Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hehe Frodo napewno żałuje,że go tam nie ma :)
Wszystkie fotki super !!! Radochę psiska miały ogromną! I ja oglądając tą radochę miałam podobną :)

Posted

Cieszę się, że miałyście radochę z oglądania Alesków :) Taka rozbawiona banda to doprawdy cudny widok :)

A to Różydło, które podbija Chorwację. Na zdjęciu jest z Zarah zaprzyjaźnioną siostrą przyrodnią Dirki - jaki ten świat mały ;)

[quote name='wilczy zew']
Mamusia też ucieszyła się z wizyty synusia?

Też :)

Rano zastał nas mróz, zaszronione łąki i piękny wschód słońca :) To jedyny plus wstawania skoro świt ;)

Posted

[quote name='jambi']https://lh6.googleusercontent.com/-OOy58PJeDyc/TpsNiEK69OI/AAAAAAAAIi4/ZaATuPm2pGc/s640/DSC_0055.JPG
oba tylko na jednej łapie chodzą! :crazyeye: :evil_lol:

Lekkość bytu ;)

[quote name='wilczy zew']Wschód słońca zawsze jest pikny!!

Różydło wie jak zachować się do starszej koleżanki.

Różydło jak mała to jest mądra i dzielna suczka :)

[quote name='Tekla64']wlasnie dal tego widoku i dla tego klimatu ja chetnie wstaje przed switem

piekne zdjecia a portrecik z kepa trawy to cos pieknego

Ja wstaję bo muszę niestety. Ale taki widok umila moje poranne katusze.

[quote name='eria']hihi widzę,że właściciele Różyczki wzięli sobie do serca jej imię i zakupili różowy komplecik :D

To już drugi ;) Wcześniejszy miała z Rogza - też róż :)

[quote name='Doginka']Oby tylko nie dokupili jej kolcy;-)

;) A tak na serio jeśli zajdzie potrzeba użycia kolcy przy jej szkoleniu to będą wiedzieli jak ich używać. O to jestem spokojna bo to doświadczeni i mądrzy ludzie.

To znowu mam filmik. Z porannych szaleństw w oszronionej trawie tym razem.

[video=youtube;RXVOoFXna-4]http://www.youtube.com/watch?v=RXVOoFXna-4[/video]

Posted

[quote name='Tekla64']no swirusy jak sie patrzy

a ty nie wychodzisz z cala czworka na raz????
ty to jednak dzielna jestes hihihi

Różnie wychodzę. Ale przyznam, że wychodzenie z czwórką zaczyna być coraz trudniejsze. Te małe świrusy ważą już prawie po jakieś 19 kg każdy, a ogarnięcia nie mają. Jak szarpną to już nie jest tak łatwo na jednym palcu ich utrzymać. Plączą się, Dirki się wkurza i idzie obrażona z tyłu, te wyrywają do przodu itd. ;) A kawałeczek jednak na smyczach muszę przejść bo nie uznaję takiego puszczania psów samopas jak nad nimi jednak w 100% nie panuję. Poza tym najfajniej jednak bawią się szczeniaki same ze sobą bo z Vesper i Dirki to wchodzą głupie zabawy typu np. "dzisiaj gnębimy Bajkową". Zabawa polega na tym że Vesper ją tłamsi, Marzyciel doskakuje i drze mordę, a na Vesper wyżywa się Dirki. A wieczorem jak już idą wszyscy na smyczach to biorę dwa zestawy podwójne w składzie 1 stara + 1 szczeniak. Bo wtedy idą najlepiej i jest szansa że się załatwią, a nie tylko będą świrować ze sobą.

[quote name='Javena']http://www.dogomania.pl/threads/216272-uratowa%C5%82-psa-przed-%C5%9Bmierci%C4%85-m%C5%82ody-harcerz-zr%C3%B3bmy-mu-niepsodziank%C4%99?p=17828670#post17828670

Dzielny chłopczyk. Znam historię.

Posted

no tak szczyl plus dorosly to najlepszy duet bo szczyl bardzo korzysta na madrosci a dorosly jednak troche przypomina sobie mlodzienczosc czyli taki komplecik jest jak najbardzie zrowy dla wszytskich zwlaszcza dla prowadzacego hihihi

Posted

[quote name='weszka'] bo z Vesper i Dirki to wchodzą głupie zabawy typu np. "dzisiaj gnębimy Bajkową". Zabawa polega na tym że Vesper ją tłamsi, Marzyciel doskakuje i drze mordę, a na Vesper wyżywa się Dirki.

rodzinna sielanka

brzdące świetne zwłaszcza z tym polowaniem na siebie

Posted

Dwa małe świrusy:loveu:

Ciekawe, czemu jeszcze nikt się po nie nie zgłasza:sad: A maluchy nie stoja w miejscu, tylko dojrzewają;-) Weszko, co będzie jak nikt ich nie kupi:hmmmm:(tfu tfu tfu, oby tak się nie stało);)

Posted

Biedulka już poza schroniskiem. Ładnie to nie wiem czy się od razu uda zrobić bo jest potwornie zaniedbana. Ale najważniejsze, że ma szansę na nowe lepsze życie. A futro odrośnie nawet jak teraz trzeba będzie wszystko obciachać.

Posted

Są urocze to prawda :loveu: I potrafią też człowieka doprowadzić na skraj wytrzymałości :diabloti:

Ale ja mam opowiastkę o Furli. W środę Kijoła wracając z nianią z przedszkola zgubił gdzieś po drodze rękawiczkę. Trudno, żadna tam wielka strata. W sobotę rano Marta spaceruje z Furlą, a ta nagle robi się jakaś pobudzona, zaczyna machać ogonem do krzaków i daje w nie takiego susa, że by się Marta wywaliła. Więc ryczy na nią co wyprawia, a Furla cała zachwycona wybiega z krzaków z rękawiczką Kijoły w pysku :multi:! Dacie wiarę?! No mają te nosy nie od parady :loveu: