Jump to content
Dogomania

Staruszek Misiu już w DT u Czarodziejki, uff... JUZ ZA TM

Recommended Posts

Posted

Czarodziejko Ciebie pytałam o zdanie :) Wolisz grosik... Mówisz i masz... :) Tylko podaj mi konto na gg albo pw - w sumie to adres też poproszę, bo jak jeszcze gdzieś jakiś kocyk wygrzebię to wyślę ;) I żebyśmy się zrozumiały :P nie tylko dla Misia... ;) heheh Kup duuuużą porcję cyca i każdemu papu :) Nie faworyzuję Biedulków ;)

• Replies 473
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ach, więc to nie tylko dla Misia, bo ja tu o jego interesy dbam na tymże wątku :D
Dzięki Klaudus!
Ja niestety faworyzuję Misia, bo wynędzniały i Funię, bo po sterylce. Bóla jej dałam zrobić i jeszcze się cieszę bezczelnie, ale cóż.
Moje psy nie dostają lepszych puszek, raczej karmę drobiową w kiszce, jak to u nas w sklepie mówią, czyli Psi Smak Delikatesowy - niecały kilogram za niecałe 3 zł, albo kuperki, kadłuby, lotki indycze i inne drobiazgi w okolicach 3 zł/kg. Jest 8 pysków do wykarmienia( z kotami), a menu nie może być monotonne, jak mnie pouczył wet, więc staram się, ciotki, staram...
I już przemilczę, jak patrzy mój tz, gdy do psiego gara wkładam pierś ( nie swoją oczywiście), gdy tymczasem on również zjadłby coś w tej materii.
Misio musi przez jakiś czas jeść lepiej, żeby miał siłę żyć. Wet zalecił nawet samo mięso + karma sucha.Dlatego ma puszeczkę, albo pół dużej z odrobinką tylko wypełniacza. I widzę, że woli chleb od ryżu. Czasem moczę w rosole, albo ciepłej wodzie kromkę i zgniatam z zawartością puszki.
Zjada już prawie wszystko z miseczki.
W domu przebywa tylko w ciągu dnia - śpi przy mnie. Noce spędza w szopie przytulony do Saby, Miśka, albo w budzie przy kojcu Rexa i Foczki. Drzwi do szopy mają specjalne zabezpieczenie - są uchylone na szerokość psa i mają usztywniający hak, żeby można było się na sioo wydostać. Zauważyłam, że Misio już zrozumiał wszystkie zasady obowiązujące w naszym obejściu i kiedy w nocy załatwi się, to czasem nie wraca do szopy, tylko idzie do budy i stamtąd rano do nas wychodzi. Jeśli go ogłaszaci, to nie piszcie, że nadaje się do domu, bo się nie nadaje. Może i z domu go zabrano, ale on był podwórkowy, a po zabraniu właściciela być może psa zamknięto w mieszkaniu do czasu przyjazdu ludzi ze schronu. Tak to widzę. Zresztą on się świetnie czuje na wolności. Nie ucieka, nie marznie, nie piszczy do domu, sioora jak należy i zachowuje się jak podwórkowiec śmieciojad ;)

Posted

Kochana ja wiem, że to wątek Misiunia ;) Ale "NIE"można "grosika" wysłać tylko dla Jednej Biedy jak przecież masz Ich całą masę ! Może to nie dużo, ale "dla każdego coś dobrego" :D Chociaż ciut ciut, ale zawsze "coś" ;) Wiem jak to jest wykarmić tyle mordeczek :-P ;) Rozumię, że jak co to jakiś kocyk czy cuś Cię interesuje? :) Nie mogę wiele zagwarantować, ale jak będę miała więcej to dam :)

Posted

Misio czeka na kolację.
Dziś dla wybrańców mięso drobiowe z ryżem, warzywami i jajem, a dla szaraków sucha karma.
Funia i Misio to moi wybrańcy. Funia już po kolacji.
Daję Misiowi codziennie tabletkę Flawitolu, żeby miał witaminy i minerały.
Halbino, ja liczę, że jutro, zgodnie z umową przyjadą nowi państwo po Funię. Z Warszawy aż...200km w jedną stronę zrobią. Mam nadzieję, że się nie zawiodę, nie przeliczę i nie rozczaruję.

Posted

[quote name='Czarodziejka']Masz chęć na praktyki?
Chętnie wyjadę na wczasy :diabloti:[/quote]

ja mam nacodzień prawie 300 psiaków :roll: Sama chętnie bym na wczasy pojechała :evil_lol:

Posted

Tak myślę, nad ogłoszeniami dla Misia :roll: Teraz wiemy o nim wiecej, myslę, że sporo się zmieniło.... Więc i ogłoszenie trzeba by było zmienić :roll:

Posted

Jak mija LENIWA niedziela?...
U mnie tak właśnie:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9056522#post9056522[/URL] Merdaczki miniaturowe rodem z Mazańcowic...Dwa beziki, sarenka i pręgusiątko! Zapraszam na wątek! halbina

Posted

ooo tak, nie odkryty dotąd (dzięki Bogu) i nie
doceniony huehue
najlepiej wychodzi mi w aucie jak puszczam radio i nikogo nie ma ze mna.
Ale czasem sie zapomne i na skrzyzowaniu stoje spiewajac najpiekniej jak umiem z calego serca, az nagle sie reflektuje, ze kierowcy w autach obok maja takie.. eee... dziwne miny??

Czarodziejko pokaz sie bo jak nie to Ci zaspiewam :evil_lol:

Posted

Dorthy - stworzymy chór, bo ja też sobie często podśpiewuję.
Czarodziejkooooooo, dooooooooobraaaaaaaa istoooooootooooooo.... oł jeeeeeee........ :evil_lol:
A tak na poważnie: moja nauczycielka plastyki pozwoliła mi przeznaczyć kartkę świąteczną i aniołka z masy solnej na bazarek :multi:.
Oczywiście starałam się, żeby wyszły ładnie ;).