Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rok temu Megi trafila podrzucona do schroniska,byla wtedy slicznym,smiesznym,kluskowatym szczeniakiem,miala 2 miesiace i całe zycie przed soba.Szybko znalazla dom.Rodzina wychodzila usmiechnieta i zadowolona,tulac slodka kruszynke,obiecujac,ze beda ja wszyscy kochac i rozpieszczac.
Kłamali.
Po roku Megi,juz nie slodka i juz nie kruszynka,zostala oddana do schroniska. Powod-alergia.Powod dobrze nam znany i stary jak swiat :(

Suka jest niewychowana,nieopanowana,nie zna podstawowych komend,skacze i nie potrafi chodzic na smyczy.Zmarnowany rok jej zycia,a do tego,sporo pracy dla nowego wlasciciela.Ktory bedzie musial ja tego wszystkiego nauczyc.
Megi ratuje jej sympatyczny i pogodny charakter.Lubi ludzi,ladnie to pokazuje,jest lagodna.
Ma rok.Teraz szuka domu u ludzi,ktorzy po roku nie odstawia jej jak zbędnego mebla na wysypisko smieci.
Przemysl dokladnie te adopcje,nie mozna skrzywdzic ponownie Megi.
UWAGA! suczka jest szczekliwa,szczeka chetne i glosno.

Oto fotki suczki z polowy stycznia,jest juz na nich smutna i przygnebiona,juz nie ma tego blysku w oku.W poscie drugim jest Megi tuz po przyjsciu do schroniska.Zobaczcie jaka roznica w wyrazie psa :( :( :(

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Megi byla porzucana....zaraz policzymy ile razy. Pierwszy raz-gdy ze swoim rodzenstwem wyladowala w kartonie na klatce schodowej. Drugi raz,gdy osoba,ktora przygarnela szczeniaka,oddala go potem do schroniska.Trzeci raz-przez swoja pania,po roku.Acha-w miedzyczasie ta pani usilowala ja komus oddac,ale ten ktos wypuscil suczke luzem i wrocila do swojego domu.
ma fajny zyciorys,prawda?
A skad to wiem? bo zglosila sie pani,ktora Megi znalazla wtedy w kartonie,mowi,ze ma fotki,ze to na pewno ten sam pies.Tylko....co nam z tej wiedzy? a raczej? co Megi ma z tego?