Mraulina Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 To nie jest obojętne, przez które ramię się pluje! Bo na lewym ramieniu siedzi nam Nasz Dobry Opiekuńczy Duszek....... Mój Duszek to, powiedziałabym, kawał leniwego szmatłwaca... ale niech tam. Quote
BeataSabra Posted December 4, 2007 Author Posted December 4, 2007 Mafijka zaraz dostanie kolacje... A ja za chwile muszę się położyć bo usypiam na stojąco na siedząco...... od 1 stycznia jestem bezrobotna....:shake::placz:. Quote
BeataSabra Posted December 5, 2007 Author Posted December 5, 2007 Mafia czuje się dobrze. Zjadły śniadanie standard jak co dzień kleik ryżowy z mlekiem whiskasowym. Koopki ładne nie wymiotują. Dzisiaj rano zeszłam z łóżka i w co wlazłam ?? Wlazłam w pawika - któraś moja kota go zostawiła... wchodzę na dywan i mam pod stopą coś mokrego i takiego dziwnego - patrze kłaczek mega kłaczek..... W kuchni na podłodze to samo..... Muszę odkłaczyć towarzystwo -Mafie też bo się lenia a wylizują na wzajem to na pewno przykłaczone są..... Byłam z Sabrą na kontroli.... Jest pogorszenie wyraźnie spadła pojemność płuc zaburzenia akcji serca.... Mam skierowanie na RTG: Płuca w dwóch płaszczyznach + tchawica.... Ech chyba ta bronchoskopia nas nie ominie.... Pasowało by zrobić RTG Cyfrowy ale ....... ale w Krakowie nie ma Quote
BeataSabra Posted December 5, 2007 Author Posted December 5, 2007 Nikt nas nie odwiedza..... Mufasa mruczał głaskałam go a on mrrrruuuumrrrrrmrruuuuu. Oczy zamknął jak to on ... Zazulec uczy się bawić ze mną były pierwsze nieśmiałe próby wspólnej zabawy myszka. Nalusia za to się uwsteczniła nie chce na ręce... Quote
Toska Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 :lol: ależ odwiedza , odwiedza :lol: tylko z pracy nie zawsze jest jak pisać :evil_lol: super , że kociątka zdrowieją :loveu: , wygłaskaj wszystkie od ciotki Toski !!! Quote
fona Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 BeataSabra napisał(a):Muszę odkłaczyć towarzystwo -Mafie też bo się lenia a wylizują na wzajem to na pewno przykłaczone są..... wet mi radzil najprosciej olej parafinowy Quote
BeataSabra Posted December 5, 2007 Author Posted December 5, 2007 fona napisał(a):wet mi radzil najprosciej olej parafinowy One dopiero co miały ostrą biegunkę.... Jeszcze biorą antybiotyk Parafina odpada. Kupie purine ona dobrze działa na zakłaczone koty. Mafia jest u mnie już 18 dni:crazyeye::crazyeye: Mafia prosi o wsparcie :oops::oops: Quote
BIANKA1 Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Beatko , jeszcze z bazarku nic nie wpłyneło . Jak tylko będzie , to zaraz Ci przeleję . Quote
BeataSabra Posted December 5, 2007 Author Posted December 5, 2007 BIANKA1 napisał(a):Beatko , jeszcze z bazarku nic nie wpłyneło . Jak tylko będzie , to zaraz Ci przeleję . Proszę przelać na AFN z Dopiskiem Mafia Lion King. Quote
BIANKA1 Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 BeataSabra napisał(a):Proszę przelać na AFN z Dopiskiem Mafia Lion King. Dobrze :lol: Quote
BeataSabra Posted December 5, 2007 Author Posted December 5, 2007 Mafia została wypuszczona na wybieg -czyli z kojca na pokoje... Wejście do kuchni zastawiłam żeby nie wpadły do kuchni i pochowały się pod szafkami. Zazu jest najodważniejszy z całej trójki chwilkę tylko biegał skulona zaraz szybciutko się normalnie wyprostował i zaczął zwiedzać pokój. Mufasa bardziej od niego tchórzliwy w pierwszy momencie wcale nie chciał biegać potem się odprężył i dołączył do brata. Nala wyciągnięta z kojca stwierdziła że ona jednak dziękuje i wróciła do środka..... Po chwili została wyciągnięta drugi raz i już spowrotem się nie pchała. Mała obwąchała Mafie ukradła im piłeczkę i się bawiła .Ogólnie przyjacielsko nastawiona do Mafii Tequila została eksmitowana z pokoju bo cuś dymiła..... Sabra zachwycona towarzystwem- nagle tyle kotków w pokoju oczywiście popędziła do Zazu żeby się z nim zaprzyjaźnić..... Zazu nie był chyba tego samego zdania co Sabra i ją obwarczał i na parskał na nią... Sabrze kazałam wskoczyć na łóżko. Chłopaki dostali małpiego rozumu bieganie ściganie kotłowanina..... Nala