Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurcze jakoś nie skojarzyłam tego! Może coś w tym jest... kupię więc starą wersję. Dobrze że tego kupiłam tylko 5L a nie 40L jak zawsze kupowałam do tej pory.

Posted

E nie aż tak nie jest źle ;) Totek jest bardzo fajny i miły, no a że ma czasem odpały to cóż... każdy ma hihi

Wyniki Sympy super!!! Czyli jednak musi być na niskobiałkowej diecie i powinno być ok. Następne kontrolne badanie za pół roku chyba że tfu tfu wcześniej coś by było niepokojącego. Teraz muszę jej znaleźć jakąś karmę inną bo Orijen ma za dużo białka - teraz jadła 1/3 porcji + jarzyny ale to nie jest na dłuższą metę dobre rozwiązanie. Orijena daje się bardzo mało, a 1/3 dawki to jest pół kubka na dzień i aż żal patrzeć jak dostaje te parę kulek na cały dzień.

Posted

BRAWO SYPUSIA :loveu::loveu::multi::multi::multi:

a ile Orijen ma białka? tzn w tym rodzaju który dawaliście

co do kotów to ja mam :
- kota czyli KOTA szt 1 - z całą kotowatą niepoczytalnością
- kota ideał szt 1 - bo jest jak pies ;-)

Posted

Orijen Senior ma min. 42% białka, 16% tłuszczu, 1,3% fosforu (przy nerkach ma być mało). Orijen Adult tak samo - ten jadła Dirki ale po niedawnej podwyżce musiałam zrezygnować bo jest dla mnie po prostu za drogi. Z tego co rozmawiałam z wetką karma jest super ale co 6 mies. trzeba badać krew - niestety współczesne psy dalekie już są od wilków i miewają problemy z przerobem takiej ilości czystego białka. Generalnie jeśli pies jest zdrowy to karma świetna.
Teraz zamówiłam dla Sympy Hill's Senior Light - ma najmniej białka, tłuszczu i fosforu z normalnych karm, nie chcę jeszcze jej dawać diety nerkowej żeby tfu tfu mieć coś w zapasie gdyby się pogorszyło. Ten Hill's ma 17% białka, 7% tłuszczu i 0,5% fosforu. Ma też niestety ryż i kukurydzę i chyba jakieś zboża więc trzeba będzie patrzeć czy Sympa nie utyje ale myślę że powinien być ok.

Posted

POMÓŻCIE [url=http://www.allegro.pl/item696331298_piekny_kary_zrebak_czy_musi_zostac_miesem.html]Piękny kary źrebak - czy musi zostać mięsem? (696331298) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

Posted

Chrześnica bardzo dziękuje cioci :loveu: i przekazuje całusa-lizaka :)
Zmieniła się dziewczynka przez te prawie 2 mies. pobytu - to już taki mały sznaucerek, a nie ta klucha co ją przywiozłyśmy. Ma jakieś 52 cm i waży 15 kg czyli ponad 2x tyle co ważyła.

Posted

Nowa inicjatywa na dogo - zajrzyjcie i dołóżcie swoje złotóweczki - w ilości siła!

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f940/zasil-skarbonke-na-serylizacje-140889/"][IMG]http://img194.imageshack.us/img194/7596/swinkpop.jpg[/IMG][/URL]

Posted

to też napiszę, że śledzę losy sexśluzów - rozmnażaczko :diabloti:
tylko te śluzy , są mało poprawne polityczne , żeby tak trójkąty :mdleje: :evil_lol:
nie bądź taka , dawaj fotę sznupa bez brody :mad:

Posted

[quote name='Vectra']to też napiszę, że śledzę losy sexśluzów - rozmnażaczko :diabloti:
tylko te śluzy , są mało poprawne polityczne , żeby tak trójkąty :mdleje: :evil_lol:
nie bądź taka , dawaj fotę sznupa bez brody :mad:[/quote]

buuahaha się im na ziwerzenia podglądaczek zebrało :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

a w ogóle to najpierw zamarłam jak przeczytałam "sznupa bez brody" a to o Vesper chodzi :evil_lol:

Posted

A witam witam podglądaczkę ;):)
No śloozaki są luzaki - robią co chcą i jak chcą i z kim chcą. Nie żeby miały to po właścicielce :diabloti::eviltong:

Dzisiaj mnie kusiło żeby popełnić ową bezbrodzią fotę ale zwalczyłam to w sobie :lol: Poza tym mam brak kilku rąk żeby zrobić fotę mając na smyczy cieczkującą Dirki + oczy wokół głowy czy na horyzoncie nie ma kogoś komu Sympa by mogła jeb**ć :diabloti: + kogoś na kogo Vesper by mogła skoczyć radośnie i albo upaprać albo zerwać w czapkę. A poza tym mam doła i mi się nie chce nawet zdjęć robić. Ale że jutro ostatni dzień pobytu Sympy u mnie to może się przemogę.

