Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 958
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='doddy']Anuka1 ile Ci potrzeba na podroz do Lublina? Czy z poczatku jedziesz sama, czy od razu z Tinka? Czy mam prosic Bozene o pomoc w Lublinie?[/quote]
Na początku jadę sama, mam zbyt wiele wątpliwości, które muszę na miejscu rozwiać. Dawno nie jeździłam do Lublina. Myślę, że koszt to jakieś 35 zł. Zaraz po świętach będę i sprawdzę.

Posted

[quote name='Anuka1']
Pieniądze, o których wspominała Clockwork nie wpłynęły - może nie miała nr rachunku, nie wiem.
[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Blue][B]Clockwork 2x prosiła o numer konta do wpłaty ;) ale każdy mój post zostaje tu ignorowany....:roll: każdorazowo po zadaniu pytania zaglądałam na wątek, ale moje pytania i posty pozostają bez od[powiedzi.:cool1: .... ale oprócz Tinki- zaglądam jeszcze do 5ciu miliardów innych psów:roll: nie jestem w stanie ogarnąć tego wszystkiego.... i co dzień pisać tu i tam "prosze o dane do wpłaty". Mam 45 zł od PIXIE która zadeklarowała, że te pieniadze mają trafić do Tinki, więc....
[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='andzia69']Clock - moja wina, moja bardzo wielka wina - Anuka prosiła mnie o przeslanie tobie jej nr konta i zapomniałam - nie bijcie!:oops:[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Blue][B]wpłaciłam :cool1:[/B][/COLOR][/FONT]

[SIZE=4][COLOR=Blue][B]Pixie[/B][/COLOR][/SIZE]... nie mam czasu nawet do ciebie kliknąć.... a więc w swoich notatkach mam napisane że za naklejki 45 zł, nie pamiętam czy już od tego odliczałam koszta wysyłki które pokryłam..:roll::oops:. ale niech tam. Wpłaciłam całe 45 zł, na Tinke... najwyżej i ja dołozyłam sie do tego ... wolałam wiecej niz mniej ;)

Posted

Dzisiaj Tinka i Hienek złapali się. Anuka mówi, że to z zazdrości, ale ja jestem mocno zaniepokojona. Hienek jest poszkodowany.
Potrzebna była wizyta u weta i dlatego nie ma wpisu z DT
Jutro na pewno pojawią się informacje.

Posted

[quote name='wanda szostek']Dzisiaj Tinka i Hienek złapali się. Anuka mówi, że to z zazdrości, ale ja jestem mocno zaniepokojona. Hienek jest poszkodowany.
Jutro na pewno pojawią się informacje.[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Blue][B]ups....

co jak dlaczego?? co z Hienkiem?? [/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='wanda szostek']Dzisiaj Tinka i Hienek złapali się. Anuka mówi, że to z zazdrości, ale ja jestem mocno zaniepokojona. Hienek jest poszkodowany.
Jutro na pewno pojawią się informacje.[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:razz:mam nadzieję ze nie było to aż tak poważne ...że z Hienkiem już oki :razz: [/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='clockwork'][FONT=Arial][COLOR=Blue][B]Clockwork 2x prosiła o numer konta do wpłaty ;) ale każdy mój post zostaje tu ignorowany....:roll: każdorazowo po zadaniu pytania zaglądałam na wątek, ale moje pytania i posty pozostają bez od[powiedzi.:cool1: .... ale oprócz Tinki- zaglądam jeszcze do 5ciu miliardów innych psów:roll: nie jestem w stanie ogarnąć tego wszystkiego.... i co dzień pisać tu i tam "prosze o dane do wpłaty". Mam 45 zł od PIXIE która zadeklarowała, że te pieniadze mają trafić do Tinki, więc....
[/B][/COLOR][/FONT][/quote]
Clockwork przepraszam, ja nie ignoruję, tylko dopiero ostatnio nauczyłam się jakoś posługiwać tutejszymi narzędziami. Wstyd się przyznać, ale po prostu nie wiedziałam co to jest PW i dlatego zawracałam głowę Andzi, a ona i tak przeze mnie miała mnóstwo na głowie.
Na te pieniążki w ogóle nie liczyłam, bo ani zapracowane, ani zasłużone. Napisałam przy rozliczeniu tylko dlatego, żeby nie było później nieporozumień.

Posted

No a wczoraj było tak... Miałam gościa, co z Londynu na święta zleciał. I ten gość to od dzieciństwa z psami żyje, więc zapoznanie z Tiną było szybkie. Ja w między czasie rozpalałam w kuchni w piecu. Jak opowiedział mi Monika - Tina wlazła jej na kolana a Hienek stał blisko dopominając się o daninę pieszczot. Jak już kiedyś wspominałam Tina ma bardzo osobisty stosunek do rzeczy, które uznaje za swoje (gościa najwidoczniej do nich zaliczyła). W pewnym momencie po prostu skoczyła na Hienka i złapała go za łapę. Ja w kuchni usłyszałam krzyk Moniki i inne niezbyt przyjazne odgłosy. Jak wpadłam do pokoju to trochę to przypominało jatkę. Złapałam jedno za kark, drugie za kark no i jakoś Tina puściła Hieniowtą łapę. No a potem to kagańce na łby co by sobie większej krzywdy nie zrobiły i zabrałam się za oglądanie strat. Tina trochę krwawiła z pyska (Hienek musiał zahaczyć zębem). Ja dostałam po łapie od Hieniowatego, więc mam takie dwa eleganckie kiełki na dłoni. No najbardziej w tym ucierpiał Hienek. Jak wet to ładnie ujął - ma dziewczynka ładne zęby. Zostawiła mu cztery ślady, w tym jeden całkiem głęboki. Na szczęście nie uszkodziła ścięgien. Na nieszczęście zrobiła to w takim miejscu, że goić to może się kiepsko i bardzo prawdopodobne, że przy okazji dołączy się, o ile czegoś nie pokręciłam, zapalenie okostnej. Wczoraj jak wróciliśmy od weta to Hienek z Tiną w ogóle nie chciał gadać - dwa razy warknął i wylizywał łapę. Dzisiaj już w porządku, tylko musiałam ich hamować co do zabawy. Będę spokojniejsza gdy łapa dojdzie do siebie.

Posted

Nie było mnie od świąt bo miałam też przejścia z Tiną. W środę po południu zaczęła wymiotować. Właściwie tylko na początku zwymiotowała jedzenie, później to już tylko ślinę. W nocy dołączyła się do tego biegunka o konsystencji wody z krwią. W czwartek wymioty ustąpiły, tylko jeszcze ta biegunka męczyła Tina. Wet obejrzał. Szef po sterylce ładnie się zagoił, więc to nic związanego z tym. Mamy dwie hipotezy: albo się czymś zatruła (czasami ptaki coś przywloką, albo sąsiedzi wyrzucą), albo to było coś o podłożu wirusowym. Chociaż akurat ten drugi przypadek by tak łatwo nie przeszedł. Ode mnie w domu dostała węgiel, u weta antybiotyk i do domu na drugi dzień drugą dawkę. Biegunka przeszła. Nie wiem co to była za cholera, ale strachu to mi nieźle napędziła.

Posted

no to faktycznie mialaś niezlą jazdę;) ale to ugryzienie było jednak...niegrożne (o ile tak można powiedzieć)...gdyby chciała Hienusiowi krzywdę zrobić to by było nieciekawie....

