Reno2001 Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Oj, czyli od środy Mureczko będziesz miała co raz weselej :evil_lol:. Super, że hotelik juz działa :multi:. Quote
Murka Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Wesoło będzie, zwłaszcza, że prawdopodobnie oprócz collie, będę miała lada dzień jeszcze jednego pensjonariusza ;) Quote
Ulka18 Posted November 24, 2007 Author Posted November 24, 2007 Wesoło będzie, zwłaszcza, że prawdopodobnie oprócz collie, będę miała lada dzień jeszcze jednego pensjonariusza To bardzo, bardzo dobrze... :klacz: Hotelik dopiero co otwarty, a tutaj juz jedna pensjonariuszka i dwa niedlugo sie pojawia :multi: Trzeba sie modlic, zeby hotelik sprawnie dzialal i zeby zawsze stala do niego kolejka chetnycn :kciuki: Quote
Reno2001 Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Murka napisał(a):Wesoło będzie, zwłaszcza, że prawdopodobnie oprócz collie, będę miała lada dzień jeszcze jednego pensjonariusza ;) No proszę, proszę jak Ci sie interes rozkręca :multi:. To potwierdza słuszność waszej decyzji :thumbs: Quote
Patia Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Dziewczyny ,jest domek dla collie w Wieliczce . Państwo szukają suni collie po stracie poprzedniej , też przygarniętej. Quote
Ulka18 Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 Patia, czy to dom u Pana Mirka z dwojka dzieci? Pisalam kiedys do niego, czy on ma tel. +661 954 267 ? Poprosze o namiary na ten domek. P.Kierownik ma jednego psiaka do odwiezienia pod Wieliczke, szukamy drugiego psa, zeby rozlozyc koszty transportu, wiec moglby podrzucic sunie. Quote
Patia Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Nie , to dom u państwa , których dzieci są już dorosłe , jedna z córek mieszka w tym samym domu i deklaruje opiekę nad psem w razie czego ( Ci państwo byli u niej pytać zanim zdecydowali o przygarnięciu kolejnego psiaka ) . Dom z ogrodem , córka ma psa , dalmatyńczyka , niekastrowanego , czy sunia zostanie wysterylizowana przed adopcją ? Ludzie wrażliwi , traktują psa jak członka rodziny , poprzednią sunię przygarnęli po programie kundel bury . Quote
Ulka18 Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 Sunia moze zostac wysterylizowana przed adopcja. Koszt ok. 100 zl. Niestety schronisko nie ma pieniedzy na sterylki, wiec albo sterylizuje za pieniadze przyszlych wlascicieli albo dogomaniackie. Patia, jesli by Ci Panstwo sie zdecydowali, to nie trzeba by wiezc suni do hoteliku u MUrki, tylko kilka dni po zabiegu od razu do nowego domu. Quote
Murka Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Trzymam kciuki za domek! Ci Państwo niech się szybko decydują :cool3:, bo Kierownik prawdopodobnie będzie w środę jechał po budy i umowa jest taka, że przywozi wówczas sunię do nas jesli nie będzie dla niej domku. Ulka18, a z tym transportem na doczepkę, to może kotek Białasek pojedzie jak się Państwo od Pijaczki-Felci zdecydują? ;) Quote
Ulka18 Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 Murko, jakby dobrze poszlo, to przywiezie Ci wiecej kolakow ;) Quote
Patia Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Dzwoniłam do córki państwa - Joanny , którą dobrze znam . Ona chce zaplacić za strylkę . Powedzcie mi jeszcze jak jest sunia , czy zgadza się z innymi psami ,jak w stosunku do ludzi ? Quote
Ulka18 Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 Sunia jest spokojna i grzeczna wobec ludzi. Z psami na pewno sie zgadza jak to collie,znajac ta rase jest ustepliwa i ulegla. Ale moze by Pani Joanna zadzwonila do p.kierownika do schroniska ustalila ta adopcje? Tel. +17 583 15 32. Pan Andrzej Skowron. Quote