Posted

[quote name='malawaszka']
a w ogóle to najpierw zamarłam jak przeczytałam "sznupa bez brody" a to o Vesper chodzi :evil_lol:[/quote]

Kochana słusznie zamarłaś. Sznupem bez brody jest... SYMPA :diabloti:

Posted

[quote name='weszka']Kochana słusznie zamarłaś. Sznupem bez brody jest... SYMPA :diabloti:[/quote]
o to mi chodziło :diabloti:

Wasia , nie pij już :shake: :evil_lol:

to Ty widzę , masz niezły bur bałagan znaczy :evil_lol:

Posted

[quote name='malawaszka']ożesz to o czyj brak brody chodzi? :splat: Sympy a nie Vesper :evil_lol: chyba jednak już pójdę spać - mocne porto podpijam :oops:[/quote]

[quote name='Weszka']Odgruzowałam też Sympę i ledwo żyję :shake: Niestety fot Sympy nie będzie przez dłuższy czas bo aż wstyd ale musiałam jej obciąć brodę :placz:To był stan wyższej konieczności :placz: Normalnie miała taki syf że jak Marta wróci to ją zamorduję :angryy::mad: zapuszczony pies jak ze schronu. Teraz będzie chodzić z takim brzydalem i sie wstydzić. No a przez tydzień ja :roll:[/QUOTE]

mówiłam Waszko mała , nie pij :shake: :evil_lol:

Posted

[quote name='Vectra']
to Ty widzę , masz niezły bur bałagan znaczy :evil_lol:[/quote]

Ano mam :diabloti: Najlepiej jest rano. Wstaję w środku nocy czyli o 6 rano. Nieprzytomna widząc na pół metra idę z tą sforą na spacer. Dirki idzie obrażona bo na smyczy, Vesper skacze wokół wszystkich, Sympa ma wyraz twarzy dość gburowaty. Rozkręca się pod koniec i zaczynają się gonitwy i zabawy jak trzeba wracać.
Wracamy i niestety jest chlew maksymalny bo na polach rosa + na ścieżkach pył = maź na sznaucerzych łapach. Myję każde 4 łapy w osobnej misce. Vesper w tym czasie podejmuje próby picia tej wody, wejścia do miednicy, skoczenia mi na plecy, skoczenia Sympie na głowę, gryzienia Dirki po łapach. W zabawę wkręca sie Totek drąc japę że chce śniadanie. Kończy się tak, że po umyciu łap tłum szarżuje na niego i wygania na parapet albo blat w kuchni.
Następnie z lekka sprzątam syf w przedpokoju, myję ręce i wydaję śniadanie do 4 misek.
Następnie wycieram ryjki bo piją po śniadaniu.
Na szybko piję kawę i jem płatki.
W tym czasie trwa zabawa w plute i ciągnione - udział biorą Vesper, Dirki i przemyka Totek. Sympa chodzi obrażona.
Na szybko dokonuję porannej toalety siebie, ubieram się cywilizowanie do pracy.
Na szybko wychodzę z Vesper żeby się wysikała i zrobiła pośniadaniową kupę.
Rozdzielam towarzystwo - Sympa do sypialni, reszta zostaje razem.
Wydaję gryzaki, uzupełniam wodę w miskach.
Zamykam drzwi i jadę odpocząć do pracy :diabloti:
Dzień świra rozpoczęty :diabloti:
Po powrocie sytuacja powtarza się jeszcze parę razy, a do tego dochodzą nowe rytualne czynności + te których się nie planuje.
Dzień świra się kończy :diabloti:

[quote name='malawaszka']ożesz to o czyj brak brody chodzi? :splat: Sympy a nie Vesper :evil_lol: chyba jednak już pójdę spać - mocne porto podpijam :oops:[/quote]

Nooo pić to trzeb umić :eviltong: