Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 199
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To ja się zapowiadam... albo nie, bo chciałam się umówić na duuużo później, ale do tego czasu Tytusik już ma być w nowym domu :p
Tanitka, mam nadzieję, że się nie obrazisz, ale ten Tytus mi się jakoś nie tak kojarzy... Tito jeśli już coś w tym brzmieniu, albo inaczej...

Posted

dzien dobry z rana :) No , no , no jaki tu ruch :)

Bardzo sie ciesze, ze Tytus- Tito :) jest grzeczny i szybko sie uczy ....
A u nas po Tytusku w klateczce juz siedzi nowy piesek . Przepiekny owczarek , Donald go nazwalysmy , taki smutek w oczach , az serce sciska:-(. Najgorsze jest to ze Donald jest juz niestety starym psem :-(
Jak mozna w tym wieku oddac psa :shake:, to sie w glowie nie miesci:angryy:

Posted

no to fajnie, jesteśmy umówione:lol:, GG nie mam i nie obsługuję, więc wyślę Ci maila. Może o 13.00 na przystanku autobusowym pod ZUS-em?:razz:

Mój tel 0 602 704 701.

Posted

szkoda...jutro po spotkaniu zdam relacje i jesli sie uda - poparta fotkami :evil_lol:Zdrojka twoja psina ze zdjecia przypomina mi mojego Gapa, ktory odszedl za TM tego lata:-( i jak patrze na to zdjecie to mam lzy w oczach

Posted

no jest podobny faktycznie...ale na pewno nie identyczny...nie moge nowego psa do Gapiszona porownywac..najpierw chialam wziac jakiegos zupelnie innego ale teraz juz wiem ze musi byc mixem wyzla bo uwielbiam ten ich temperament i charakter..przykro mi z powodu suni...czasem sie zastanawiam czy ta rana ktora zostala po stracie kiedykolwiek sie zagoi???

Posted

Spacer sie odbył, Tito witał wszytskich w parku wylewnie, chciał beigać z innymi pieskami, zapolować na gołębie, niestety był na uwięzi, bo przy tylu atrakcjach, moja atrakcyjność mogłaby spaść do ZERA:evil_lol:.

Panca zrobiła zdjecia uroczego rozrabiaka.

Posted

zgadza sie -Tito jest przeuroczym stworzeniem , garnie sie do ludzi, jest radosny i zachowuje sie jakby w ogole nie przeszedl przez pieklo.Do adopcji jak znalazl.Ludzie nie czekajcie tylko bierzcie!!!!Wiele przypadkowych osob sie nim zachwycalo na spacerze(ja oczywiscie tez:-)wiec mysle ze ma tyle uroku lada chwila bedzie w stalym domkuZdjecia ze spaceru umieszcze jak opanuje sztuke wklejania ich na dogomanii:oops:Tito ucalowania od Panci:kiss_2:

Posted

pewnie wysle Lidce bo nie mam programu do zmniejszania zdjec - dogomaniacy! poprosze o jakis sprawdzony bo mam ogromna chec sama wklejac zdjecia .Kolejna sprawa z wklejaniem ich na forum...poprosze instrukcje - blondyna ja:oops:.Aha zdjecia wysle jutro bo zaraz wychodze i wroce w nocy

Posted

Koniecznie!!! Ja ściągnełam sobie z dogo GIMP2 do obróbki zdjęć, znam mniej 10% jego funkcji i stwierdzam, że jest rewelacyjny. A zdjęcia wstawiam przez www.imagshack.us tam jest też opcja do zmniejszania, wystarczy zaznaczyć 640x480 i gotowe.
Znalazłam, moja instrukcja dla zdjęć do 1,5 MB:
1. Wchodzisz na stronę www.imageshack.us, klikasz "przeglądaj", znajdujesz zdjęcie na kompie.
2. Jak ma rozdzielczość powyżej 640x480 pikseli (a większość ma), to pod spodem zaznaczasz "resize image" i z listy wybierasz właśnie 640x480 i pod spodem wciskasz "host it!"
3. Jak się pobierze (czasem to trochę trwa), to zaznaczasz i kopiujesz ostatni link opisany "direct link to image"
4. Zaczynasz nowy post, klikasz na górze na żółty obrazek z górami i słoneczkiem i w okienko, które się pojawi wklejasz skopiowany link i "ok"

A tu masz GIMPa do pobrania
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=12&id=655
Zmniejsza się po otwarciu zdjęcia w menu "obraz" funkcja "skaluj"

Posted

przepraszam przepraszam mea culpa!dopiero wstalam:p i juz za chwile przesle zdjecia
Zdrojka i Tanitka dzieki za instrukcje ;-) chyba moj program do obrobki zdjec tez je zmniejsza...juz sprawdzam wszystko i sle w te pedy...