Peter Beny Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Krzysiu kąpie dzieciątko , będzie za pól godziny :lol: Quote
Ada-jeje Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Jestem juz po rozmowie z Krzyskiem, jutro dzwonie do firmy i oswiadcze ze pies musi u nich poczekac na transport. Peter jak mozesz to prosze wpisz na watek transportowy ze szuakamy transportu, moze byc za zwrotem kosztow za paliwo. Quote
Peter Beny Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Hehe, dobre , a firma Peter Beny nie może służyć transportem ?? ;) Tyle że termin muszę ustalić , bo ostatnio trochę zajęty zawodowo jestem , bo na koszty autka i inne też trzeba zarobić :cool3: Quote
epe Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Ada! To Ty nie wiesz,że Peter to najwspanialszy facet świata? Przepadam za nim,zwłaszcza,że oboje uwielbiamy ONki! Na NIM mozesz polegac bardziej niż na tzw.Zawiszy Quote
Ada-jeje Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Owszem zauwazylam na forum ze Peter Beny dosc czesto przewozi psy ale po rozmowie z gigi nie sadzialm ze moze to zrobic rowniez w przypadku Sorbona, pomyslalam ze widocznie czas mu teraz na to nie pozwala, jak rowniez trasa zbyt daleka. Dobrze jednak ze poprosilam Petera zeby to on wpisal na watku transportowym a nie zrobilam tego sama bo bym sie osmieszyla. he,he,:oops: Quote
desdemona Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 naprawde az sie cieplo na sercu robi, gdy czyta sie takie wiadomosci:) Quote
Peter Beny Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Dobra , teraz dla ostudy coś , domek nie jest pewny , no może ja nie jestem pewny ;) Próbowałem się dodzwonić , niestety , nie udało się :shake: Ale pan Krzysztof mi wysłał sms , że będzie jutro o 9 pod telefonem , wiec zadzwonię jutro , kochani ostatnio było już kilka nie udanych adopcji Owczarków wiec jest wyczulony , prześwietlę jutro , i na pewno nie będę mówić że wszytko super , bo Sorbon nie jest niestety zdrowy , i lepiej nie raz sytuację od razu naświetlić niż potem psa zabierać z powrotem :-( No i kwestia dzieci , w tym domu są 4 , jak on reaguję na dzieci ?? Pewnie nie miał styczności z dziećmi ....... Pozdrawiam ;) Quote
Ada-jeje Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Peter nie zapomnijcie rowniez zapytac o koty. Quote
fizia Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Tak się cieszę, że wszystko na dobrej drodze. Na wszelki wypadek pokaże maila jakiego dostałam: "jestem zdecydowany z moja 6 osobowa rodzina na przyjęcie sorbiana,pozdrawiam! Ades e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]" Quote
Peter Beny Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 [quote name='fizia']Tak się cieszę, że wszystko na dobrej drodze. Na wszelki wypadek pokaże maila jakiego dostałam: "jestem zdecydowany z moja 6 osobowa rodzina na przyjęcie sorbiana,pozdrawiam! Ades e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]"[/quote] Fizia to ten sam facet :lol::lol::lol: A jak Sorbon do kotów ?? Nie lubi ??? Quote
Ada-jeje Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Peter juz o tym pisalam Sorbon koty pozera. :angryy: Quote
Peter Beny Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Niestety, nie czytałem lub mi tą umknęło :shake: No to popytam jutro ;) Quote
Guest Elżbieta481 Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 A w jakim wieku są dzieci w domku do którego miałby psiak trafić? Elżbieta Quote
gigi-44 Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Zgadzam się peter ale bądźmy dobrej myśli dane które dałem ci na gg jak poszperałem w necie się zgadzały Quote
Ulaa Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [quote name='Peter Beny'](...) Sorbon nie jest niestety zdrowy , i lepiej nie raz sytuację od razu naświetlić niż potem psa zabierać z powrotem :-( No i kwestia dzieci , w tym domu są 4 , jak on reaguję na dzieci ?? Pewnie nie miał styczności z dziećmi ....... Pozdrawiam ;)[/quote] Właśnie o tym napisałam doi gigi na pw. Mam nadzieję, że zdajecie sobie z tego sprawę, że Sorbon raczej w tej chwili nie jest miłym pieskiem rodzinnym do dzieci. Wcześniej nie miał z nimi kontaktu, nie potrafi się wobec nich zachowywać. Co nie znaczy, że się nie nauczy. W jakim wieku są dzieci? Czy miały wcześniej styczność z psem w domu? Czy dorośli będą mieć czas dla Sorbona? U psów pracujących na emeryturze, kiedy nie mają już żadnych zadań, mogą pojawić się czasem objawy "nudy", czy państwo potrafią obchodzić się z psami? Koniecznie weźcie od opiekuna listę komend, na które reaguje Sorbon i sposób postępowania z nim. Ja również nie chcę studzić Waszej radości, ale proszę, dograjcie to do szczegółów - bo pies nam wróci, albo naprawdę skończy w kojcu z etykietką agresywny. Quote
majqa Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Oby Ci się udało Sorboniku, oby...:shake: Quote
Peter Beny Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [B]Ulaa [/B]ja jestem daleki od tego by psa wydać byłe komu , z tego co wiem pan już miał kilka psów wcześniej i jest dyrektorem szkoły ;) Resztę się dowiem po rozmowie , i tak jak pisałem nie będę owijać w bawełnę :shake::shake: Jest to bardzo daleko i ciężko nam będzie nadzorować później co się z psem dzieję :shake: Teraz wyjazd mam , na Dogo będę po 11 , i zaraz wam tutaj napiszę co i jak :razz: Quote
Ada-jeje Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Jestem po rozmowie z pania z ochrony, nie ma szantazu ze strony ochrony ze musimy psa zabrac jutro niemniej jednak jak najszybciej, poniewaz oni nie sa w stanie niczego godnego psu zagwarantowac a jak wiemy wszyscy pies cierpi bo nadal jest w kojcu z buda. Quote
Peter Beny Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Niestety nie mam dobre wieści :shake::shake: Pan dziś konsekwentnie nie odbierał telefon , wiec o 11 wysłałem mu sms , i odpisał , że miał wypadek i rezygnuję z adopcji :-(:-(:-(:-( Trochę to dziwne , ale może i lepiej , że tak niż inaczej , wziął by psa i nie zadowolony by był . Co teraz ?? Zawozimy go do Met ?? Na pewno trzeba szukać domek ,bo to jest pilna sprawa :shake: Quote
fizia Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [URL]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/793596_sorbon_owczarek_niemiecki_szkolony_w.html[/URL] Quote
Ada-jeje Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Ja w przyszlym tygodniu wyjezdzam na kilka dni i nie bede mogla pilotowac psa, chyba ze dopiero po moim powrocie. Ale zostaje nam i tak malo czasu bo ida swieta, wiec decydujcie czy trzymamy go jeszcze w ochronie caly przyszly tydzien, czy zbieramy kase na hotel u met i wieziemy go do met. Quote
Recommended Posts