Bullila.nl Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 [quote name='modliszka84']wow ale super :) mamy więc jeszcze trochę czasu na zorganizowanie odbioru no wlasnie napisalam wczesniej bo chodzi o organizacje:razz: [quote name='piechcia15']wow mamy fana:D:D:D super:) jeśli schron będzie czynny (a chyba powinien być) 2.11 to możesz zawieść do nich bezpośrednio, a jeśli nie to pewnie któraś z nas też przyjmie aby w wolnej chwili dostarczyć do schronu:) superowo:) dziękujemy bardzo. Już się ucieszyłam że mamy dogomaniaka w Pabianicach a tu "zagraniaca":) a czemu akurat nasze bullki?:) Wasze bullowate poniewaz Pabianice blisko Zdunskiej Woli (zeszlej jesieni moglam podac paczke Warszawskim bullowatym przez koleznke) Duzo zalezy od transportu;) link gdzie jest ZD.wola http://maps.google.be/maps?f=d&source=s_d&saddr=pabianice&daddr=51.6048918,19.0046256+to:Zdu%C5%84ska+Wola,+Polen&hl=nl&geocode=FbZVFAMdalQnASlpDfdFOTYaRzFjhdpIZHPqyw%3BFZttEwMd0fwhASmNIlMcNFsaRzENIi1IgtCUKg%3BFblWEwMdvf0gASlXz1zGZ1saRzGdh5B11lf0qQ&mra=dpe&mrcr=0&mrsp=1&sz=11&via=1&sll=51.627821,19.14711&sspn=0.242534,0.519104&ie=UTF8&z=11 Ja bede naprawde na moment i praktycznie co 2 godziny mam jakies spotkanie....wiec bylo by najlepiej jak by ktos podjechal po wszytsko do Zd.Woli ,oddam za koszty +dodam cos extra np. na karme ,a jesli nie to chociaz w Lasku mozemy sie umowic np. 02.listopada po poludniu po 17.00. Dzis wieczorem poszykuje wszystko co mam i zrobie zdjecie to bedzie wiadomo ile tego bedzie. Mam nadzieje ze nie bedzie problemu;) Pozdrawiam L. Quote
Madzik77 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 02 listopada moge podjechać do Łasku i wszystko odebrać -tylko po godz 17 -wczesniej nie dam rady - koszty dojazdu po mojej stronie. Tylko czy Yaris to wejdzie? Quote
Bullila.nl Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Madzik77 napisał(a):02 listopada moge podjechać do Łasku i wszystko odebrać -tylko po godz 17 -wczesniej nie dam rady - koszty dojazdu po mojej stronie. Tylko czy Yaris to wejdzie? No to Suuper:multi: Mysle ze wejdzie ,bo klatka skladana a poslanka i koce wejda najwyzej na siedzenie. Z reszta jak pisalam wieczorem dam fote ile tego bedzie. I namiary na siebie.;) Moze szczegoly dogadamy przez e-mail?? Quote
oska1983 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Hej, jak Wam się nie zmieści do yaris to zawsze mogę pomóc,w końcu mieszkam w Łasku:D Quote
kasia14 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Super:) Jak widać chyba nie będzie problemu z organizacją bo chętnych dużo ;) Gdyby coś, to odemnie pewnie tez ktoś by mógł podjechać ostatecznie, ale się nie pcham bo też mam święta całe w rozjazdach z rodziną.... Quote
Madzik77 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Jak klatka składana to spoko! Złoze siedzenia i bedzie dobrze. Moj email 77madzik małpka gmail.com Tylko teraz Pabianickie dizewczyny -kiedy i czy wszystko zrzucić w schronisku?? Moze cos sie przyda na pozaschroniskową dizałalność? Quote
Bullila.nl Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 [quote name='Madzik77']Jak klatka składana to spoko! Złoze siedzenia i bedzie dobrze. Moj email 77madzik małpka gmail.com Tylko teraz Pabianickie dizewczyny -kiedy i czy wszystko zrzucić w schronisku?? Moze cos sie przyda na pozaschroniskową dizałalność? Tak skladana i dwa poslanka w idealnym stanie i wyprane +2 kocyki do poslanek,6 kocy ''przemyslowych'' 2 koce zwykle. " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Klatka oczywiscie bez modeli :evil_lol: .....mialam nadzieje ze klatka pojedzie do dziewczyn ktore biora bullowate na DT:cool3: Madzik napisze maila przed wyjazdem to sie umowimy i wymienimy telefonami:p Quote
piechcia15 Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 wow jaka nuffka:) śliczniutka, a zawartość nie wygląda na zbyt szczęśliwą że ich tam zamknęłaś:) Quote
kasia14 Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Jak Modliszko noga? Teraz obie kontuzjowane. Piechcia, wstaw jeśli masz zdjęcia tego małego szkraba co wygląda jak mini benek. I pewnie wiesz, że Mobila już nie ma....:( A ja cały czas miałam go na allegro.... z tytułem, patrz sercem, a zobaczysz.... Jakie to wszystko jest beznadziejne.:( [*' Quote
