Jade_Natalia Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Tak, tak myślę, że w tym tygodniu mogłabym już wziąć suczkę, ale dam jeszcze znać na 100% Quote
Ada-jeje Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Natalko w tym tygodniu nie jest to mozliwe ze wzgledu na moj wyjazd chyba ze Ulka mogla by sie tym zajac a jezeli nie to przelozymy sterylke po 20 czerwca. Quote
Ulaa Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 Tzn zawieźc do lecznicy i przywieźc? Nie ma sprawy :) Warto chyba dopisac w tym wątku, że pies szuka nowego domu, bo za mało szczeka :roll: Quote
Ada-jeje Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Moze wogole Ulka wrzucic go na stronke jak oczywiscie dasz rade. Quote
Ada-jeje Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Natalio zrobilam wstepnie termin na sterylke dla suni w czwartek na godzine 14.30 tak ze okolo 17.00 moglybysmy sunie zawiezc do ciebie, a w sobote odwiezc do budy, tylko napisz prosze czy ten termin tobie pasuje jak rowniez czy zgadzaja sie rodzice. Quote
Jade_Natalia Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Tak pasuje nam, tylko, że w sobotę sunia musiała by już jechać najpóźniej po południu, ponieważ my idziemy na wesele i nikogo w domu nie będzie;) Quote
Ada-jeje Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Natalio oczywiscie z tym nie bedzie problemu, i dopasujemy odbior suni tak zeby wam nie pokrzyzowac planow. Ale tu mam jeszcze jedna prosbe do ciebie Natalio czy moglabys podejsc do pani poinformowac ja o sterylce i zakazac karmic w dniu sterylki. Quote
Jade_Natalia Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Tak, myślę, że tak. Czyli mam powiedzieć, że mają nie karmić suki w czwartek tak? i, że około 16 w czwartek przyjedziecie po suczkę? Quote
Ada-jeje Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Natalio tak w czwartek sunia moze miec tylko kolo budy wode a przyjedziemy po nia juz o 14.00 zas do ciebie trafi dopiero okolo 17.00. Dzieki Natalio za pomoc. Quote
Jade_Natalia Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Byłam dzisiaj u tych państwa. Ogólnie trochę musiałam się podobijać do drzwi, ale otworzył jej jakiś facet. Powiedziałam mu, że mają suki nie karmić w czwartek i, że o 16:00 przyjedziecie po suczkę:p. Mam nadzieję, że ten facet przyjął to sobie do wiadomości:roll:. Aaa no i oczywiście widziałam tę psinkę:loveu:, trochę mnie obszczekała:oops: Quote
Jade_Natalia Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Aha no i zapomniałam dodać, że oczywiście mój DT jest nadal aktualny i czekam na suczkę;) Quote
Ulaa Posted June 24, 2008 Author Posted June 24, 2008 To ona szczeka? Fajnie :) Zwykle taka przymulona i smutna była :razz: Quote
Jade_Natalia Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Tak szczeka:cool3:, nawet sobie pomyślałam, że dobry z niej stróż. Ma ładną budę, obróżkę i dłuugi łańcuch:p Quote
Ulaa Posted June 24, 2008 Author Posted June 24, 2008 A wodę? Zauważyłaś u niej pchły albo kleszcze? Quote
Jade_Natalia Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Miała miski pod budą, ale chyba nic w nich nie było. Suka ogólnie nie jest chuda, a czy ma pasożyty to nie wiem, bo się nie zbliżałam do niej. Quote
Jade_Natalia Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Byłam przed chwilą u suni. Leżała w budzie. Ja trochę na początku się bałam jej dotknąć, bo patrzyła jakoś tak dziwnie:oops:. Ale szybko sie przekonałam, że to na prawdę wspaniały pies:loveu:. Poświeciłam sobie latarką w telefonie i suńka wtedy wyszła z budy;), dałam jej tabletkę. Cieszyła się i pochodziła sobie trochę, nawet sie wysikała. Widać, że ją to boli, bo nawet się nie mogła za bardzo położyć. W domu ktoś był, bo widać było przez okno włączony telewizor i było kogoś słychać, ale nikt nie otworzył drzwi:roll:. Quote
Ada-jeje Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Natlio jak pojdziesz tam dzisiaj a wiadomo pojdziesz dwa razy to zadzwon prosze do drzwi, zeby pani wyszla, bo od soboty wieczora ona ma podawac po jednej tabletce rano i wieczorem ale to juz jest antybiotyk, ona chciala widziec jak ty podajesz tabletke na wypadek gdyby nie udalo sie jej podac tabletke w kielbasie. Quote
Jade_Natalia Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Dobrze. Wczoraj też dzwoniłam, ale nikt nie otwierał, a ktoś był w domu, ale możliwe, że to dzieci i bały się otworzyć:p. Czyli ona ma podawać już całą tabletkę? Quote
Ada-jeje Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Tak ona ma podawac po jednej calej tabletce, ktore jej dalam. Quote
Jade_Natalia Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Ok. Zaraz tam jadę. A może wziąć coś suni do jedzenia? Quote
Ada-jeje Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Tak Ulka doszlam do wniosku ze dla suni moze to byc dodatkowy stres zostawiajac ja u Natali, wiec podjechalam tylko do Natali uzgodnilysmy ze to Natalia bedzie jezdzic i podawac tabletki przeciw bolowe a z wlascielka wlozylysmy do budy szmatki zeby zeby sunia nie lezala na golej podlodze. Quote
Ulaa Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 Tyle tam kurzu i brudu :razz: Chociaż w sumie Maszka też pierwsz co zrobiła to wlazła do dziury w ziemi i leżała w niej do wieczora. Quote
Jade_Natalia Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 W sumie koło budy ma trochę piachu. Dzisiaj jej wyczepie tą szmatkę, którą ma w budzie:oops: Quote
Jade_Natalia Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Byłam przed chwilą u suni:loveu:. Drzwi jak zwykle nikt nie otworzył:shake:. Suńka ma tę wodę w misce chyba ze wczoraj:-(, a tak wogóle to ma chyba ze 6 misek, a tylko w jednej jest jakieś jedzenie:???:. Jest gorąco, nie leży w budzie, tylko w piasku w cieniu:-( Quote
Recommended Posts