weszka Posted March 12, 2013 Author Posted March 12, 2013 Dzięki świetnej robocie Eli :loveu: (strasznika od Froda i Dumki) możemy obejrzeć Marzyciela w ringu - jest mniej więcej od min. 2:10 do końca :) [video=youtube;ZjsL1syom_o]http://www.youtube.com/watch?v=ZjsL1syom_o&feature=youtu.be[/video] Quote
Tekla64 Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 piekny pies z niego a dzieki za filmik Straszniko bo fajne se popatrzec na te giganty na takim ringu Quote
Margi Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Marzyciel ma cudną sylwetkę.:loveu: Fajnie,że mogłyśmy filmik pooglądać. Quote
weszka Posted March 12, 2013 Author Posted March 12, 2013 Dla mnie to też ogromna radocha móc popatrzeć na ich występy :) Fajnie mieć "swoich ludzi" na miejscu ;) Pewnie jak państwo marzycielstwo wróci to też będą kolejne relacje filmowe i zdjęcia. Quote
Saththa Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 obejrze w domu :) ale juz nie moge sie doczekac :) Quote
zerduszko Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Widok super, ale w szoku jestem, że one wszystkie takie dość skąpo ofutrzone. Czarne też. Czy mi się tylko zdaje ;) Quote
malawaszka Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 a ten co jest widoczny jako pierwszy pieprzak zanim się film odpali to ma krzywe łapy przednie?? :mdleje: no też zauważyłam, że tam nie królują sznaucery w typie CTRów :lol: Quote
wilczy zew Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 fajnie popatrzeć i sznauce wyglądają ja psy a nie chodzące dywaniki,nie podobają mi się firanki i mnóstwo futra na łapach Quote
marako Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='malawaszka']tam nie królują sznaucery w typie CTRów :lol:[/QUOTE] Tu się mylisz. To wynik bardzo ostrego groomingu, przynajmniej kilka z tych psów znam osobiście (mówię o dużych czarnych), mają futra od ..., ale jak impreza tego wymaga, bo sędziowie nie lubią takich włochatych, to są stosownie przygotowane. Nie mówię, że wszystkie ale część na pewno ma obfity włos jak moja Honda. Quote
Saththa Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='marako']Tu się mylisz. To wynik bardzo ostrego groomingu, przynajmniej kilka z tych psów znam osobiście (mówię o dużych czarnych), mają futra od ..., ale jak impreza tego wymaga, bo sędziowie nie lubią takich włochatych, to są stosownie przygotowane. Nie mówię, że wszystkie ale część na pewno ma obfity włos jak moja Honda.[/QUOTE] no i z psuła hehehe Quote
malawaszka Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='Saththa']no i z psuła hehehe[/QUOTE] no własnie:placz: Quote
Tekla64 Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 pewnie ze spula hihihi a juz mialam nadziej ze w modzie sa i znowu beda normalne sznupy !!! Quote
Saththa Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='Tekla64']pewnie ze spula hihihi a juz mialam nadziej ze w modzie sa i znowu beda normalne sznupy !!![/QUOTE] jak se zrobisz to będziesz mieć :evil_lol: Quote
Tekla64 Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 ja se jednak mysle ze to inny wlos jest mogie ino porownac z nie do konca sznupkowata Tekla , Tokio i Hektorem a Dona to zupelnie inna bajka Quote
marako Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Moja Grace ma włos jak drut, bo to sznaucer starego typu. I charakter też ma bardziej użytkowy, jest naprawdę fantastyczna. Honda - piękna, 5 championatów, ale to już nie do końca sznaucer jak dla mnie. I zacięcia do pracy nie ma takiego, jak jej mama. Chociaż jest mocno szalona (po prostu szajbus z niej), to polecenia wykonuje o wiele wolniej niż spokojna Grace, która polecenie wykonuje po wypowiedzianej pierwszej sylabie. Ale wracają do mody znów stare sznaucery, dlatego ci z nowymi skubią je niemiłosiernie na okrągło, żeby upodobnić do starych. Quote
weszka Posted March 13, 2013 Author Posted March 13, 2013 [quote name='malawaszka']a ten co jest widoczny jako pierwszy pieprzak zanim się film odpali to ma krzywe łapy przednie?? :mdleje: [/QUOTE] Ujęcie jest niefortunne i pies stoi jak sierota ale faktem jest, że musi mieć miękkie nadgarstki i luźne łokcie skoro jest w stanie tak stanąć ;) [quote name='marako']Moja Grace ma włos jak drut, bo to sznaucer starego typu. I charakter też ma bardziej użytkowy, jest naprawdę fantastyczna. Honda - piękna, 5 championatów, ale to już nie do końca sznaucer jak dla mnie. I zacięcia do pracy nie ma takiego, jak jej mama. Chociaż jest mocno szalona (po prostu szajbus z niej), to polecenia wykonuje o wiele wolniej niż spokojna Grace, która polecenie wykonuje po wypowiedzianej pierwszej sylabie. Ale wracają do mody znów stare sznaucery, dlatego ci z nowymi skubią je niemiłosiernie na okrągło, żeby upodobnić do starych.[/QUOTE] Otóż to marako. Te kudłate sznaucery wg mnie to również juz nie to. Nie miałam takiej świadomości dopóki nie pojawiła się u nas Furla. A nawet podobały mi sie na wystawach te efektowne wersje. Ona jest jak z innej bajki porównując ją do moich pieprzastych. Wygląd to raz ale dla mnie ważniejsze jest właśnie to coś w charakterze. Jest kochana oczywiście ale jej predyspozycje użytkowe są ujemne ;) Czasem mam wrażenie że cała para poszła w futro i na rozumek już nie starczyło :evil_lol: Częściowo jest w tym wina po stronie wychowania i warunków w jakich żyje jednak pewnych kwestii charakteru się nie przeskoczy. Prawda jest jednak taka, że gdyby taki sznaucer był moim pierwszym to na kolejnego już bym się nie zdecydowała. Całe szczęście wiem jakie moga być i mam takie :) Również mam nadzieję, że ludzie się opamiętają i wrócą do sznaucerów takich jak być powinny. Quote
malawaszka Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 [quote name='weszka']Prawda jest jednak taka, że gdyby taki sznaucer był moim pierwszym to na kolejnego już bym się nie zdecydowała.[/QUOTE] wow aż tak???? chodzi o pobudliwość? Quote
weszka Posted March 13, 2013 Author Posted March 13, 2013 Pobudliwość przede wszystkim, poza tym takie nastawienie na pracę z człowiekiem, no i uciążliwa kwestia pielęgnacji i znoszenia na futrze syfu do domu. Furla jest co tu dużo mówić niezbyt wychowana bo moja siostra się do tego nie nadaje, a ze mną spędza za mało czasu żebym coś mogła z nią robić. Poza tym na początku próbowałam owszem jak z każdym psem u nas ale nie może być tak, że ja poświęcam jej powiedzmy 3 popołudnia na szkolenie, a przez pozostały czas ktoś nie robi nic żeby to utrwalić albo robi wręcz odwrotnie. Było trochę kłótni o to i ostatecznie stanęło na tym, że to nie jest mój pies i jeśli komuś z takim psem dobrze to nie moja sprawa. Jak do mnie przychodzi cenne są dla mnie 2 cechy - ma idealne przywołanie i dogaduje się z obcymi psami ;) a to pozwala mi z nimi spokojnie chodzić w trójkę na spacery. Quote
Tekla64 Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 podpisuje sie pod wieloma rzeczami ktore napisala Weszka!!!! te obfite sa..... inne napewno nie uzytkowe hihihi do kochania idelane Quote
weszka Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 Zima powróciła na całego. W nocy tak dosypało i nawiało że ciężko było rano drzwi otworzyć. Suki zachwycone, ja choć lubię zimę to już jakby mniej :cool3: Ale to już pewnie ostatnie pożegnanie zimy :razz: Quote
Tekla64 Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 oby sie dlugo nie zegnala i se poszla juz na amen Quote
eria Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 a my mamy lekko przyprószone :) , ale niech ta zima sobie już idzie... Quote
Fides79 Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 a ja nawet nie wiem jak jest, siedzę cały czas w domu i tylko Felkowe łapki wycieram z małych kuleczek trochę śniegu widzę na podwóreczku, ale to też wynik wczorajszego zrzucania go z dachu w wyniku czego niewiele brakowało a straciłabym szyby w oknie kuchennym :roll: Quote
AnkaG Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 Niech idzie zima już ... bo mamy dosyć. Za ciepełkiem tęsknimy :) Quote
Recommended Posts