Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']o masz ci los! chyba bym wyszła z siebie :shake: Luna też ma czasem w doopie jak wołam a ona akurat coś wącha, ale się pilnuje i wpada wręcz w panikę jak jej zniknę z oczu, więc co jakis czas, żeby ją utwierdzić w przekonaniu, że bez pańci jest źle chowam jej się za drzewami :diabloti: potem pilnuje się bardziej[/QUOTE]

Ja tak robilam czarnemu jak byl maly:evil_lol:, wpadal we wrzask jakby go ktos ze skory obdzieral, teraz nie odchodzi dalej niz na 10m i zawsze patrzy czy mu nie znikam, nie ja go pilnuje, ale on mnie:loveu:. Za to siwers ma to w najglebszym:cool1:, jak jej znikne, to i tak sie gooopiej wydaje, ze zna droge do domu i sobie poradzi, nawet 200km od domu jej sie tak wydawalo:evil_lol:. Jak pies lubi zwiac to nie ma tego czegos co panikujace psy, ktore jakby wiedzialy, ze bedzie im samym zle. One nie uciekaja nam na zlosc, one uciekaja bo nie znaja konsekwencji. Dlatego w przypadku uciekinierow tylko uczenie, ze reakcja na komende ma byc bezwzgledna:razz:. Natomiast plusem takiej "luznej zazylosci" jest to, ze siwa moge zostawic pod sklepem, a maluch robi afere:cool1:.

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Temat ucieczki już zostawmy :diabloti: W każdym razie musimy wrócić do pracy nad sobą. Ta sucz wymaga wysiłku.
A! Będą i nowe zajęcia bo dzisiaj odebrałam pas do canisrossu i będziemy razem biegać ;) więc jak znikniemy to obydwie heheheh
[B]Amiga[/B] a książka to raczej nie na temat by była w tym przypadku :razz: chyba że masz coś o uciekinierach.

A teraz prośba o kciuki bo jutro na godz. 9 odwożę Totka na kastrację :roll:

Posted

To i ja "obecna"!
Totek odjajczony :) Odebrałam biedaka po godz. 15. Jest całkiem rześki, może nieco senny ale wszystko ok. Oczywiście potwornie domaga się jedzenia, a dzisiaj jeszcze ma post.
A teraz uprzejmie donoszę że korzystając z pięknej wiosennej pogody i mojego wolnego dnia zaliczyłyśmy dzisiaj z Dirulem pierwszy trening dogtrekkingu! Zrobiłyśmy godzinną trasę szybkim marszem i podbieganiem. Ja wróciłam umordowana, a i Dirki jak padła tak śpi. Jednak to zupełnie inny dla niej rodzaj ruchu, a poza tym musi się jeszcze skupiać czego od niej chcę, co mówię. Super sprawa!

Posted

Taki pas fajna sprawa bo wtedy możesz biegać wszędzie ;) Nie wiedziałam że taka twarda sztuka z Ciebie/Was :)
Co do kondycji to teraz muszę swoją podnieść bo o Dirki jestem spokojna że da radę i po paru treningach będzie śmigać jeszcze lepiej niż teraz :diabloti:

edit. widze że jestem w innej strefie czasowej niż puzzle - mój post to odp. na poniższy :angryy:

Posted

moje średnie to jest bardziej zmęczone jak ma dzień siedzenia w domu niż jak jest po gonitwach 4 godzinnych:crazyeye::evil_lol::diabloti:

Tak to jest- też szybko męczę się nuda:diabloti:

Posted

Taaa bieganie z psami jest super:loveu:, ja z moimi biegam luzem:evil_lol:, ale nie wszedzie mozna (tzn nigdzie nie mozna, ale w niektorcy miejscach nie ma SM:diabloti:) i zastanawiam sie nad pasem:cool1:, ale jescze zobaczymy, caly zeszly sezon dalismyrade bez:razz:. Z duzym psem to juz czysta przyjemnosc:loveu:, bo moj czarny po 10km pada i jest koniec, za to Hebe daje rade w dwie strony:razz:, jestem ciekawa czy faktycznie srednie sa bardziej wytrzymale, czy olbrzym w podobniej kondycji dalby rade wiecej:razz:.

Posted

Witam jestem nowym użytkownikiem.Przeczytałam i oglądnęłam całą "pieprzną galeryje" od pierwszej strony-do ostatniej-jest superowa,sliczne pieski.Ja też jestem zdania że to jedna z najpiękniejszych ras!!!Sama jestem szczęśliwą właścicielką czarnego sznaucerka miniaturki już od 9 lat.Ma na imie Amper i powiem wam że zachowuje sie nadal tak jak od pierwszego dnia od kiedy go mam-szajbusek-oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu.kolor sierści od pewnego czasu zaczął mu sie zmieniać i teraz jest taki ala sół/pieprz.Bardzo wybredny co do jedzenia,bardzo lubi dzieci i swoje zabaweczki.Dużą przyjemność sprawia mu zakopywanie w pościeli kapci,butów,skarpetek i jedzenia...Doskonale wie kiedy mama wraca z pracy i tylko jak slyszy że jedzie winda jest w sekunde pod drzwiami powitania robi przepiękne i zawsze trzeba mu cos dać tzn.kapcia.Wypatruje też przez balkon czy ktos z domowników nie idzie i jak tylko zobaczy kogoś mame,siostre lub kogos znajomego szczeka i biegnie pod drzwi.Ale sie rozpisałam,wybaczcie,sle mam fioła na jego punkcie-to on jest na moim zdjęciu profilowym ze swoja ulubioną kosteczką.Pozdrawiam wszystkie wielbicielki tej rasy.

Posted

[quote name='ariss']moje średnie to jest bardziej zmęczone jak ma dzień siedzenia w domu niż jak jest po gonitwach 4 godzinnych:crazyeye::evil_lol::diabloti:

Tak to jest- też szybko męczę się nuda:diabloti:[/QUOTE]

Oj nie przesadzaj.. poszczekała trochę, pomarudziła, poratowała Ciebie i Galinę :diabloti:

Posted

[B]norka1911[/B] witaj w naszej galerii :) To że jesteś zakręcona na swojego sznaucera to tylko powód do dumy bo tutaj to bardzo wskazana cecha :p

[B]anetta, madziamn[/B] no co Wy :-o toż Totek od daaaawna nie sika. Miał takie występy na początku ale przeszły. Tak to jest że złe rzeczy sie dług pamięta, a jak jest dobrze to nikt nie pochwali :eviltong:

[B]anetta[/B] dziękujemy za gratulacje :)

[B]Justa[/B] dawno cię nie było :cool3: a i ja was zaniedbałam. Zaraz wpadnę bo mnie zaintrygowałaś swoim postem!

Posted

Na dobre dobranoc trochę ubiegłotygodniowych fotek wspominkowych :cool1:

[IMG]http://img513.imageshack.us/img513/3897/dsc2483.jpg[/IMG]

[IMG]http://img513.imageshack.us/img513/1351/dsc2486.jpg[/IMG]

[IMG]http://img513.imageshack.us/img513/9937/dsc2487.jpg[/IMG]

[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/644/dsc2477.jpg[/IMG]

[IMG]http://img10.imageshack.us/img10/8751/dsc2478.jpg[/IMG]

Jutro przychodzi do nas Sympa na tygodniowe przechowanie. Trochę się obawiam co powie na Totka :roll: bo go nie zna... ale mam nadzieję że jakoś to będzie. Najwyżej przez tydzień będzie obowiązywał ruch wahadłowy :roll:

Posted

[quote name='malawaszka']pokaaa jak to wygląda? :razz: hahaha obawiam się ze musiałabym zmienić gabarytu psów najpierw :evil_lol:[/quote]

"To" znaczy pas, tak?

Wygląda tak
[IMG]http://www.karusek.com.pl/img/pas.jpg[/IMG]

Rzeczywiście Luna dość mała ale pewnie dzielna i by dała radę :razz:
Ale dla CTR na przyszłość będzie jak ulał :loveu:

Posted

No widzisz Doginko jakie dogo jest pouczające ;)
A mój pas ładniejszy bo łączony z niebieskim i ma liny kolorowe :p

Teraz już mówię dobranoc - czuję że jutro będą zakwasy :razz: No i dobrze! Znaczy że się zastany człowiek ruszył.

Posted

[quote name='malawaszka']hahah najlepszy ten sznurek między nogami - nie "pije"? :evil_lol:[/QUOTE]

Czyata przyjemnosc:diabloti:

weszko planujesz czernysza:crazyeye::razz:? Ja jakos wole sznupie XLki:razz:.

Kurcze tak sie zastanawiam nad tym pasem:cool1:, ja zazwyczaj biegam ze smycza w rece (po ok godzince biegu, moje biegna juz kolo mnie, wiec nie ma problemu), moze nie najwygodniejsze, ale zle nie jest:razz:, a wydaje mi sie, ze Scoob ciagnalby mnie w dol:diabloti:. Powiedz mi jeszcze jak widzialabys taki pas na dwa psy?:razz: Wiem, ze sa takie co maja na biodrach i jedno centralnie z przodu (kolka do przypiecia) i wtedy ciagna jakby to powiedziec za biodra, albo jeden z przodu, tylko, ze tamte nie sa "majtkowe"(:diabloti:), a Twoj kroj wydaje mi sie mniej obciazajacy kregoslup:razz:.