Klaudus__ Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Czarodziejko Ciebie pytałam o zdanie :) Wolisz grosik... Mówisz i masz... :) Tylko podaj mi konto na gg albo pw - w sumie to adres też poproszę, bo jak jeszcze gdzieś jakiś kocyk wygrzebię to wyślę ;) I żebyśmy się zrozumiały :P nie tylko dla Misia... ;) heheh Kup duuuużą porcję cyca i każdemu papu :) Nie faworyzuję Biedulków ;) Quote
Czarodziejka Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Ach, więc to nie tylko dla Misia, bo ja tu o jego interesy dbam na tymże wątku :D Dzięki Klaudus! Ja niestety faworyzuję Misia, bo wynędzniały i Funię, bo po sterylce. Bóla jej dałam zrobić i jeszcze się cieszę bezczelnie, ale cóż. Moje psy nie dostają lepszych puszek, raczej karmę drobiową w kiszce, jak to u nas w sklepie mówią, czyli Psi Smak Delikatesowy - niecały kilogram za niecałe 3 zł, albo kuperki, kadłuby, lotki indycze i inne drobiazgi w okolicach 3 zł/kg. Jest 8 pysków do wykarmienia( z kotami), a menu nie może być monotonne, jak mnie pouczył wet, więc staram się, ciotki, staram... I już przemilczę, jak patrzy mój tz, gdy do psiego gara wkładam pierś ( nie swoją oczywiście), gdy tymczasem on również zjadłby coś w tej materii. Misio musi przez jakiś czas jeść lepiej, żeby miał siłę żyć. Wet zalecił nawet samo mięso + karma sucha.Dlatego ma puszeczkę, albo pół dużej z odrobinką tylko wypełniacza. I widzę, że woli chleb od ryżu. Czasem moczę w rosole, albo ciepłej wodzie kromkę i zgniatam z zawartością puszki. Zjada już prawie wszystko z miseczki. W domu przebywa tylko w ciągu dnia - śpi przy mnie. Noce spędza w szopie przytulony do Saby, Miśka, albo w budzie przy kojcu Rexa i Foczki. Drzwi do szopy mają specjalne zabezpieczenie - są uchylone na szerokość psa i mają usztywniający hak, żeby można było się na sioo wydostać. Zauważyłam, że Misio już zrozumiał wszystkie zasady obowiązujące w naszym obejściu i kiedy w nocy załatwi się, to czasem nie wraca do szopy, tylko idzie do budy i stamtąd rano do nas wychodzi. Jeśli go ogłaszaci, to nie piszcie, że nadaje się do domu, bo się nie nadaje. Może i z domu go zabrano, ale on był podwórkowy, a po zabraniu właściciela być może psa zamknięto w mieszkaniu do czasu przyjazdu ludzi ze schronu. Tak to widzę. Zresztą on się świetnie czuje na wolności. Nie ucieka, nie marznie, nie piszczy do domu, sioora jak należy i zachowuje się jak podwórkowiec śmieciojad ;) Quote
Mysia_ Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 Czarodziejko, Ty to masz ciekawie z tym swoim zwierzyńcem :roll:;) Quote
Czarodziejka Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Mysia_ napisał(a):Czarodziejko, Ty to masz ciekawie z tym swoim zwierzyńcem :roll:;) Masz chęć na praktyki? Chętnie wyjadę na wczasy :diabloti: Quote
Klaudus__ Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Kochana ja wiem, że to wątek Misiunia ;) Ale "NIE"można "grosika" wysłać tylko dla Jednej Biedy jak przecież masz Ich całą masę ! Może to nie dużo, ale "dla każdego coś dobrego" :D Chociaż ciut ciut, ale zawsze "coś" ;) Wiem jak to jest wykarmić tyle mordeczek :-P ;) Rozumię, że jak co to jakiś kocyk czy cuś Cię interesuje? :) Nie mogę wiele zagwarantować, ale jak będę miała więcej to dam :) Quote
Czarodziejka Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Klaudus - kocyk zawsze chętnie przyjmę :) Quote
halbina Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Co słychać w stadzie? My dziś wydaliśmy Lemurkę!!! Quote
Czarodziejka Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Misio czeka na kolację. Dziś dla wybrańców mięso drobiowe z ryżem, warzywami i jajem, a dla szaraków sucha karma. Funia i Misio to moi wybrańcy. Funia już po kolacji. Daję Misiowi codziennie tabletkę Flawitolu, żeby miał witaminy i minerały. Halbino, ja liczę, że jutro, zgodnie z umową przyjadą nowi państwo po Funię. Z Warszawy aż...200km w jedną stronę zrobią. Mam nadzieję, że się nie zawiodę, nie przeliczę i nie rozczaruję. Quote
halbina Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 trzymam kciuki żebyś się nie rozczarowała! Quote
Mysia_ Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 Czarodziejka napisał(a):Masz chęć na praktyki? Chętnie wyjadę na wczasy :diabloti: ja mam nacodzień prawie 300 psiaków :roll: Sama chętnie bym na wczasy pojechała :evil_lol: Quote
Asia_Klero Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 MYSIA nawet nie myśl o wczasach:Pnie pozwalam Ci:D:D Quote
Mysia_ Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 nie ma lekko :eviltong: Buziaki dla zwierzyńca Czarodziejki :loveu: I oczywiście dla Julci :loveu: Quote
wanda szostek Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Misio potrzebuje wyjątkowego domu. Pozdrawiam wspaniały, wyjątkowy DT. Quote
Edi100 Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 wanda szostek napisał(a):Misio potrzebuje wyjątkowego domu. Pozdrawiam wspaniały, wyjątkowy DT. Ja tez pozdrawiam:loveu: Quote
Mysia_ Posted December 9, 2007 Author Posted December 9, 2007 Tak myślę, nad ogłoszeniami dla Misia :roll: Teraz wiemy o nim wiecej, myslę, że sporo się zmieniło.... Więc i ogłoszenie trzeba by było zmienić :roll: Quote
halbina Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Jak mija LENIWA niedziela?... U mnie tak właśnie: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9056522#post9056522 Merdaczki miniaturowe rodem z Mazańcowic...Dwa beziki, sarenka i pręgusiątko! Zapraszam na wątek! halbina Quote
Mysia_ Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 Pewnie ciocia Czarodziejka nie ma już sił pisać co ten jej zwierzyniec wyprawia ;) Quote
Asia_Klero Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Majac tyle przeroznych psiakow ,,na glowie"..Nie dziwie się,ze czasu malo;)Najwazniejsze,ze Misio ma sie dobrze;) Quote
Dorothy Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Czarodziejki niet?? taka piosenka byla za mej mlodosci, moze zaspiewamy?? O WROZKO CZARODZIEEEEEEEEEEEEJKOOOOOOOOOOOOOO jak sie tam macie z Misiem...:loveu: Quote
Mysia_ Posted December 11, 2007 Author Posted December 11, 2007 Dorothy widze, że odzywa się w Tobie talent wokalny :lol: Quote
Dorothy Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 ooo tak, nie odkryty dotąd (dzięki Bogu) i nie doceniony huehue najlepiej wychodzi mi w aucie jak puszczam radio i nikogo nie ma ze mna. Ale czasem sie zapomne i na skrzyzowaniu stoje spiewajac najpiekniej jak umiem z calego serca, az nagle sie reflektuje, ze kierowcy w autach obok maja takie.. eee... dziwne miny?? Czarodziejko pokaz sie bo jak nie to Ci zaspiewam :evil_lol: Quote
Kala&Majka Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Dorthy - stworzymy chór, bo ja też sobie często podśpiewuję. Czarodziejkooooooo, dooooooooobraaaaaaaa istoooooootooooooo.... oł jeeeeeee........ :evil_lol: A tak na poważnie: moja nauczycielka plastyki pozwoliła mi przeznaczyć kartkę świąteczną i aniołka z masy solnej na bazarek :multi:. Oczywiście starałam się, żeby wyszły ładnie ;). Quote
Kala&Majka Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Przepraszam - Dorothy miało być :oops: Quote
Recommended Posts