Posted

A teraz co do domku dla Tiny. Byłam na dzisiaj umówiona w Lublinie, ale ponieważ wczoraj wynikła ta awantura między Hienkiem i Tiną poprosiłam Doddy o pomoc. Domek miała dzisiaj sprawdzić Bożena z Lublina. Ja na pewno lepiej bym od niej nie sprawdziła. Dzisiaj o 7:40 dostałam trzy smsy od Marty, która chciała adoptować Tinę (czyli od Haimy). Niestety pieniądze wczoraj wydałam na weta Hienka i podczas rozmowy z Bożeną skończyły mi się minuty na karcie. Nie mogłam więc do niej ani odpisać ani oddzwonić.
Smsy od Marty:
"Aneto w domu jest zamieszanie dotyczące Tiny. Tata zniósł spokojnie to, że nie jest szczeniakiem i fakt, że będzie kastrowana. Zmartwił się, że jest chora, a do tego tasiemiec, znajomy wet mu nagadał, że nużeniec będzie wracał co zdaje się zniechęciło go po nowotworze nero. Kiedy dowiedział się, że Tina pocięła się z twoim psiakiem powiedział, że dla niego to jednak za duża odpowiedzialność :( postaram się go uspokoić ale może nie być to proste."
Żadnej innej wiadomości nie dostałam. Gdyby nie wczoraj to w tym momencie byłabym w autobusie do Lublina i jechałabym sprawdzać dom.
Koło 11.00 przedzwoniła Bożena. Dzwoniła do Marty i chciała potwierdzić spotkanie. Marta odpowiedziała, że nie jest zainteresowana Tiną i że napisała mi o tym. Ja takiej wiadomości nie otrzymałam. Wybaczcie, ale gdybym pojechała to byłabym cholernie jednak wkurzona - 6 godzin spędzonych w autobusie, wywalone pieniądze i stracony czas po to by usłyszeć, że nie miałam po co przyjeżdżać.
Podczas maili wspominałam o wszystkim i o nużeńcu, i o tasiemcu i o sterylce i o tym, że to jednak pitbullka i potrzebuje odpowiedzialnego właściciela. Pytałam dwa razy, czy rodzice się zgadzają. Dobre dwa tygodnie temu dostałam odpowiedź pozytywną. Czyli, że rodzice zgadzali się wtedy a teraz nie, mimo, że nic nowego u Tiny nie wynikło poza tą awanturą. No ale z takimi zdarzeniami trzeba się zawsze liczyć u każdego psa. Oczywiście, że lepiej, że to teraz wyszło, niż później. Tak więc zaczynamy od początku. Szukamy domu dla Tiny - pomóżcie proszę.

Posted

[quote name='andzia69']no to faktycznie mialaś niezlą jazdę;) ale to ugryzienie było jednak...niegrożne (o ile tak można powiedzieć)...gdyby chciała Hienusiowi krzywdę zrobić to by było nieciekawie....[/quote]
No i ja tak myślę, chociaż nie wiem jak by się to skończyło bez mojej interwencji. Ona naprawdę była ...nie wiem jak to nazwać rozjuszona? Emocje to z nas opadały jeszcze przez kilka godzin.

Posted

pewnie, ze lepiej, ze to wyszlo teraz i na dodatek, że nie musialaś to ty jechac tyle km po to, żeby się o tym dowiedziec - nie będę mowić:a nie mowilam, ale sama wiesz, ze mialyśmy obiekcje...jeśli się chce dać dom psu bezdomnemu to trzeba się liczyć ze wszystkim - im widać serca nie starczylo...

a na nuzenca się nie umiera i wcale nie musi się wrocić

A więc w sumie podziękuj Tonce za zamieszanie i że nie musiałaś telepać się do Lublina! nie ma tego zlego coby na dobre nie wyszlo!!!

Posted

[quote name='Rybc!a']Sunia jest prześliczna. A ja coraz bardziej choruję na bullowate i serce mi się kraja, jak patrzę na mojego- w schronisku- po walkach. :([/QUOTE]

Który jest po walkach .... Brodawka?

Posted

[quote name='lamia2']Który jest po walkach .... Brodawka?[/quote]

Brodawka poszedl do adopcji - do schronu trafil pogryziony pies - raczej nie po walkach, bo inne rany by byly - ale jest pogryziony...

Posted

[quote name='Anuka1']...W środę po południu zaczęła wymiotować. Właściwie tylko na początku zwymiotowała jedzenie, później to już tylko ślinę. W nocy dołączyła się do tego biegunka o konsystencji wody z krwią. W czwartek wymioty ustąpiły, tylko jeszcze ta biegunka męczyła Tina...[/quote]

Moja niedawna tymczasowiczka Skrętka, miała niemal identyczne objawy. Jest wielce prawdopodobne, ze była to koronawiroza, czyli łagodna postać parvo.