malagos Posted May 22, 2008 Author Posted May 22, 2008 Zulka pozdrawia i melduje, ze dobrze jej u nas :p niedługo, 25 maja, minie rok "tymczasu" tej cwaniary :eviltong: Ani myśli dać się socjalizować na normalnego domowego psa, chyba to sobie niieźle wykombinowała w tym uszatym niewielkim łepku - "jak się oswoję, to mnie oddadzą ,a tak nie dam sie złapać i wywieźć do jakiegoś obcego domu" :diabloti: Quote
BIANKA1 Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 [quote name='malagos']Zulka pozdrawia i melduje, ze dobrze jej u nas :p niedługo, 25 maja, minie rok "tymczasu" tej cwaniary :eviltong: Ani myśli dać się socjalizować na normalnego domowego psa, chyba to sobie niieźle wykombinowała w tym uszatym niewielkim łepku - "jak się oswoję, to mnie oddadzą ,a tak nie dam sie złapać i wywieźć do jakiegoś obcego domu" :diabloti:[/quote] Otóż to :evil_lol: Kobi wykombinował , że wszystkich zagryzie ....i został u mnie . Frytka też :cool3: No i proszę . Zostali ? Zostali :diabloti: Quote
malagos Posted May 22, 2008 Author Posted May 22, 2008 Bianko, bp straciłam na jakiś czas dogo, co z cziłką z monetami? Quote
BIANKA1 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='malagos']Bianko, bp straciłam na jakiś czas dogo, co z cziłką z monetami?[/quote] Cziłka już dawno u ULV , została zamieniona na umierające szczenie które wziełam od ULV . Tinka juz wyadoptowana i teraz mam 2 szczeniaki z Zamościa . Cziłka czuje się świetnie , jest po sterylce i szykuje jej się domek . Taką to mamy kooperację z ULV i Agnieszką :cool3:Ale dłuzna nie byłam i wsadziłam im chorego gołębia na tymczas :evil_lol: Quote
malagos Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 Taaa, to nie mam więcej pytań :diabloti: Wątek szczeniorów z Zamościa śledzę pilnie. I ten upiorny watek o 48 zagłodzonych psach od kobiety psychicznie chorej, nie chce sie wierzyć!! no to taki offik, ale Zulinda sie nie pogniewa, bo ona nie umie sie gniewać :roll: Quote
Tola Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Sliczna sunieczka z tej Zulci:loveu: I jaka spryciara, dobrze dziewczyna to przemyslała:cool3: Grunt to dobry plan:p Quote
malagos Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 [CENTER][SIZE=4][COLOR=olive]Kochani, dzis mija rok Zulki u nas![/COLOR][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][COLOR=red]Rok tymczasu![/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [/CENTER] [SIZE=4][COLOR=red] :tort::tort::tort:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red] :knajpa:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red] :BIG:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#ff0000]Tak wyraża swa radosć Zulinda, która jest naszym najdłuższym tymczasowiczem![/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=black]Czyli reasumujac, Zulka przyszła w stanie bardzo nieciekawym psychicznie, leżąca, siusiajaca raz dziennie i to ukradkiem, w nocy, podkradajaca sie do michy gdy nikogo nie było w pobliżu.[/COLOR][/SIZE] Jest: je z reki, przychodzi na wołanie, ale tak na odległość metra, wraca do domu prawie ze wszystkimi psami, podgryza Dalię z radosci, uwielbia jeść i podsypiać na łóżku, gdy nas nie ma w domu, szczeka na obcych za ogrodzeniem i potrafi to robić pierwsza, a dopiero za nia biegną szczekajac ratlerek i Dalia. Najwieksza traumą dla niej nadal jest pogłaskanie (gdy ją zdybam na posłanku czy łóżku i próbuję leciutko głasać, nieruchomieje wtedy na kamień i po chwili ucieka) i wzięcie na ręce, gdy raz na miesiąc muszę ja przytrzymać, by TŻ obciał jej wilcze pazury - Bogu dzieki, ze jest zdrowa jak koń i nie potrzeba jej podawać leków czy robić zastrzyku, wtedy chybabyśmy obie umarły ze stresu :evil_lol: :sg168: Czyli, jak na rok postepy nie za duze, ale jak na ten psi egzemplarz, ogromne! Quote
tanitka Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 Malagos ty to masz szczęście z takim tymczasem!;) no to za Twoje i Zulki zdrowie:drink1::drink1::drink1: Quote
malagos Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 [quote name='tanitka']Malagos ty to masz szczęście z takim tymczasem!;) no to za Twoje i Zulki zdrowie:drink1::drink1::drink1:[/quote] Szczęście? Poczciwina jakich mało, ale tymczas to tymczas, a nie stała rezydencja :evil_lol: Quote
Tola Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 Te Zulki to tak mają:evil_lol: Mojej Zuli tez leci drugi rok :evil_lol: To za zdrowie Panci i suni:drink1: Quote
maggiejan Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Malagos, dzięki Tobie do Zulki uśmiechnęło się słońce! :Rose: Biedna malutka, musiała przejść wcześniej przez piekło... Quote
basia0607 Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 Małgosiu, przecież Wasz dom bez Zulki byłby ubogi. :loveu: Quote
malagos Posted May 31, 2008 Author Posted May 31, 2008 Wiem, Basiu, wiem i robimy obie z zulką wszystko, aby nadal był bogaty :cool3: :diabloti: Quote
malagos Posted June 15, 2008 Author Posted June 15, 2008 Podpatrzyłam dzis, jak Zulka bawi sie z Dalią - ganiały sie naokoło oczka wodnego, podszczypując się, łapiac za ogony i łapki :p Bo czego tu chcieć, najodzone, zadbane, pogoda śliczna, ptaszki spiewaja - to i pobawić sie psom chce :cool3: Quote
maggiejan Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Zulka niedługo wogóle zapomni, że miała jakieś problemy...:lol: Quote
Tola Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 [quote name='maggiejan']Zulka niedługo wogóle zapomni, że miała jakieś problemy...:lol:[/quote] I o to chodzi :lol: Quote
malagos Posted July 12, 2008 Author Posted July 12, 2008 No, kochani, nie ma co dłuzej sie czaić, Zulka nie jest tymczasowiczem. [SIZE=3]Jest nasza![/SIZE] :multi: :multi: Nie oddamy tej małpiszony nikomu, bo sobie wybrała nasz dom na swój. Nadal nie podchodzi do ręki, nie lubi głaskania i dotyku, ale jest u siebie. Pilnuje terenu, szczeka przy bramie razem z czwórką innych suczydeł, szaleje z radosci na widok domowników, mieszka w naszej sypialni w budce z gąbki, czasem wskoczy na łóżko, jak nas nie ma w domu. Kocha inne psy i nasze koty. Chyba by umarła, gdyby ją oddac komuś innemu. Pies - ideał, taka jest prawda. Quote
Hala Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 To ja się baaardzo cieszę! Ależ szczęście dla Zulki! :multi: Quote
malagos Posted July 12, 2008 Author Posted July 12, 2008 A ja o Tobie dzis myslałam, Hala, że dawno Cię nie "widziałam" :cool3: Quote
maggiejan Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 [quote name='malagos'] Zulka nie jest tymczasowiczem. [SIZE=3]Jest nasza![/SIZE] :multi: :multi: [/quote] A więc wydało się...! Brawo, malagos, Zulka nie mogła lepiej trafić... Quote
Tola Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 I ja bardzo się cieszę:multi: Nie ma lepszego miejsca dla Zulci:loveu: Quote
Recommended Posts