piechcia15 Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 no domyśliłam się:( ale pytałas, wiesz napewno:(?? mam wyrzuty sumienia, że w tym całym zabieganiu i braku czasu zapomniałam o nim, a jak ja to i wszyscy, a więc odszedł tak jak wszystkie...zapomniany przez wszystkich:( ehh dołujące:( Kasiu niestety nie mam fotek mini benka bo po pierwsze było ich mało, a po drugie żadne nie wyszły,były nieostre :p a ja od dziś znowu leżę w wyrku z nogą na wyciągu:( wszystko wróciło, odnowiło się i miałam na nowo rozcinane :angryy: szlak by to .... podejrzewam, że modliszki niemalże urwana noga szybciej odrośnie niż mój porozrywany przez chirurgów-partaczy kulas :evil_lol::evil_lol: jutro spróbuję się wziąć w kupę i wystawię bazarek z nowymi rzeczami, małe obróżki itp:)fajne rzeczy:D juz myślcie nad kampanią reklamową:D bo ja po ostatnich punktach karnych aż boje się ruszać na dogo :evil_lol::evil_lol::diabloti: <pozdrowienia dla moderatorów> :diabloti: kto dziś wyszedł na spacerek? patrzyłyście na tą biedna Onkę?faktycznie tak licho się czuje? Quote
kasia14 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Na spacer wyszły tylko Mery, Makao, Klif, Diana, Ruda, Amur, bokserka ze szpitalika, mini piesek z łazienki, mam jego zdjęcia, wstawię później no i ta nieszczęsna trójka która nam się pogryzła czyli : 2932, 2927, i trzeciego pana numerka nie znam, czarny puchaty, nowy. Wszystkie 3 zdrowo jeb*****. Staruszek najsympatyczniejszy. O Mobila pytałam Agnieszkę. Ja o nim pamiętałam, jeszcze jakoś niedawno byłam przy jego boksie i zwróciłam uwagę, że ma się kiepsko, ale co z tego?:( Quote
modliszka84 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Kurczę z tym Mobilem to nie wiem, bo ja myślałam że Ty Magda sprawdzałaś i w sumie to wyszło teraz że nie wiadomo... Staruszek klon MIśka Topielca taki wycofany trochę, psy traktuje z dystansem, do ludzi też nie łasi się jakoś bardzo. Quote
Ewanka Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Piechciu, Modliszko, strasznie Wam wspolczuje ... co z tymi Waszymi nogmi ??? :shake::shake: ... jakas cholerna jesienna epidemia :crazyeye::crazyeye::crazyeye: ... ja, dla odmiany, z reka na temblaku, wrrrrrrr ;/ Quote
modliszka84 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 No cóż.. moja noga to efekt walki psów :evil_lol: A tak na poważnie to do śmiechu mi nie było. Chciałam gnojka ratować jak się zaczęły gryźć no i mu się pomyliło, trafił na moją nogę... :roll: Tak więc dobrze że skończyło się na mocnym stłuczeniu od uścisku zębów i otarciu skóry (bo pies wielkości ONka)... Quote
kasia14 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Obiecałam wam kiedyś, że pokaże wam film z odwiedzin mojej rodziny u mnie w sierpniu z westem, którego adoptowali od nas jak miał kilka miesięcy Rokim w roli główniej. Najpierw nie miałam jak, potem zapomniałam. Dziś rzeczywistość brutalnie mi o tym przypomniała. Roki miał wspaniałe zycie, codzienne spacery, dużo miłości, był świetnie wychowany, znał wiele komend, wpatrzony w swojego pana jak w obrazek az ciężko było mi w to uwierzyć. Kochał życie, rodzinę i lenistwo. Piszę w czasie przeszłym, bo Rokiego już nie ma, odszedł dziś. Przez głupotę, niewiedzę, nieuwagę, nie wiem dokładnie. Roki jadł kość drobiową (sick!), która utknęła mu w przełyku. Mimo szybkiej interwencji wet nie zdążył mu juz pomóc. Mam w sobie dużo żalu do nich i smutku, ale wiem, że strasznie go kochali i bardzo przeżyli to co sie stało, był ich przyjacielem, wszędzie z nimi jeździł, wujka zmobilizował do wychodzenia z domu po operacji. Płaczą po jego stracie, zreszta nie tylko oni ale także wnuczka. Mogę jedynie przeprosić was w ich imieniu i swoim również.... Rokuś miał dopiero półtora roku. To filmik z 20 sierpnia :( [video=youtube;IzKkPSdSHsM]http://www.youtube.com/watch?v=IzKkPSdSHsM[/video] Quote
piechcia15 Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 no co ty Kaśka nie przepraszaj za ludzką głupotę!! gdybym mogła to bym zrobiła kampanię antydrobiową!! tyle trąbię ludziom aby nie dawali kości z drobiu, a oni sądzą że skoro mięsko jest takie pyszne i delikatne to kości sa równie zdrowe i pożywne!! wrr szkoda psiaka, bo jak na westa to wyjątkowo mi się podobał:)bo generalnie ich nie lubię Szkoda tylko, że się tak męczył...Śpij maleńki... No cóż potwierdza się przysłowie...mądry Polak po szkodzie...już teraz będą wiedzieli. Pamiętam, że w schronie miał imię Kiler przez swój charakterek:) Quote
piechcia15 Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 noo ciotki do roboty, bo zrobiłam w końcu bazarek:) trzeba go rozpromować:) link w podpisie:D niech każda z was wyśle kilka zaproszeń:) Quote
Madzik77 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Mam zainteresowana osobę adopcją małego gabarytowo pieska. (nie chodiz o szczeniaka) Jest to dom z ogrodem, piesek bedzie mieszkał wraz ze swoim duzym kolega psem w domu. Mieszkańcami domu poza psem (niekastrowanym) sa 2 osoby dorosłe i 2ka dzieci-w wieku powytzej 10 lat. Moze być pies moze być suka -ale sterylizowana. (wielkośc sznaucera średniego - to za duzy) Dajcie propozycje. Quote
Marycha35 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Hej hej, ja mam taka bidę rudą, małą, około 9 miesięcy. Zdrowa, ciekawa świata, miała właściciela, ale ją wywalił!!! Zachowuje czystość, ładnie chodzi na smyczce. Kochana mądrala to jest! Teraz jest w schronie na Marmurowej w Łodzi, wabi się Mini. Na dogomanii jest jej wątek mego autorstwa, tam są zdjęcia, jest też na stronie schroniska jako Mini właśnie. Jak coś bardzo proszę o kontakt, 507 73 12 73. Może się uda:) Jak coś mogę pomóc w transporcie. Maria Ziętkowska. Quote
Marycha35 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Ten wątek to Młoda suczka szuka domu podbiłam go, teraz będzie pod tą info:) Kombinuję, bo nie potrafię zdjęć porządnie dołączyć, wiem, wiem w s t y d!!! Quote
piechcia15 Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/193587-M%C5%82oda-suczka-szuka-domu!!!/page5 to jest wątek tej suni, ale ona jest nie wysterylizowana:( ale śliczniutka i malutka to fakt:) Magda, małych psów to jest przynajmniej kilkadziesiąt, nie przejrzą sobie stronę, po co tu wstawiać 20 czy ileś zdjęć. Jak im się jakiś spodoba to wtedy można powiedzieć parę słów więcej. A najlepiej pojechać do schronu, bo jest dużo psów jeszcze bez zdjęć, bo np. są nowe. Ale czy ich pies napewno zaakceptuje intruza we własnym domu?? ten rudzielec jest przekochany i idealnie pasuje na kanapę http://www.schronisko-pabianice.eu/index.php?option=com_rsgallery2&gid=686&Itemid=3 ta sunia też jest fajna,ale jej nie znam http://www.schronisko-pabianice.eu/index.php?option=com_rsgallery2&gid=669&Itemid=3 Willy kochany http://www.schronisko-pabianice.eu/index.php?option=com_rsgallery2&gid=521&Itemid=3 jest mnóstwo, ale najwięcej na żywo jakby sobie obejrzeli. Jeśli jakaś sunia jest nie ciachnieta to mozna zapytać czy dałoby radę to zrobić, tylko że z miejscem po operacji jest kiepsko:( Quote
Madzik77 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Oni woleli by uniknać faktu ze biorą psa i zaraz operacja...Chcą juz po sterylizacji/kastracji. Co do przyjazdu to juz im mowilam -rozwazają to ale mieszkają w Emilii i troszke drogi jest. Raczej nie chodiz im o mlogego rozbrykanego psiaka... A obecny domownik mial kolege niedawno ale... zdazylo sie nieszczeście i strasznie tesknią i chca w jego miejsce innego malucha :) Quote
Madzik77 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 [quote name='Bullila.nl']Tak skladana i dwa poslanka w idealnym stanie i wyprane +2 kocyki do poslanek,6 kocy ''przemyslowych'' 2 koce zwykle. " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Klatka oczywiscie bez modeli :evil_lol: Dary odebrane BARDZO DIZEKUJEMY! Quote
Marycha35 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 piechcia 15 dziękuję za pomoc z wątkiem:), z tego co wiem Mini miała być poddana sterylizacji w schronie. Jeśli ci Państwo byliby zainteresowani to ja to sprawdzę, a do Emilii jest blisko, więc transport zapewniam:) Quote
Borówka16 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 [quote name='Marycha35']piechcia 15 dziękuję za pomoc z wątkiem:), z tego co wiem Mini miała być poddana sterylizacji w schronie. Jeśli ci Państwo byliby zainteresowani to ja to sprawdzę, a do Emilii jest blisko, więc transport zapewniam:)[/QUOTE] To było by idealnie ,gdyby ją chcieli :) Mini zapewne jest już wysterylizowana. Quote
Recommended Posts