hanka456 Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Życie, to nie jest bajka, zycie w schronisku tym bardziej. Egzystencja w takim miejscu czujących istot jakimi bez wątpienia są nasi Bracia Mniejsi jest prawdziwie tragiczna. Bohaterka tej historii, której nadaliśmy na przekór wszystkiemu imię Bajka, musi znosic tę rzeczywistość cierpliwie i z godnoscią. Nasza Bajka 10 letnia sunia, porzucona przez właściela pewnego dnia zamieszkała w schronisku, dodatkowych cierpień przysparza jej fakt iż prawie jest niewidoma. Chroniczne zapalenie rogówki spowodowało iż jej widzenie jest ograniczone w 90%, nie będzie już widziała lepiej, mozna tylko jej pomóc zachowawczo aby nie bolało. Jednak ona potrzebuje domu, gdzie mogłaby spokojnie i w miłości żyć. Patrzenie na jej cierpienie jest nie do zniesienia. Zwinięta w kłębek, osamotniona czeka w milczeniu na dar losu jakim w jej przypadku jest dobry, wspaniały człowiek, ktory podaruje jej dom. Quote
Niewiasta_21 Posted November 30, 2007 Author Posted November 30, 2007 Tak wygląda zycie codzienne Bajeczki :-( " class="ipsImage" alt=""> Quote
pidzej Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Możecie napisać ile mniej więcej waży i jak do innych psów? Quote
hanka456 Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Jest bardzo łagodna, nie przejawia ąbsolutnie żadnych nieporządanych zachowań. Przecież jest w klatce z innymi psami. Lezy wyalienowana i tyle. Ile może ważyć? nigdy jej nie ważyłysmy. Wydaje mi się, ze nie więcej jak 11, 12 kg. Quote
GrubbaRybba Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Przeczytałam ten wątek i się popłakałam. :placz: Serducho mam ściśnięte do niemożliwości. Gdyby moja Andzia była troszkę starsza, zabrałabym Bajkę. Niestety mieszkam w kawalerce i mam rozbrykaną, 3,5 - miesięczną sunię, która zamęczyłaby ślepą i spokojną Bajeczkę. Poza tym nie pracuję, więc w ciągu dnia nie mogłabym jej nawet bronić przed zapędami i nieokiełnaną energią Andziora. Boże, jak mi jej szkoda. :-( Jak mogę pomóc? Potrzebujecie może ogłoszeń, pieniędzy, itd... Nie można jej tak zostawić, trzeba szukać domu, choćby DT. Quote
hanka456 Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Każda inicjatywa jest cenna. Jesli możesz popytaj wśród przyjaciół znajomych, moze ktoś będzie mógł dać jej dom. Quote
szajbus Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Kto ulituje sie nad ta śliczną sunia? Quote
oktawia6 Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Haniu a ja mam przeczucie, że coś dobrego się zdarzy dla Bajki-zawsze moje przeczucia się spełniają może choc jedno tym razem pozytywne również się sprawdzi?:oops: Quote
hanka456 Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Ja również mysle, że tak będzie i Bajka znajdzie dla siebie dobre miejsce na ziemi. trzymam za nia kciuki. Quote
pidzej Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 oj ja też trzymam kciuki, tak mocno jak chyba nigdy jeszcze nie trzymałam... wieczorem ją ogłoszę. na wszelki wypadek. i jeszcze jedno. co to znaczy ''trochę autystyczna'' w przypadku psa? Quote
Szyszka Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Bajka na dobranoc pokazuje się na pierwszej stronce. Quote
oktawia6 Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 jestem za tydzień i widzą już oczami wyobraźni jak doopkę będzie grzac w swoim domu:oops::loveu: Quote
hanka456 Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Trochę autystyczna to może nie jest okreslenie, które oddaje jej sposób bycia. Ona po prostu nie widzi i dlatego w pierwszym kontakcie jest jakby nieruchoma. Ale gdy powącha, pozna rekę i otoczenie momentalnie się zmienia. Wiem, bo wiozlyśmy ja samochodem i widziałam jej pycholek jak się zaczął usmiechać. Przy tym daję sobie głowę uciąc, ze jest to bardzo inteligentny pies i wrażliwy, ktory z tego powodu znosi dodatkowe katusze, bo doskonale wie jaki los go moze ostatecznie spotkac. O pomoc dla Bajki proszę. Quote
hanka456 Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Bajka pokazuj się wszystkim. Nie tak skromnie. Quote
irysek Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 czy tekst juz jest o bajence, czy ma juz allegro, im szybciej tym lepiej, mialam slepa sunke, sa bardzo kochane, maloklopotliwe, sama bym ja wziela, stracilam w krotkim okresie kota i psa, narazie nie mam sily na nowe bolesci, jakby sie cos bajence przytrafilo. prosimy o allegro.. Quote
luka1 Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 irysek na jedną miłość najlepsza jest druga. W moim domu zawsze mieszkaja psy stare, które wiadomo w końcu odchodzą - i natychmiast na ich miejsce przychodzi następny pies. Ja nie mam czasu rozpamiętywać o utraconym przyjacielu, a psina też jest z tego (myślę) zadowolona. Oczywiście zawsze biorę psa starego takiego który ma małe szanse na adopcję. Pomyśl, masz doświadczenie w postępowaniu z psem niewidzącym... Quote
GrubbaRybba Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Oktawia, oby twoje wizje się sprawdziły i oby Bajeczka znalazła domek. Irysku, proszę pomyśl cieplutko o Bajeczce. Może jednak postanowisz dać jej szansę na nowe życie. Tak jak pisze luka, na utraconą miłość, najlepsza jest nowa, ona wypełni pustkę i przyniesie radość. Bajeczko, oby domek się znalazł. Trzymam za to kciuki i życzę ci tego najmocniej na świecie. Quote
pidzej Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Ja chyba nadal nie widzę namiarów, które podawać w ogłoszeniu. Quote
Niewiasta_21 Posted December 3, 2007 Author Posted December 3, 2007 Prosze podawac na Hanie 602-457-408 Quote
GrubbaRybba Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Bajeczko, wskakuj na pierwszą i skradnij komuś serce. Quote
szajbus Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Nie obawiaj sie pokochać Bajki, ona czeka na ciebie Quote
luka1 Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Znam kilka psów które słabo widzą lub nie widzą wcale i gdybym nie wiedziała o ich stanie nie zgadłabym tego. Psy doskonale sobie radzą z tą wadą. Quote
GrubbaRybba Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Bajeczko, trzymam kciuki za twój nowy domek. Quote
hanka456 Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Bajeczka prosi o dom. Tak namiary prosze podawać na mnie. Podaję rownież stacjonarny (042) 643 59 71 Quote
Recommended Posts