Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 479
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='swan']a czy to znaczy również, że są trochę mniej bojowe przy miskach?[/QUOTE]
Troche mniej ale jeszcze za bardzo.
Powoli tez starsze psy ucza je respektu - jak to dobrze jest mieć taka pomoc wychowawczą :cool3:

Posted

Taka jestem zła, że nie mam kiedy ich odwiedzić. Chciałabym zobaczyć jak wyglądają teraz. Wciąż pamiętam, jakie były gdy wyciągałyśmy je ze schroniskowego kojca. I jak bolało mnie serce, że ta czwórkę klusek czarnych z kartonu, siedzących razem, musiałam zostawić. A one też tak lhgneły do nas i tak prosiły.
Ale dziewuszki były w takim stanie, że nawet nie było czasu na inne reakcje - był błysk do weta i akcja ratowania życia.
Gdyby nie Paulina i Jej Rodzice - nie wiem, czy miałyby szansę na przeżycie.

A domki się zaczną pojawiać. Może jutro powymieniać zdjęcia psiaków na inne, może jakieś nowsze.

Posted

Paulina - co już coś napiszę na tym wątku, to mi wstrętne dogo wcina :angryy:

trzymam nieustannie kciuki - w końcu znaleźć domu takiemu hurtowi - to wyczyn nie lada... ( szesć... a przynajmniej pięć :diabloti: domków nie leży na ulicy bądź co bądź...)

Posted

Relacje z placu boju :cool3:

4 diabliczki zostały wczoraj powtórnie odrobaczone - i póki co nie widac efektów w kupie ;-)
Więc można je bedzie już za chwilkę zaszczepić :multi:
A jak już będą poszczepione to zaczniemy chodzic na spacery :razz:
To wtedy mniejsza demolka w domu będzie :cool3:

Dostałam wczoraj maila z nowego domu Cziki - aklimatyzacja nieśmiałki przebiega sprawnie, już są zabawy z 8letnim Antosiem i całkiem ładnie, z 2 wpadkami tylko, Czika załatwia się w ogródku :cool3:
W dodatku Czika ma zapędy na psa obronnego i obwarczała fachowców :roll:
Powoli akceptuje, że łózko jest be i spać może na posłaniu albo na jednym z foteli.
Cudeńko moje malutkie :loveu:

Fanta ma nowe imię - Mika.
Podbiła serca całej rodziny i jest nieludzko rozpieszczana :roll:
Też grzecznie załatwia sie na dworze a sypia z Pańcią w łóżku... ;-)

Ciotka supergoga - proszę się zmobilizować, jest spora szansa, ze ich nie poznasz!

Kinga :calus:

Posted

Jak tu się mobilizować, kiedy maluch w domu i tak się cieszy jak ktoś wreszcie po pracy do domu do niego przyjdzie. No i nasza szczureczka po poważnej operacji - jeszcze śpi maleńka, a ja cały czas obok niej.

Ale staram się coś kombinować.

Posted

[quote name='supergoga']Jak tu się mobilizować, kiedy maluch w domu i tak się cieszy jak ktoś wreszcie po pracy do domu do niego przyjdzie. No i nasza szczureczka po poważnej operacji - jeszcze śpi maleńka, a ja cały czas obok niej.

Ale staram się coś kombinować.[/QUOTE]
Wiem cioteczko, jesteś zalatana jak mało kto.

Mam nadzieję że szczurka ma sie dobrze dzisiaj??

Posted

No, zalatana to jesteś Ty, ja tylko załamana. Bo nie nadążam ze wszystkim. Szczurka się w nocy obudziła, ma się lepiej, ale oczka trzeba zakraplać bo wysychają - a teraz nie pozwala za bardzo - jednej osobie trudno, a brać na ręce nie miożna, bo tyle ma szwów na boku biedulka.

Musze na Age poczekać. Próbowała i niby trochę się udało, ale...
Mały nie lubi być sam, a niestety nasza Lagunka nie sprawdza się w roli cioteczki. Ma jednak takie raczej mało miłe symptomy. Warczy szarpie do niego. No nie bardzo moge puszczać razem, zwłaszcza jak jest jedna osoba w domu tylko albo jak są same.

No i cisza. Powstawiałam dzisiaj je na kilka jeszcze portali. Może ktoś ma jakiś pomysł.

Nasze psiaki, czyli Paulinowe - już-nie-szkieletorki i moje: Karo i Leda są na:

allegro
alegratka
kupsprzedaj
kupiepsa
eoferty
mójpupil
eurocity
4łapy

Gdzie jeszcze???

Posted

Opieka pooperacyjna szczurka to wyzwanie, choroba.
Trzymam mocno kciuki za Was! :thumbs:

Oto najnowsze - z dzisiejszego ranka - odsłony 3 dziewczynek

Coca-cola
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images34.fotosik.pl/53/8c356f9b0661e8fd.jpg[/IMG][/URL]

Liczi
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images26.fotosik.pl/116/20847061ed65eb89.jpg[/IMG][/URL]

Lima
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images34.fotosik.pl/53/8b4d8d82b8d21774.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Nooo minki to one strzelaja po mistrzowsku!
I coraz to zmyślniejsze - Liczi na ten przykład wczoraj pokazała że się jej chce kupę! I poleciała zobić wyżej wymienioną w świerkach!

Posted

Swoją drogą - kup to one mają fabrykę jakąś.
Wczoraj i dzisiaj wyzbierałam całe wiadro :o

I obżerają paputki.
I obcinak do pazurów porwały i rączkę obżarły z niebieskiej gumy.
I rozbebeszyły poduszkę :loveu:
Co 4 główki do kombinowania to nie jedna :loveu:

Posted

[quote name='PaulinaT']
(...)
I rozbebeszyły poduszkę :loveu:
Co 4 główki do kombinowania to nie jedna :loveu:[/quote]

Paulina - patrząc po Twoim zachwycie - to Ty chyba chcesz, aby Ci kolejny hurt podesłać do demolowania ;)

Posted

[quote name='kinga']Paulina - patrząc po Twoim zachwycie - to Ty chyba chcesz, aby Ci kolejny hurt podesłać do demolowania ;)[/quote]
Jasne :p
O niczym więcej nie marzę :p
Tylko obawiam się, że mój Tata psychicznie tego nie wytrzyma :shake:
Wczoraj zapytał mimochodem, czy nie mogłabym ich odwieźć tam skąd wzięłam...

Posted

[quote name='PaulinaT']
Wczoraj zapytał mimochodem, czy nie mogłabym ich odwieźć tam skąd wzięłam...[/quote]

nie martw się, kochana :lol:
mój ojciec pyta mnie regularnie od prawie 4 lat, usiłując przekrzyczeć dracą sie na niego Tajgę - czy nie moglibyśmy jej odwieźć tam, skąd ją zabraliśmy... :evil_lol:

ostatnia wersja ubogacona: czy nie moglibyśmy szukając domu dla Melanii - wydać do niego zamiast niej - Tajgę :lol:
(...a że Tajga, przyblokowana ze strachu, przez tydzień nie otworzy gęby - to i nikt sie nie kapnie :p)

Posted

Tylko wiesz - mój Tata jest zmuszony pod jednym dachem, ze szczeniarami...
I one bezczelnie lataja do niego do pokoju i siurają na nowiutki parkiet... :siara:
I kradną mu skarpetki :diabloti:

Tajga Twojego Tatę to tylko czasami oszczeka...

Posted

Pięknie dziewczyny wyrosły :loveu:! Gratulacje!
A że rozrabiają? Kto by chciał takie grzeczne?
Cały ich urok w psoceniu :eviltong:
A Figi nie zobaczymy :evil_lol: ?

Posted

[quote name='PaulinaT']I one bezczelnie lataja do niego do pokoju i siurają na nowiutki parkiet... :siara:[/quote]

Ciekawe :-) Już któryś raz czytam o czymś takim, że szczeniak biega specjalnie do czyjegoś pokoju i tam sika :lol: I najczęściej są to pokoje męskie :lol:
Aira lała przez jakiś czas w pokoju u mojego brata. W biurze, jak jeszcze pracowali razem z ojcem, też biegła właśnie do niego i sikała mu pod biurko. A był dla niej z całej rodziny zdecydowanie najbardziej, hmm, chłodny, ignorujący, nawet powiedziałabym surowy ;) Może to próba przypodobania się temu dużemu silnemu za pomocą szczenięcego zapachu? ;)

Posted

[quote name='Marta i Wika']Ciekawe :-) Już któryś raz czytam o czymś takim, że szczeniak biega specjalnie do czyjegoś pokoju i tam sika :lol: I najczęściej są to pokoje męskie :lol:
Aira lała przez jakiś czas w pokoju u mojego brata. W biurze, jak jeszcze pracowali razem z ojcem, też biegła właśnie do niego i sikała mu pod biurko. A był dla niej z całej rodziny zdecydowanie najbardziej, hmm, chłodny, ignorujący, nawet powiedziałabym surowy ;) Może to próba przypodobania się temu dużemu silnemu za pomocą szczenięcego zapachu? ;)[/QUOTE]
A moze poprostu chca temu komus zrobic na zlosc.?;-)

Posted

[quote name='Marta i Wika']Ciekawe :-) Już któryś raz czytam o czymś takim, że szczeniak biega specjalnie do czyjegoś pokoju i tam sika :lol: I najczęściej są to pokoje męskie :lol:
Aira lała przez jakiś czas w pokoju u mojego brata. W biurze, jak jeszcze pracowali razem z ojcem, też biegła właśnie do niego i sikała mu pod biurko. A był dla niej z całej rodziny zdecydowanie najbardziej, hmm, chłodny, ignorujący, nawet powiedziałabym surowy ;) Może to próba przypodobania się temu dużemu silnemu za pomocą szczenięcego zapachu? ;)[/quote]
hm... chyba mu sprzedam tę teorię :razz:

Małe dzisiaj dostały do wyboru mięsko mielone indycze lub porcje rosołowe.
/ surowizna - BARF a co! /
Co wybrały??
:cool3:

[B]sahara [/B]- mówisz masz, może dwie do Radomia pojadą hm?? :evil_lol:
[SIZE=1]Figa w kilku odsłonach w naszej galerii... w podpisie czarno-białe zdjęcie Abiśki mojej to link ;-)[/SIZE]

Posted

[quote name='PaulinaT']Małe dzisiaj dostały do wyboru mięsko mielone indycze lub porcje rosołowe.
/ surowizna - BARF a co! /
Co wybrały??
:cool3:[/quote]

No właśnie - co wybrały? :cool3:
Porcją rosołową można się fajnie bawić, więc stawiam na nią.

Posted

Wygrała Pani :multi:
Nagrodę główną :cool3:

Co tam mięsko.
KORPUSY!
Każda capnęła swoją połowę i obżerała warcząc na wszystko pozostałe co pojawiało się w zasięgu wzroku.
Że się nie podławiły... :shake: to ja nie wiem :niewiem:

Posted

[quote name='PaulinaT']Wygrała Pani :multi:
Nagrodę główną :cool3:[/quote]

:multi::multi::multi:

[quote]Co tam mięsko.
KORPUSY!
Każda capnęła swoją połowę i obżerała warcząc na wszystko pozostałe co pojawiało się w zasięgu wzroku.[/quote]

Kto by się spodziewał, że te szkieleciki będą takie rarytasy pożerały :lol:

[quote]Że się nie podławiły... :shake: to ja nie wiem :niewiem:[/quote]

A dawałaś im wcześniej takie rzeczy? Surowiznę?
Jak ja uwielbiam barfujące szczeniaki... jest w tym coś fascynującego :evil_lol: Te mleczne ząbki... ;)