Patia Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Dzwoniłam do Joanny , już będą dzwonic do schroniska . Asia mi powiedziala , że jej mama już płacze :oops: Quote
Ulka18 Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 Patia, wszystko bedzie dobrze. Sunia jest kochana i na pewno bedzie pociecha dla calej Rodzinki. A jesli chodzi o sterylke to ciecie jest niewielkie, 3- 5 cm, kilka dni i sunia bedzie biegac i skakac. Pan Kierownik ma psa Berniego do podwiezienia do Wieliczki, wiec na pewno wzialby i suczynke, bo kurs na jednego psa sie nie oplacal zadna miara (duzy bus sporo pali). Quote
Patia Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Oni nie boją się wyzwań , poprzednia sunia po zabraniu nie chciala w ogóle wchodzic do domu , spokojem , cierpliwością przekonali ją do domowego życia. Chodzą do tych samych wetów co ja . Mieszkają niedaleko. Ile kasy potrzeba na beznzynę? Quote
Ulka18 Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 Koszt transportu Mielec-Wieliczka-Mielec to 140 zl. 50 zl wplacila Reno2001. Wiec zostaje 90,- zl na pol na dwa psy Berniego i Sybille. Czyli na sunie collie Sybilke 45 zl na transport. Quote
Patia Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Dzwonili już do pana kierownika . Zapłacą też za transport . Teraz tylko czekamy na sterylkę ! Quote
Ulka18 Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 Wiadomosc nt. kolaczki :roll: Temat: Re: kolejne kolaki Od: [email protected] Data: Pn Listopada 26 2007, 2:12 pm Pani Agnieszko chyba będzie jeden mniej bowiem przed chwilą rozmawiałem z Panią z Wieliczki znajomą dogomaniaczek z hoteliku w Niepołomicach. Pani chce colaczkę tylko musi parę dni poczekać na sterylkę. Dzisiaj wieczór będe wiedział kiedy. Dla mnie było by to dobre bowiem podwiózł bym Berniego przy okazji. Quote
Murka Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Super :multi: Ja napisałam też na miau odnośnie Białaska, że gdyby się domek zdecydował, to byłby transport i koszty mniejsze ;) Quote
Patia Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Ulka , to chyba chodzi o Joasię ale ja nie współpracuję z hotelikiem w Niepolomnicach , tylko z tym w Wieliczce . A znów z tym w Niepołomnicach współpracuje IrenaK , może ona kogos też podesłała ? W każdym razie Joanna dzwoniła , rozmawiala z panem kierownikiem a on ma jej dane więc po nazwisku dojdziemy czy to o nią chodzi. Wysyłam Ci na pw nazwisko Joanny . Quote
terra Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Wspaniale, :multi:wspaniale, :multi:wspaniale:multi:. Trzymam kciuki. Quote
Ulka18 Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 Patia, p.kierownikowi pomylily sie hoteliki ;) Jak Pani Joasia powiedziala hotelik, to pewnie od razu skojarzyl ten niepolomicki, bo byl w nim chyba juz 3 razy z mieleckimi psami. Napisalam prosbe o sterylke przed adopcja, cytujac Ciebie ;) Na pewno p.kierownik wpisze sunie na liste oczekujacych na pilna sterylke. Murka, a czy szykuje sie domek dla Bialaska z szarym ogonem? W schronisku jest chyba jeszcze jeden taki kot :p Czy panie beda wiedziec, o ktorego kota chodzi? Quote
Murka Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Jest szansa dla tego białaska z mojego banerka z podpisu. Looknij na jego wątek ;) Jak byłam po Julcię to robiłam temu Białaskowi zdjęcia przy p.Izie, więc na pewno będzie wiadomo o którego chodzi. Zresztą on ma charakterystyczne uszko ;) Quote
Ulka18 Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 Jasno anielka :crazyeye: to Bialas mialby szanse na dom z Pijaczka teraz Felcia :multi: Quote
Recommended Posts