Achnamara Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Witam, serdecznie zapraszamy na Krajową Wystawę Psów Rasowych w Nowym Dworze Maz., którą organizuje oddział w Legionowie. www.zkwp-legionowo.pl Wystawa jest 2-dniowa. W sobotę 5 kwienia 2008 - oceniane będą psy z nast. grup: II, VI, VII, IX. W niedzielę 6 kwietnia 2008 - oceniane będą psy z nast. grup: I, III, IV, V, VIII, X. Zgłoszenia przyjmujemy w dwóch terminach: I termin zgłoszeń i opłat: do 25 lutego 2008r I pies (z katalogiem) - 70zł kolejne psy (bez katalogu) - 60zł szczenięta - 40zł rasy polskie, weterani i int.ch. - bezpłatnie (pod warunkiem doprowadzenia do oceny) II termin zgłoszeń i opłat: 07 marca 2008 (elektroniczne - do 14 marca 2008 ) każdy pies - 90zł szczenięta - 60zł rasy polskie, weterani i int.ch. - bezpłatnie (pod warunkiem doprowadzenia do oceny) Zgłoszenie opłacone na wystawie: 120zł Młody Prezenter - 20zł Serdecznie zapraszamy ZKWP O/LEGIONOWO Proponowana obsada sędziowska (może ulec zmianie): GR.I (NIEDZIELA) Piotr Król Owczarek szetlandzki Polski owczarek nizinny Puli Shipperke Welsh Corgi Cardigan Welsh Corgi Pembroke Bogusław Chmiel Owczarek niemiecki - psy Marek Czerniakowski Owczarek niemiecki – suki/BOB Ceskoslovensky Vlcak Owczarek australijski Owczarek belgijski Groenendael Owczarek belgijski Malinois Owczarek belgijski Tervueren Owczarek szkocki długowłosy Owczarek szkocki krótkowłosy Zygmunt Jakubowski Australian Cattle Dog Australian Stumpy Tail Cattle Dog Bearded Collie Bergamasco Biały owczarek szwajcarski Border collie Bouvier des Flandres Chodsky Pes Komondor Owczarek francuski Beauceron Owczarek francuski Briard Owczarek podhalański Owczarek południowo-rosyjski Owczarek staroangelski Bobtail GR. II (SOBOTA) William Gardner (UK) Sznaucer miniaturowy Viva Maria Soleckyj-Szpunar Berneński pies pasterski Buldog angielski Pies kanaryjski Sznaucer olbrzym Sznaucer średni Andrzej Szutkiewicz Bullmastiff Czarny terier Doberman Pinczer miniaturowy Pinczer średni Rottweiler Shar Pei Piotr Król Appenzeller Bernardyn długowłosy Bernardyn krótkowłosy Cane Corso Italiano Dogue de Bordeaux Entlebucher Fila Brasileiro Leonberger Owczarek kaukaski Owczarek środkowoazjatycki Tosa Izabela Studzińska-Romanowska Dog argentyński Dog niemiecki Dog z Majorki Duży szwajcarski pies pasterski Hovawart Landseer Mastif angielski Mastif hiszpański Mastif neapolitański Mastif pirenejski Mastif tybetański Pirenejski pies górski Zygmunt Jakubowski Bokser Nowofunland GR. III (NIEDZIELA) Maria Zasada West Highland White Terrier Zbigniew Kitliński American Staffordshire Terrier Australian Silky Terrier Border Terrier Bulterier Bulterier miniaturowy Carin Terrier Foksterier krótkowłosy Foksterier szorstkowłosy Irish Soft Coated Wheaten Terrier Kerry Blue Terrier Lakeland Terrier Niemiecki terier myśliwski Staffordshire Bull Terrier Terier irlandzki Terier walijski Piotr Król Airdeale Terrier Jack Russel Terrier Manchester terrier Parson Russel Terrier Norfolk Terrier Norwich Terrier Sealyham terrier Skye terrier Terier australijski Terier czeski Terier szkocki Iwona Urbanowska Yorkshire terrier GR. IV (NIEDZIELA) Maria Zasada Jamniki GR.V (NIEDZIELA) Elżbieta Augustyniak Alaskan Malamute Basenji Chow Chow Eurasier Hokkaido Karelski pies na niedźwiedzie Łajki Pies Faraona Pies grenlandzki Podengo portugalski Samoyed Szpice William Gardner (UK) Akita Akita amerykańska Shiba Andrzej Szutkiewicz Siberian Husky GR.VI (SOBOTA) Małgorzata Wieremiejczyk Wierzchowska Basset Hound Beagle Gończy polski Ogar polski Petit Basset griffon vendeen Zygmunt Jakubowski Alpejski gończy krótkonożny Bloodhound Dalmatyńczyk Posokowiec bawarski Posokowiec hanowerski Rhodesian Ridgeback GR.VII (SOBOTA) Adam Stasiak Wyżły pozostałe Margaret Gardner (UK) Setery Pointer GR. VIII (NIEDZIELA) Małgorzata Wieremiejczyk-Wierzchowska Cocker spaniel amerykański Cocker