kakadu Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='becia66']Kakadu, w niedziele inna nasza sunia jedzie do Warszawy, może ty jakis domek dla Sarenki znajdziesz - to by sie obie zabrały ? :eviltong:[/quote] a 'nasza sunia' to nie sarenka? bo w tytule jest o sarence mixie ratlerka; to ktora jest ktora? :roll: o pardon widze, ze tu jest napisane INNA nasza sunia; ok wszystko jasne; dobra, mamy malo czasu, jak sie ten pan co chce sprezentowac mala zonie nie odezwie, to ja zaczynam dzialac; moze guzik z tego wyjdzie, ale probowac trzeba; Quote
SZPiLKA23 Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Beci chodzi o inna sunie Kluske, ktorej długo nie mogłysmy znalesc domu :) a teraz jest:) i jedzie do W-awy :) Quote
supergoga Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Weszłam przypadkiem - i taką biedę zobaczyłam. Może w Warszawie łatwiej będziej dla niej coś znaleźć. Ona ma marne szanse w zimie w schronisku - też poczytałam o nim. Dobrze, że cos się dzieje, ale na dzisś taka kruszynka - mogę jedynie myśleć ciepło i pamiętać o niej. Ale gdyby dało rade ją w Warszawie umieścić nawet na DT - to już centralna Polska, łatwiej do wyruszenia do domu w inny rejon. Dobrze byłoby żeby pojechała z Kluską. Quote
kakadu Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 daj mi prosze znac, czy ten pan od prezentu sie odezwal, bo wygladalo na to, ze jest calkowicie i absolutnie zdecydowany; czy juz sie z nim kontaktowalyscie? bo jesli on odpadl z jakichs przyczyn to musze zadzwonic w jedno miejsce i zaczac negocjacje; to jest dom mamy mojej serdecznej przyjaciolki, nie ma tam zadnych zwierzat, jest spory ogrodek; jako dt by wystarczyl, byloby malej cieplo, sucho, mialaby pelna miske; ta pani i jej maz byli zakochani w moim tymczasku identycznym z sarenka i widzialam, ze troche zalowali, jak sie dowiedzieli, ze znalazlam mu domek, ze sie nie zdecydowali go przygarnac; nie wiem na ile to jest prawdopodobne, ale sprobowac nie zaszkodzi; tylko jesli ten pan z zona chce malej dac dom staly to trzeba z nim rozmawiac; bo to by bylo dla niej chyba lepiej; tylko ten 'prezent dla zony' mi nie daje spokoju; ale juz sie zamykam i nie zapeszam; do tego jeszcze jest jedna sprawa, ale bardzo malo prawdopodobna: jest jedna pani z wawy zainteresowana psem ktorgo mam na dt; czekam na jej decyzje, ale sprawa nie jest latwa, bo pies jest niepelnosprawny i ja go nie oddam kazdemu kto go zechce; wiec sprawe musze wpierw wybadac dokladnie, no ale gdyby ona sie zdecydowala i gdybym ja uznala, ze to dobry dom, to wtedy u mnie by sie zwolnilo miejsce; z tym, ze mowie - to bardzo optymistyczny scenariusz, one sie zadko sparwdzaja, zwlaszcza, ze pani jakos zamilkla; Quote
Becia66 Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 Wysłałam maila do pana i zaznaczyłam że nie jestesmy w stanie dowieżć suni na miejsce. Wystarczy spojrzec na mapę i zobaczyć co to za odległość. Wiele po tym domku bym sie nie spodziewała...:shake: Quote
kakadu Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 coz moge powiedziec..., wyglada na to, ze choc tymczas sie znajdzie u tej mojej znajomej; wlasnie rozmawialam z moja przyjaciolka i powiedziala, ze jej mama bedzie w domu kolo osiemnastej to wtedy z nia porozmawia, ale z tonu jej glosu poznalam, ze jest raczej optymistycznie nastwiona; mowila, ze jej tata strasznie polubil mojego tymczasowego frodzia z palucha; to ja juz trzymam palce, wbijam zeby w sciane i co tylko, zeby nie zapeszyc i zeby sie udalo! i was tez o to prosze bo tu duzo pozytywnej energii bedzie potrzebne; Quote
Becia66 Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 To ja też wbijam zęby, może nie w ścianę - bo mi szkoda :evil_lol: ale w coś bardziej ,,miętkiego ''...:evil_lol:. I paluchy ściskam do bólu...:eviltong: Quote
kakadu Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 jak sciana za twarda to najbezpieczniej bedzie wbic w kajzerke :eviltong: juz mnie zoladek boli z nerwow, do 18:00 sie wykoncze... Quote
