Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='fizia']więcej zdjęć rodzenstwa

Dodam tu jeszcze, do tego terierkowatego towarzystwa, tę cudną, terierkowatą sunię.

NESCA - MA DOM!!!!!

Suczka jest kochana, grzeczna,lubi się bawić,przychodzi kiedy się ją woła.

Do schroniska trafiła prawie rok temu jako malutki szczeniaczek,nie miała szczęścia i nie znalazła domu. Mimo ,że wychowywała się w warunkach schroniskowych jest przekochanym i bardzo mądrym pieskiem.
Będzie idealną towarzyszką zabaw dla dzieci.

Lubi inne psy,jest bezkonfliktowa.

Suczka ma numer 400,w schronisku przebywa od 23.10.2006r.

prosze wrzuc psiaki tutaj - bezplatne:

http://www.anatoliandog.pl/index.php?o=baza&kategoria=1

Posted

Te psie dzieciaki juz tyle czasu spedzaja w schronie,nie wiedza co to trawka,spacerki, zabaweczki,swoja miseczka i człowiek,ktory kocha........zmien to prosze:-(

Posted

rita60 napisał(a):
Te psie dzieciaki juz tyle czasu spedzaja w schronie,nie wiedza co to trawka,spacerki, zabaweczki,swoja miseczka i człowiek,ktory kocha........zmien to prosze:-(

Prosze:modla::modla::modla:

Posted

truskawa144 napisał(a):
Stefa w najbliższych dniach zostanie wysterylizowana a potem ma zaklepany dom. W okolicy schroniska.

Wow:multi::multi::multi:fantastyczna wiadomosc,teraz na ciebie kolej Waldy:roll:

Posted

truskawa144 napisał(a):
Stefa w najbliższych dniach zostanie wysterylizowana a potem ma zaklepany dom. W okolicy schroniska.

Super wiesci :loveu:

To znow niesmialo przypomne o nowym zdjeciu Waldiego (bez krat) :)))

Posted

truskawa144 napisał(a):

Oo to wspaniale!!:multi:

Posted

Zaglądnijcie tutaj

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10605713#post10605713

Paulaitomek z Krakowa też zauroczyła się w Waldim.
Pewnie tu zaglądnie.
Napisała

"Witam serdecznie :multi: Poszukuję małego kudłatego pieska. Taki właśnie mi sie marzy.. nieduży, kudłaty szczeniaczek. Może być zarówno kundelek jak i rasowy :smile: najbardziej podobają mi się terrierkowate, ale to nie warunek :cool3:. Mam duże ogrodzone podwórko i ogród gdzie mógłby sie wybiegać.. Kocham zwierzak i:loveu: dlatego chętnie przygarnę psiaka których w okresie wakacji wiele zostaje bezmyślnie porzuconych :angryy: Może być to psiak ze schroniska, może być nawet suczka (wysterylizowana) Byleby był młody, nieduży i kudłaty

Jakby mi sie udało coś wykombinować to bym go wzięła bo jest cudny. Takiego miałam w dzieciństwie i był PRZE KOCHANY!! nawet pyszczek miał identyczny.. Ja Tu Nowa ale postaram się jakoś połapać na tych wątkach.."

Posted

Fajna ta Paulaitomek:multi:moze pokocha naszego szorskiego przystojniaczka;-)

hehe dzięki :) strasznie mi sie spodobał ten psiak.. Tylko POMÓŻCIE mi w zorganizowaniu transportu... :oops:

Posted

mam jeszcze pytanka, jak wogóle wygląda proces zaadoptowania takiego psiaka? podpisuję jakąś umowę? są jakieś opłaty (pytam z ciekawości bo nigdy nie brałam psa ze schroniska...)
Piesek jak najbardziej ma w sobie "to coś" i urzekł mnie swoim skromnym wyglądem. Nie rozglądam się za "rasowcem" bo wiem że takiemu prościej będzie znaleźć dom a ja i tak szukam kundelka :) mają ogromne serducha.. Chciałam zapytać Was dziewczyny jaki on jest?? ruchliwy?? towarzyski?? muszę mniej więcej wiedzieć na co się porywam. Jak już (chyba) mówiłam mam prawie 5 miesięczną córę i zależy mi na tym żeby psiak był towarzyski, żeby w przyszłości bawił sie z córą.. no i czasem będzie musiał dać sie potarmosić :sweetCyb:
poszukam zdjęcia z dzieciństwa to się pochwalę moim psiakiem :) Dżokusiem.. (niestety miał 16 lat i z powodu choroby został rok temu uśpiony) to był pies mojego dziadzia

Posted

Bardzo ruchliwy i bardzo towarzyski:evil_lol: Takie żywe sreberko. Uwielbia głaskanie i wszelkie formy zainteresowania ze strony człowieka. Nie umie natomiast za bardzo chodzić na smyczy i tego trzeba go nauczyć.

Co do formalności:
Jesli osobiście po psa nie przyjedziesz to z naszej strony ściągasz umowę adopcyjną,drukujesz (link:http://www.schronisko.klomnice.pl/dokumenty/adopcja.pdf) wypełniasz i wysyłasz do nas poczta zwykłą na adres: Schronisko dla Zwierząt "As", Jamrozowizna 1, 42-270 Kłomnice
Dowolnie wybraną przez siebie kwote wysyłasz na nasze konto: Bank Spółdzielczy Kłomnice 18 8264 0002 2001 0000 0101 0001
Z dopiskiem: 680 (nr psa)
Zanim pies do Ciebie wyjedzie przesyłasz mi na PW swoje dane (imię,nazwisko,adres,nr tel),te same dane będziesz potem wpisywała w umowę adopcyjną.

Posted

Myślałam że gorzej to wygląda.. hihi ;)

jeżeli psiak jest towarzyski to świetnie !!
Ja ze swojej strony mogę mu zagwarantować fajną rodzinkę, ciepły kącik i ogromnie dużo miejsca w moim serduchu..:loveu:
co do smyczy to nie będzie konieczne uczenie go tego, ponieważ mieszkam w domku na wsi i psiak będzie mógł od rana do nocy biegać luzem po podwórku. Nienawidzę psa na łańcuchu... :angryy: w sensie że to jest dla psiaka coś okropnego.. lata sobie wokół budy taki biedak od rana do nocy.. niee...

powiedzcie mi jeszcze jak się fotki wkleja to sie pochwalę..

Posted

Mam jeszcze jedno nurtujące pytanko. Dlaczego Waldi znalazł sie w schronisku?

Wogóle to musze powiedzieć że byłam na stronie tego schroniska i na 9 stron galerii przynajmniej 75% psiaków wpadło mi od razu w oko. Niektóre psiaki są, piękne, młode zdrowe i dlaczego muszą tak cierpieć?? przez ludzki "debilizm??"
sorki że tak bezpośrednio ale ja rozumiem jakby te psiaki były stare , chore, brzydkie... ale to są młode psy w większości jeszcze młodzież i od razu taki los?? No przepraszam ale trzeba być debilem żeby takiego słodziaka wyrzucić..:angryy:

Posted

paulaitomek napisał(a):

co do smyczy to nie będzie konieczne uczenie go tego, ponieważ mieszkam w domku na wsi i psiak będzie mógł od rana do nocy biegać luzem po podwórku. Nienawidzę psa na łańcuchu... :angryy: w sensie że to jest dla psiaka coś okropnego.. lata sobie wokół budy taki biedak od rana do nocy.. niee...

A gdyby trzeba było go np. zabrać do weterynarza? Pies jednak powinien chociaż minimalnie być oswojony ze smyczą. Poza tym jest żywiołowy i ruchliwy więc dobrze by było gdyby miał szelki (nie obroże) tak na wszelki wypadek.

paulaitomek napisał(a):

Z tego co pamiętam oba się błąkały się po jakiejś wsi,prawdopodobnie ktoś je wyrzucił.

Posted

paulaitomek napisał(a):

Wogóle to musze powiedzieć że byłam na stronie tego schroniska i na 9 stron galerii przynajmniej 75% psiaków wpadło mi od razu w oko. Niektóre psiaki są, piękne, młode zdrowe i dlaczego muszą tak cierpieć?? przez ludzki "debilizm??"
sorki że tak bezpośrednio ale ja rozumiem jakby te psiaki były stare , chore, brzydkie... ale to są młode psy w większości jeszcze młodzież i od razu taki los?? No przepraszam ale trzeba być debilem żeby takiego słodziaka wyrzucić..:angryy:

Trzeba być debilem, żeby wyrzucić swojego psa - też tak uważam.
Ale im dłużej czytam różne wątki tu na forum, tym bardziej jestem przerażona ludźmi...ich wyrafinowanym okrucieństwem - żadne zwierze nie jest do czegoś takiego zdolne...psy i koty wyrzucane z okien, oblewane kwasem, porzucone w lesie np. ze związanymi nogami czy w worku, skazane na pewną śmierć głodową w męczarniach i inne koszmary...ciężko aż uwierzyć, że to wszystko się dzieje naprawdę....

Mam nadzieję, że Waldiemu się uda :) biedać już przeciez prawie pół roku siedzi za kratami, taki dzieciak powinien się beztrosko bawić....