spaniel angielski Hiszpański pies dowodny Nova Scotia Duck Tolling Retriever Płochacz niemiecki Springer spaniel angielski Springer spaniel walijski Viva Maria Soleckyj Szpunar Courly Coated Retriever Flat coated Retriever Golden Retriever Lagotto romagnolo Margaret Gardner (UK) Labrador Retriever GR. IX (SOBOTA) William Gardner (UK) Buldog francuski Iwona Urbanowska Brabantczyk Cavalier King Charles Spaniel Chihuahua Gryfonik belgijski Gryfonik brukselski King Charles Spaniel Lhasa Apso Shih Tzu Maria Zasada Bichon frise Bolończyk Boston Terrier Chin japoński Chiński grzywacz Coton de Tulear Hawańczyk Lwi piesek Maltańczyk Mops Pekińczyk Pudle Rosyjski toy Spaniel kont. miniaturowy – Papillon Spaniel kont. miniaturowy - Phalene Spaniel tybetański Terier tybetański GR. X (NIEDZIELA) Andrzej Szutkiewicz Charty Quote
Elitesse Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 jeee na to czekalam ! :multi: i swietna sedzina !!! :multi: Quote
Gaga Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Zygmunt Jakubowski Ceskoslovensky Vlcak To żart jakiś?? Sędzia, który tłumaczy, że wilczak powinien być kątowany jak owczarek niemiecki??? Sędzia pozwalający aby na ring weszła obca sędzina i wtrącała się w oceny operując przydomkami hodowlanymi ocenianych psów??? Sędzia, który wespół z ową sędziną wybiera na BOBa psa, który nie jest w stanie normalnie stanąć przez minutę (bo się kuli ze strachu)?? (jak nie wierzycie to mogę wkleić foto) Ja myślałam, że oddział raz zaliczył taką wtopę..ale widzę, że powtórka się szykuje :roll:. Biorąc pod uwagę, że wystawa ma rangę krajowej, więc nieco "lokalnej" to jaki jest sens aby na przestrzeni jednego roku rasę oceniał ponownie ten sam sędzia?? Ja nie muszę na krajówce już nic zdobywać ale doprawdy szkoda mi kasy na coś tak niepoważnego :shake: Quote
Cavisia Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 :) warte przemyślenia, choć ja to mam pecha do wystaw w NDM - zgłaszam, a potem zawsze coś wypada, zawsze... Ale chyba się wybierzemy. Quote
zakla Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Super że już jest info! Chciałabym zacząć tą wystawą klasę młodzieży z małą. Tylko najpierw muszę się czegoś o sędzim dowiedzieć ;) I mam pytanie- czy można zgłosić się i opłacić wystawę w związku? Ja i tak muszę pojechać odebrać rodowód, więc byłoby to dla mnie wygodne :oops: Quote
Jolly Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Zygmunt Jakubowski Owczarek szkocki W ubieglym roku oceniał owczarki szkockie w NDM i teraz znowu?? To jakiś żart chyba :cool3: Quote
Coyote Ugly FCI Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Cavisia napisał(a)::) warte przemyślenia, choć ja to mam pecha do wystaw w NDM - zgłaszam, a potem zawsze coś wypada, zawsze... Ale chyba się wybierzemy. tez pomyslimy..pomyslimy....a kiedy wy sobota czy niedziela ???:razz: Quote
Ewa-sheltie Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Jolly napisał(a):W ubieglym roku oceniał owczarki szkockie w NDM i teraz znowu?? To jakiś żart chyba :cool3: Sheltie też oceniał, ale ja osobiście lubię tego sędziego :lol: Na pewno pojadę ;) Quote
Frytela Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 hmmm Król... nie wiem nas jeszcze nie sedziował, popytam sie znajomych, moze pojade na ta wystaw ale nie wiem Quote
Marihuana Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 łaaaał super sedziego nam przydzielili!!!! Zygmunt Jakubowkski!!!!!!!! No to my jesteśmy !!! Quote
Bardotka Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Dla nas to prawie przydomowa wystawa więc raczej będziemy :evil_lol: Quote
Nacia_i_Fluffy Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Ewa-sheltie napisał(a):Sheltie też oceniał, ale ja osobiście lubię tego sędziego :lol: Na pewno pojadę ;) Dla collie najprawdopodobniej będzie zmieniony, napisałam do ZKLegionowo... uffff... ;) Choć nie wiem czy tak jak w tym przysłowiu niebędzie zamienił stryjek siekierkę na kijek :lol:Bo ani Król ani Czerniakowski (poprawka :lol:) nie zna się zabardzo nacollie i kwiatki różnewychodzą... No ale subiektywny gust sędziego :cool1::lol: Quote
