Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 330
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Judit napisał(a):
wiadomości z ringu seterów:
sędzina koszmarna :mad::razz:
większość utytułowanych psów zeszła z oceną "dobrą" :shake: mało które zeszły z "doskonałą"...

ładny pogrom.. a co to za sędzina?

Asiaczek napisał(a):
Ja z gr. V to widziałam tylko AJ i jakiegos szpicka... Czy to wszystko?
Pzdr.

gdzie Ty AJ widziałaś???:roll:

Posted

Agappe napisał(a):
ładny pogrom.. a co to za sędzina?

Margaret Gardner.... :razz:
i niby z zagranicy sędzia lepszy.. jak widać jednak niezawsze...

Posted

ja wiem ze na BOG II na trzecim miejscu byl leonberger :multi:.Z mojej hodowli z pierwszego miotu pies, niespelna 16 miesieczny Adonis Ginger Heaven:oops:-mam ogromna nadzieje ze ktos to obfocil:oops:

Posted

Judit napisał(a):
Margaret Gardner.... :razz:
i niby z zagranicy sędzia lepszy.. jak widać jednak niezawsze...

Używanie pełnej skali ocen jeśli idzie za tym właściwe uzasadnienie nie świadczy o tym, że sędzia jest zły. Polscy sędziowie zbytnio nas przyzwyczajają do "niezbędnych" CWC na każdej wystawie, była już o tym mowa w niejednym wątku tu na dogo :p

Posted

Nor(a) napisał(a):
Używanie pełnej skali ocen jeśli idzie za tym właściwe uzasadnienie nie świadczy o tym, że sędzia jest zły. Polscy sędziowie zbytnio nas przyzwyczajają do "niezbędnych" CWC na każdej wystawie, była już o tym mowa w niejednym wątku tu na dogo :p

Nie było cie to nie wiesz jak oceniała sędzina. :razz:
W irlandach także pięknie nie było. I suki naprawdę godne uwagi które zawsze miały oceny doskonałe schodziły dziś z dobrymi... czyli przepraszam bardzo ale coś tu musi być nie tak.

Posted

Judit napisał(a):
Nie było cie to nie wiesz jak oceniała sędzina. :razz:

więc chętnie sie dowiem jeśli rozwiniesz temat (może wraz z wynikami?), bo poki co czytam tylko, że sędzia jest beee bo przyznawał db a nie doskonałe.

Posted

Nor(a) napisał(a):
więc chętnie sie dowiem jeśli rozwiniesz temat (może wraz z wynikami?), bo poki co czytam tylko, że sędzia jest beee bo przyznawał db a nie doskonałe.

tu rozwijać tematu nie będę, w swoim czasie pewnie pojawią się wyniki wszystkich i komentarze na seterkowie.
Jedno jest pewne, mało kto był zadowolony z tej wystawy.

Cenzo - mam dwie fotki chłopaczka: DENZEL Z Szemrzącego Wiatru (o niego chyba chodziło). :p
Ładny psiak, ponoć z super charakterem :p
Chyba został zdyskwalifikowany. Coś ze zgryzem miał nie tak, chyba tyłozgryz, ale pewna nie jestem.

Posted

Judit napisał(a):

Jedno jest pewne, mało kto był zadowolony z tej wystawy.

Coz - jakby mieli dobre psy, to by byli zadowoleni :p

Takie wystawy z zagranicznymi sedziami doskonale pokazuja (byle)jakość rodzimych hodowli , jak i sposob sedziowania (sposob - nie jakosc - bo to sedziowanie jest wymuszone przez hodowcow, wlascicieli i Zwiazek :angryy: - bo jak inaczej to nazwac - jezeli sedzia przed ringiem wyraza sie o (pokracznym zreszta) psie "takie cos gordonopodone", a na ringu daje Zw. Mł. - przy braku knkurencji oczywiscie ...)

I doskonale tu widac tez ile sa warte polskie (bulgarskie, rumunskie ... cokolwiek) CC :lol: - ile z naszych zwierzat ma nominacje n.p. z GB ??? A Austria, Niemcy, czy Wlochy - tam jest latwiej ... no ILE ????

I kolejne pytanie - ile polskich gordonow bylo na Cruftsie ? KIEDYKOLWIEK !!! Ile z nich cokolwiek ugrało ? (ja wiem o jednym, ktory ... był) I wystarczy popatrzec na zdjecia z wlasnie Cruftsa, czy chocby Setter Derby z zeszlego tygodnia, zeby stwierdzic, ze hodowle gordonow trzeba zaczac w PL od poczatku :shake:

A o ile mowienie brzydkiej kobiecie, ze jest piekna - ujdzie ... O tyle rozdawanie tytułów psow wygladajacym jak mix'y jest bez sensu - bo przeczy zalozeniom hodowli, z ktorych podstawowym jest ULEPSZANIE rasy !!!

P.S.
Irlandy w PL sa "w typie Jadźki" :lol:;) Sa piekne , ale odbiegaja od tego co lubia Anglicy (zreszta potwierdza to BIS na Setter Derby ...)
P.S./2
Jakby co - doskonale wiem jak wyglada angielskie sędziowanie i ... angielski gordon :) :) :)

Posted

daga10011 napisał(a):
ja wiem ze na BOG II na trzecim miejscu byl leonberger :multi:.Z mojej hodowli z pierwszego miotu pies, niespelna 16 miesieczny Adonis Ginger Heaven:oops:-mam ogromna nadzieje ze ktos to obfocil:oops:

Piękny pies :loveu: Niestety byłam bez aparatu, ale miał masę fotoreporterów więc pewnie niebawem wypłyną jego fotki :)

Posted

daga10011 napisał(a):

Wreszcie ktoś docenił tą cudowną rase !!! :multi: GRATULACJE DAGA!!! :multi: A co to za sędzia dokonał tego genialnego wyboru? :)

Posted

McDzik napisał(a):
Wreszcie ktoś docenił tą cudowną rase !!! :multi: GRATULACJE DAGA!!! :multi: A co to za sędzia dokonał tego genialnego wyboru? :)

dzieki:loveu:.Krol chyba...a dodam ze BIS puppy tez wziela suczka leonberger-Aurora Psia Psota (odbieralam porod tego miotu,wiec to moja jakby chrzesniaczka :lol:)-wiec 2 leony dzis staly na pudle:multi:

Posted

daga10011 napisał(a):
dzieki:loveu:.Krol chyba...a dodam ze BIS puppy tez wziela suczka leonberger-Aurora Psia Psota (odbieralam porod tego miotu,wiec to moja jakby chrzesniaczka :lol:)-wiec 2 leony dzis staly na pudle:multi:

No prosze, same sukcesy! Leony górą! :multi:I wielki plus dla pana Piotra Króla, powoli zaczynam zbierać całą liste plusiczków pod kontem tego pana :) To teraz doszło kilka kolejnych, hihi :) To teraz czekamy na fotki od kogoś!!! :multi:

Posted

daga10011 napisał(a):

Gratki, a co było na 1 i 2 lokacie??