SZPiLKA23 Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 :( myslałam ze uda mi sie znalesc domek ale niestety... nic nie pisałam bo nie chciałam robic nadziei ale juz wiem ze Pani pieska nie weźmie:( na DT nawet nie moge bo koty by psiurke zjadły :( Quote
kakadu Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 nie placz szpilko, tylko szykuj mala w podroz na niedziele :) 3 miesiace ma zapewnione u rodzicow mojej przyjaciolki (wlasnie dzwonila), a potem sie zobaczy, mam nadzieje, ze uda sie znalezc cos naprawde dobrego; w kazdym razie bedzie miala cieplo i sucho, a wy nie bedziecie sie martwic tylko po prostu bez cisnienia, ze ona tam marznie czegos poszukacie; Quote
kakadu Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 mam nadzieje, ze taka odrobinka zmiesci sie z kluska do samochodu? Quote
SZPiLKA23 Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Tamta Pani jak nie chciała to niech sie znos ugryzie :D Cudowna wiadomosc takie małe pieski o krótkiej sierści najbardziej marzna.... Cudownie ze udało Cie sie załatwic domek.... :* Quote
kakadu Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 [quote name='SZPiLKA23']Tamta Pani jak nie chciała to niech sie znos ugryzie :D Cudowna wiadomosc takie małe pieski o krótkiej sierści najbardziej marzna.... Cudownie ze udało Cie sie załatwic domek.... :*[/quote] tez sie ciesze jak glupia :multi: tylko teraz pytanie: czy da sie wcisnac mala do tego transportu do wawy? Quote
kakadu Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 [quote name='Karilka']Sarenka koloru black sie przypomina![/quote] widze, ze sie nie sledzi watku? ;) Quote
SZPiLKA23 Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Wydaje mi sie ze tak bo psiunka malutka a Klusia spokojna :) Quote
kakadu Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 no to niech przyjezdza do mnie, a ja ja w poniedzialek zawioze do babic (to tuz pod warszawa, wlasciwe czesc warszawy, juz w tej chwili prawie dzielnica sie zrobila, tak blisko) teraz jest pytanie jak to rozwiazac pod wzgledem formalnym? jakas umowe przeciez trzeba podpisac i kto to ma zrobic? jak wy to rozwiazujecie? Quote
SZPiLKA23 Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Dzwoniłam juz do Kasi, ma dac znac:) Szczerze mowiac to nie wiem nic o DT:( Quote
albiemu Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 bęzdziemy gadać jak Dif mi potwierdzi czy da radę wziąć dwie sunie bo nie jedzie po Kluske sama .... może jej nie mieć możliwości zabrac i nie będę miała o to pretensji do niej bo trochę to na ostatnią chwilę zostało. Cieszę się z powodu sarenki ale tak naprawdę to sie ucieszę jak będę miała konkretne wiadomości. Narazie czekamy. Co do formalności - za psa trzeba zapłacić w schronie 50 zł, spisuje się też umowę adopcyjną więc bęe potrzebować imię naziwsko, adres, nr dowodu osobistego kto go wydał, nr telefonu. Ale to jak juz będzie pewność czy jedzie czy nie .... Quote
Becia66 Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 Kasia, to jest mały piesek więc wynegocjujemy za adopcję 30 zł... Jak wszystko będzie potwierdzone, to zadzwonię dzisiaj do kierowniczki i konkretnie uzgodnię ... Quote
SZPiLKA23 Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 No mało smalcu z takiego małego...:evil_lol: tylko zeby cena za Klusie nie podskoczyła bo ona to chyba ma sporo smalczyku:cool3::diabloti: Quote
kakadu Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 czy mozecie sprobowac wynegocjowac te 30 zlotych? bo mnie jest glupio teraz powiedziec tej pani, ze ma zaplacic 50 zlotych, za to, ze zgodzila sie dac psu dom tymczasowy i przechowac go (przez zime przynajmniej) w cieple; ona bedzie ponosic przeciez i tak koszty codziennego utrzymania; poprosilam ja wiec sie zgodzila, nie wyjade teraz z koniecznoscia oplaty, bede to musiala zaplacic sama; a prawde mowiac kazda zlotowke odkladam na wizyte mojego tymczasa u znakomitego ortopedy (dr janicki z ksiazecej) bo konsultacja u niego kosztuje 180 zlotych plus zdjecia rtg 40-50, o kosztach ewentualnej operacji nie wspomne :crazyeye:; wiec umowmy sie, ze ja dam pieniadze przy odbiorze psa w wawie, a wy tam zalozcie za mnie, bo poczta to szkoda wysylac ze wzgl. na prowizje; Quote
Recommended Posts