Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]PROŚBA O POMOC W ODNALEZIENIU TAJGI.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Owczarek niemiecki TAJGA, duża, jasna, podpalana, krótkowłosa, adoptowana z łódzkiego schroniska 3 tyg. temu zginęła z terenu swojej posesji Zgierz Proboszczewice, ul. Zawilcowa w piątek 22-10-2010 w nocy.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sunia jest młoda, ok. 2-letnia, zaczipowana i wysterylizowana.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nr.chipa: 985121017352586.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Miała na sobie czerwoną obróżkę.[/SIZE][/FONT] [B][SIZE=3][FONT=Times New Roman]ZA POMOC W ODNALEZIENIU SUNI [U]NAGRODA !!![/U][/FONT][/SIZE][/B] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]KONTAKT: 794204818, 505105026[/SIZE][/FONT] [IMG]http://schronisko.doskomp.lodz.pl/tmpimg/98394690.jpg[/IMG] Quote
piechcia15 Posted October 22, 2010 Author Posted October 22, 2010 kurna ci moderatorzy się na mnie uwzięli:( jestem wiecznie pod obstrzałem:( mam wrażenie że trochę nadużywają swoich praw...:( znowu usunęli mój watek, gdyż uznali to za zaśmiecanie forum!! i kolejny punkt karny!! Czy wiecie i znacie miejsce gdzie można w tym całym dogomaniackim bałaganie znaleźć regulamin. Bo powoli mam tego dosyć!:( Magda mam juz koszulki. Jest S,M i 2x XL. Są spore. Zobaczę jutro czy XL zmieści się w biurze na ścianie, jeśli tak to S odkupi mój TZ (odezwały się w nim uczucia:evil_lol:) i wtedy sprawa będzie jasna:) Quote
kasia14 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Mówiłam Ci, że to mod. Regulamin jest na główniej stronie na samej górze. Szkoda, że ci nie napisali ostrzeżenia. Quote
piechcia15 Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 koszulka XL już zawisła w schronisku na centralnym miejscu:) wiec S kupi mój TZ:) więc problem masz z głowy:) niestety nadal są ludzie, którzy mają pomysły z łańcuchem:( wczoraj przyszła fajna dość młoda rodzinka, dość mądrze gadali, po czym mówią ze pies na początku będzie na łańcuchu a dopiero później wybuduje kojec:( mimo że mają szczelnie obudowaną działkę i bramę na domofon:( obiecali że wybudują prowizoryczny kojec aby psa można było w razie czego zamknąć aby nie uciekł, a chcą wziąć do siebie tego rudego co na Partyzanckiej był całe życie. Bo mają formę i do nich dużo ludzi przychodzi a on się do tego nadaje. Ludzie fajni i uświadomiłam im że kojec to też żadna rewelacja i mi przyznali rację. Więc pies będzie luźno biegł, ale w razie otwieranej bramy będzie w kojcu aby nie uciekł. aha zastanawiałyśmy,y się z modliszką co jest nie tak z tą sunią ONka z rodowodem że już 3 rodzina ją zostawiła w ciągu jej 2-letniego życia, a sunia spokojna i cudowna...teraz już wiadomo...ma ostra padaczkę:( ma mocne ataki które ciężko powstrzymać:( ma dostać leki. Niemcy są nią zainteresowani, ale w schronisku boją się ją wysterylizować:( Macie jakąs wiedzę na temat jak przebiega sterylka (narkoza) psa z epilepsją??:( Quote
anita_happy Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 ja temat padaczki i sterlizacji przerabiam od 9 lat!!!i moja suka niewysterlizowana... miałam ja teraz sterylkowac...ale dogadaąlm sie z pewna pania, kt ma sunei z padaczką i ona poradziłą mi... NAJPIERW trzeba rozpocząc leczenie - jak przez poł roku nie bedzie ataku...mozna sterlizowac... podstawa - regularność w podawaniu leków... ZAGROZENIE..jak suka ma padaczkę i ktos teraz ja bedzie sterlizował bez leczenia . to suka moze dostac ataku podczas zabiegu :/ i to jest ogromne zagorzenie zycia ponadto - usypianie tylko wziewne Quote
piechcia15 Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 a no właśnie o tym samym pomyślałam, dlatego zabieg ten nie jest realny w warunkach schroniskowych i w niejednej lecznicy u nas:( a sunia miałaby jechać w listopadzie już:( a poza tym boję się trochę czy zniosłaby transport:( w końcu to wielki stres:( Quote
kasia14 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Modliszka, czy wstawisz resztę zdjęć tego misia? [IMG]http://img137.imageshack.us/img137/894/kopia2p12606667527451.jpg[/IMG] Piechcia, zrobiłam ostatnio trochę allegro, mam aktualnie 16, więcej nie dam rady ze swojej kasy (mogę tak 15), mogę zrobić więcej jeśli zechcesz je sfinansować z naszej skarpety.... Klementynka [url]http://allegro.pl/klementynka-mix-owczarek-kaukaski-czeka-i1289890488.html[/url] Aga czy zgadzasz się na twoje zdjęcie z Klemcią? Czy usunąć? Tak ładnie wyglądacie :) A, i powiedzice, co jeszcze o niej dopisać, bo ja jej nie znam.I czy jest po strylce, napisałam, żeby debile nie dzwonili ale nie wiem, nie wiem też ile ma lat. Spajki, mix. jamnik szortkowłosy [url]http://allegro.pl/spajki-piekny-mix-jamink-szorskowlosy-szuka-domu-i1289890025.html[/url] Quote
Madzik77 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 To rozumiem ze czeka na mnie 1 szt? W rozmiarze M?? A moze Twoj TZ wolalaby M zamiast S skoro sa duze? Quote
piechcia15 Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Kacha, bierz allegro ile chcesz i możesz:) wszystko się zapłaci, w końcu po coś zbieramy tą kasę:) Co do Klementyny...mimo pozorów jest bardzo wesoła i aktywna. Lubi szybko biegać niczym koń:) jest dość wyrozumiała co widać na zdjęciu z Agą:) baaardzo nie lubi psów, jest czujna, więc na stróża akuratna. Ona tylko wygląda na leniwą:D co do koszulek, pozwoliłam sobie nawet otworzyć twoją M aby mógł porównać, ale zdecydowanie woli S, (bardziej obcisła:D) będzie wabił laski na wzruszająca koszulkę:evil_lol: a więc czeka na ciebie Mka:p Quote
kasia14 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Dziewczyny wiecie co się stało z Mobilem? Znikną ze strony schronu. Pojechał do Niemiec, adoptowany czy.... :(? Ostatnio nie był w najlepszej kondycji.... Mam jego allegro od ponad pół roku już pewnie i zero zapytań. Quote
Bullila.nl Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Chcialabym przekazac Bullowatym z Pabianic klatke praktycznie nowa -metalowa,wielkosci... na dwa staffiki :razz:oraz koce. Koce(tz.przemyslowe) sa dobre na ocieplenie do kubrakow,lub jak poubieram w poszwy to beda poslania,mam tez poslanie duze ,i to do klatki. Bede w polsce a dokladnie w zdunskiej woli tylko 01.i 02 listopada. Prosze kontakt o kontakt. Liliana. Quote
modliszka84 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 wow ale super :) mamy więc jeszcze trochę czasu na zorganizowanie odbioru Quote
piechcia15 Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 wow mamy fana:D:D:D super:) jeśli schron będzie czynny (a chyba powinien być) 2.11 to możesz zawieść do nich bezpośrednio, a jeśli nie to pewnie któraś z nas też przyjmie aby w wolnej chwili dostarczyć do schronu:) superowo:) dziękujemy bardzo. Już się ucieszyłam że mamy dogomaniaka w Pabianicach a tu "zagraniaca":) a czemu akurat nasze bullki?:) kurcze zmartwiłaś mnie tym Mobilem, bo wogóle o nim zapomniałam:( mam wyrzuty sumienia...):( oby nie ta najgorsza opcja, bo z tego co wiem to w ostatnim czasie odeszła tylko i aż Ruda, i ten pudelek w którym się zakochałam:( trzeba zapytać:( Quote
Recommended Posts