Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U mnie oprócz studiów stoją na przeszkodzie częste wyjazdy, ale jak się ustatkuję to sprawię sobie drugiego psa, póki co mam zbyt skomplikowane życie.

A apropos sznaucerów i psów na wychowanie, to moja siostra planuje kupić psa (jeszcze nie w tym roku, najpierw chcą ogrodzeni zrobić) i będzie to najprawdopodobniej sznaucer, bo spodobał się szwagrowi i siostrze, więc tak czy inaczej będę miała sznaucera pod opieką ;) Ja często jeżdżę do siostry i tam sypiam, po za tym jak jej nie ma to ja pilnuje domu, więc jej pies będzie praktycznie jak mój własny. Oczywiście szkolenie, wychowanie, kosmetyka itd. będzie spoczywać na mnie :p

Sama jednak preferuje inne rasy, aczkolwiek nie mam takiej jednej ukochanej, a gust mi się często zmienia, więc kto wie, może za parę lat będzie sznaucer u mnie :cool3:

• Replies 13.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Korenia']Pamiętam jak przyjaciółka szukała 4 dobrych domków jak Dunia miała szczeniaki - masakra była... wybierajcie przebierajcie, do nich i tak jeden wrócił.[/QUOTE]

no właśnie, ludzie tak pięknie potrafią mówić, a realia są zupełnie inne:roll:

[quote name='Doginka']Pamiętaj, że KSENO ma dostać pałac królewski, a nie domek zwyczajny:lol:

Jestem padnięta, ale nie mogłam sobie odmówić zajrzenia do Ciebie i do kluseczków:loveu:

Powiedz Gassi na uszko, że Raper wziął sobie do serca Jej obietnicę:roflt:[/QUOTE]

hahah, dopiero bym ludzie mieli miny, jakbym ich pytała czy mają pałac bo to kryterium dostania psa:evil_lol:

[quote name='Justa']Jeśli chodzi o domki - dobrze, jak ma się w czym wybierać ;)

A mnie seruszko krwawi, że jeden z tych maluchów to jeszcze nie dla mnie :([/QUOTE]

mi też krwawi, bo bym wiedziała, że kolejny dobry domek się trafił:loveu:

[quote name='NightQueen']Zostaw sobie wszystkie maluchy i będzie po sprawie :diabloti:

Justyna ja też przeżyć nie mogę że potomek Gass nie trafi do mnie :placz: (a co najdziwniejsze to ja wcale nie jestem aż taką wielką fanką sznaucerów, ale Gass ubóstwiam i od niej malucha bym chciała, a żadnego innego sznupa nie :evil_lol: dla mnie ona to ideał psa :loveu:)[/QUOTE]

jak miło to czytać:loveu: ale klucha by miała dużo fajowych obrożek:diabloti: no i jakie ekstra tereny spacerowe:loveu:

[quote name='Justa']Uważaj z tymi sznaucerami, bo jeszcze się zakochasz ;)

Od jednego sznaucera lepsze są tylko dwa sznaucery !
A tak btw okazuje się, że chyba większą przeszkodą od mojej rodziny są moje studia i stanowczo za mało czasu na szczeniaka..
Póki co zapowiada się, że będę miała młodego haszczaka wcześniej na wychowaniu :mdleje: Choć jestem lekko przerażona jak o tym myślę..[/QUOTE]

zakocha się:diabloti: a haszczaka moja droga to ja Ci współczuje, ale cieszcze się z jednej strony, bo Twoje serducho jest szczęśliwe:loveu:

[quote name='NightQueen']U mnie oprócz studiów stoją na przeszkodzie częste wyjazdy, ale jak się ustatkuję to sprawię sobie drugiego psa, póki co mam zbyt skomplikowane życie.
[/QUOTE]

ze sznaucerem średnim podróżuje się wśmienicie:loveu::diabloti:
[IMG]http://i444.photobucket.com/albums/qq164/gassira/papisie/bkitna1.jpg[/IMG]