Collieland Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 p. Marcinkiewicz (Natalia - miałaś na myśli ex-premiera ???) :evil_lol: może i nie zna się na collie, ale p. Czerniakowski tam gdzie go widziałem w akcji - posędziował całkiem, calkiem !!! :lol: Quote
panienkabubu Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Piotr Król.. No cóż, zobaczymy :cool3: Quote
Marihuana Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Kochani, wystawiał ktoś kiedyś u sędziny: Izabela Studzińska-Romanowska ??? Quote
Nacia_i_Fluffy Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Collieland napisał(a):p. Marcinkiewicz (Natalia - miałaś na myśli ex-premiera ???) :evil_lol: może i nie zna się na collie, ale p. Czerniakowski tam gdzie go widziałem w akcji - posędziował całkiem, calkiem !!! :lol: Ale gafa :lol: O czym ja myślę :lol: Oczywiście, że Czerniakowski :P Quote
panienkabubu Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 A ja mam takie pytanie, czemu nie ma tej wystawy na oficjalnej liście ZG ?? http://www.zkwp.pl/zg/index.php?n=wys_lis2008 Zamiast NDM jest Legionowo - czy to to samo? :cool3: Quote
Marihuana Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='panienkabubu']A ja mam takie pytanie, czemu nie ma tej wystawy na oficjalnej liście ZG ?? http://www.zkwp.pl/zg/index.php?n=wys_lis2008 Zamiast NDM jest Legionowo - czy to to samo? :cool3: Tak, dokładnie tak. Quote
zakla Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Wystawa ta sama, miejsce jednak inne, ale mimo to niedaleko:lol: Quote
panienkabubu Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Marihuana napisał(a):Tak, dokładnie tak. No to dobrze, bo już się obawiałam :) Quote
Guciek Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Nova Scotia Duck Rolling Retriever :roflt: Powinniśmy być ;) Quote
grrrond Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 dobre :D wpadne pooglądać Wasze bestie :loveu: Quote
Achnamara Posted December 29, 2007 Author Posted December 29, 2007 Witam, nastąpiła zmiana sędziego w grupie VII - Setery irlandzkie i setery irlandzkie czerwono-białe będą sędziowane przez panią Margaret Gardner z Wlk. Brytanii. Pozostałe setery i wyżły sędziowane będą przez p. Stasiaka. pozdrawiam Quote
Achnamara Posted January 10, 2008 Author Posted January 10, 2008 Witam, kolejna zmiana w obsadzie, mam nadzieję, że ostatnia. Zmiana dotyczy tylko grupy I - M. Czerniakowskiego i Z. Jakubowskiego. pozdrawiam [FONT=Verdana]Marek Czerniakowski[/FONT] [FONT=Verdana]Owczarek niemiecki – suki/BOB[/FONT] [FONT=Verdana]Ceskoslovensky Vlcak[/FONT] [FONT=Verdana]Owczarek australijski[/FONT] [FONT=Verdana]Owczarek belgijski Groenendael[/FONT] [FONT=Verdana]Owczarek belgijski Malinois[/FONT] [FONT=Verdana]Owczarek belgijski Tervueren[/FONT] [FONT=Verdana]Owczarek szetlandzki[/FONT] [FONT=Verdana]Owczarek szkocki długowłosy[/FONT] [FONT=Verdana]Owczarek szkocki krótkowłosy[/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana]Zygmunt Jakubowski[/FONT] [FONT=Verdana]Australian Cattle Dog[/FONT] [FONT=Verdana]Australian Stumpy Tail Cattle Dog[/FONT] [FONT=Verdana]Bearded Collie[/FONT] [FONT=Verdana]Bergamasco[/FONT] [FONT=Verdana]Biały owczarek szwajcarski[/FONT] [FONT=Verdana]Border collie[/FONT] [FONT=Verdana]Bouvier des Flandres[/FONT] [FONT=Verdana]Chodsky Pes[/FONT] [FONT=Verdana]Komondor[/FONT] [FONT=Verdana]Owczarek francuski Beauceron[/FONT] [FONT=Verdana]Owczarek francuski Briard[/FONT] [FONT=Verdana]Owczarek podhalański[/FONT] [FONT=Verdana]Owczarek południowo-rosyjski[/FONT] [FONT=Verdana]Owczarek staroangelski Bobtail[/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] Quote
Recommended Posts