na tyle ile da rade też biegała - czasem jej się łapinki zaplotły raz się wywróciła.... Jak na jej przednie łapki to i tak szybko się przemieszcza... Nalusi spodobała się zasłona....próbowała się na niej zawiesić... Zazulcowi i Mufkowi przypadło do gustu posłanie Sabry i jej liczne zabawki. Zazu bawił się ze mną rybka whiskasową Mufek tez próbował ale on jest - chciałbym ale się bojam.... Nalusia wlazła pod kaloryfer jak to zobaczył Mufek to zrobił to samo.. Gonitw i szaleństw nie wytrzymała moja kota i zwiała na krzesło Potem Sabra zeszła z łóżka i położyła się na swoim posłaniu . Mafia najpierw z wielką rezerwa podeszła do leżącego psa a potem...... A potem dwa wampiry wpiły się Sabrze w ogon a jeden kot przeleciał po niej jak po autostradzie.... Ma anielska cierpliwość dziewczyna. Zazu jak się zmęczył to poszedł do kojca. Mufasa i Nala nie miały zamiaru się ruszać wiec je wsadziłam. Zaraz dam Mafii kolacje i się kładę- jestem coraz bardziej zmęczona i mam coraz mniej siły.... Byłam u lekarza mam jutro robić badania krwi. Tak wiec dobranoc Wszystkim Ciociom Quote
Toska Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Beatko , ale się u Ciebie wesoło robi :evil_lol: zupełnie jak było u mnie :lol: cztery kocie ogonki do upilnowania to było coś :evil_lol: jak towarzystwo pełne energii, to znaczy , że do zdrówka wracają :multi: Tobie również zdrówka życzę :lol: śpij dobrze , kolorowych snów ! Quote
Tweety Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 no to ładnie sobie towarzystwo pozwala:evil_lol: Quote
BeataSabra Posted December 6, 2007 Author Posted December 6, 2007 A niech to szlak....... Mufasa ma znowu biegunkę.... jest żwawy bryka skacze ma apetyt a znowu zrobił luźną koopke i to mnie obudziło......... Choinka czyżby robaki?? No nic idziemy dzisiaj do weta....... Quote
BIANKA1 Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Beatka , a gdzie ten numer konta ? Bo już przyszło 32 zł za monety , to przeleję :lol: Quote
BeataSabra Posted December 6, 2007 Author Posted December 6, 2007 [quote name='BIANKA1']Beatka , a gdzie ten numer konta ? Bo już przyszło 32 zł za monety , to przeleję :lol: już podaje ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE UL.JAGIEŁŁY 5 M 19 14-100 OSTRÓDA numer konta: 78213000042001038801430001 z dopiskiem Mafia Lion King ps:jedziemy do weta. Quote
Tweety Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 a cóż to mafiosi znowu wymyślili?:shake: Quote
BIANKA1 Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Już poszło 32 zł , za książkę jeszcze nie ma :cool3: Quote
BeataSabra Posted December 6, 2007 Author Posted December 6, 2007 Mafia była u doktora na kontroli. Cwaniaki jak zobaczyły transporter to było ostre parskanie i warczenie potem potulne jak baranki... Doktor osłuchał dokładnie maluszki pooglądał z każdej strony. Dostały jeszcze zastrzyki. Doktor zadowolony z postępów maluchów w zdrowieniu. Idzie powoli ale do przodu Zazu ropieją oczy na szczęście jest to malutka ilość ale i tka muszę mu oczka kropić dwa razy dziennie Mufasa ma dostawać trzy razy dziennie lekarstwo na biegunkę. Cała trójka jeszcze ma brać antybiotyk do poniedziałku. W poniedziałek rano idziemy do kontroli i jak już nie będzie u żadnego Kutka sraczki czy innych atrakcji to je odrobaczymy. Za dzisiejsza wizytę badanie i w sumie 6 zastrzyków zapłaciłam 0 zł...... Prezent Mikołajkowy od doktora. Mafia będzie dostawała zestaw witamin dla kociąt w okresie wzrostu ( jakie to ustalę jutro z doktorem) I Engystol na brodawczyce. Maluchy dzisiaj nie Biegały na wybiegu bo mi czasu na to brakło jutro nadrobią.... Zaraz dostana kolacje i pójdziemy spać. Ps: doktor wypisał rachunek za leczenie w sumie wyszło 75 zł. W zoologicznym maja wystawić rachunek około 60 zl....... PS 2: Ciociu Tweety przydało by się zrobić Mafii badania krwi zwłaszcza poziom wapnia ,fosforu + morfologia..... Quote
BIANKA1 Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Przed chwilą przelałam dyche za "Proces ' :lol: To na koncie jest dla Mafi 42zł . Mało :roll: ale zawsze coś . Quote
Recommended Posts