Posted

[QUOTE]jak miło to czytać:loveu: ale klucha by miała dużo fajowych obrożek:diabloti: no i jakie ekstra tereny spacerowe:loveu:[/QUOTE]

i wredną właścicielkę :diabloti::evil_lol:

[QUOTE]ze sznaucerem średnim podróżuje się wśmienicie:loveu::diabloti:[/QUOTE]

oczywiście :evil_lol:

Jakie one mają kochane noski :loveu: takie malutkie jak ziarenka pieprzu (niezmielone ziarenka oczywiście :diabloti:)

Posted

[quote name='eria']Justa, haszczak ??? o zgrozo...... :roll:

Ariss, fotki maluchów są przecudowne ! jestem zachwycona! więcej! :loveu:[/QUOTE]

ma Justa przerąbane:evil_lol:

a specjalnie dla Ciebie, wstawię zaraz żółtego tłuścioszka:loveu:

[quote name='NightQueen']i wredną właścicielkę :diabloti::evil_lol:

oczywiście :evil_lol:

Jakie one mają kochane noski :loveu: takie malutkie jak ziarenka pieprzu (niezmielone ziarenka oczywiście :diabloti:)[/QUOTE]

wredny pies + wredna właścicielka = wielka miłość:loveu::loveu::loveu:
[IMG]http://i444.photobucket.com/albums/qq164/gassira/papisie/ta.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Kashdog']Jakie cudne one są :loveu::loveu:
Gdybym tylko miała możliwość to bym wzięła do siebie chociaż jednego :evil_lol:.[/QUOTE]

[quote name='Rinuś'][I][B]Jakie maluszki :loveu::loveu::loveu:
aż się chce takiego mieć w domku.[/B][/I][/QUOTE]

przydały by się takie pozytywnie zakręcone domki:loveu:

Kashdog, z Tobą sznaucer by miał raj:loveu:

[quote name='Doginka']Ale cudne maluski:loveu:[/QUOTE]

[quote name='Shel']Jeju, ale słodziaki:loveu:[/QUOTE]

[quote name='kaho']O boszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzze, wszystkie cuuudenka:loveu::loveu::loveu: a za takie fotografie powinni karac :evil_lol:;).[/QUOTE]

nawet nie wiedziałam, że im się tak szybko będą zmieniać charaktery:crazyeye:

owszem żółta jest bardzo zaradna, ale zrobiła się najsłodsza i uwielbia się przytulać:loveu:

skradam się:loveu:
[IMG]http://i444.photobucket.com/albums/qq164/gassira/papisie/pomaraczowy4.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Doginka']Ewa, to uooowczarki sznupie są, bo im stoją uchi:roflt:

Piękne te krety, siem nie mogiem nagapić:loveu:[/QUOTE]

oby im tak nie zostało:evil_lol:

[quote name='Justa']A moja różowiutka panienka? Już nie jest megasłodka? :placz:[/QUOTE]

jest!

Najsłodsze są : różowa, żółta i pomarańczowy:loveu: a najgrzeczniejsze: błękitna, czerwona,pomarańczowy, fioletowy, zielony. a niebieski jest zmienny, trochę łobuzuje, jak choć chce to krzyczy i jest zwinny. Nauczył się od żółtej wyłazić z posłanka:diabloti: już się nie mogę doczekać aż zaczną się ze sobą bawić i wtedy będzie widać jakie mają charakterki:razz:

[IMG]http://i444.photobucket.com/albums/qq164/gassira/papisie/pomaraczowy2.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='kaho']Wracam tu .... i wracam tu ..... i wracam tu ..... i .......nie moge przestac:splat::megagrin: CHCE TAKIEGO KRECIKA!!!:placz::sweetCyb:[/QUOTE]

już Ci rezerwuje dziewczynkę:):diabloti:

Posted

[quote name='kaho']Wracam tu .... i wracam tu ..... i wracam tu ..... i .......nie moge przestac:splat::megagrin: CHCE TAKIEGO KRECIKA!!!:placz::sweetCyb:[/QUOTE]
Straciłaś szansę i żałuj;-)

Ewa niebieski jest zmienny jak ja:roflt: dobry mały KSENO:loveu: