Jump to content
Dogomania

Przyczołgał się po pomoc...teraz choruje... Atos za TM ... [']

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie możemy pozwolić, żeby on wrócił do lasu...obdzwoniłam znajomych...nikt nie chce/nie może go przyjąć nawet na kilka dni...:-(
to jakiś koszmar...obidźcie mnie błagam...

Posted

Konieczny będzie hotel...:-(
Z finansami u mnie krucho, bo nie pracuję...:shake:
Ale coś na bazarek wystawię dla niego.
Czy może mu ktoś zrobić Allegro?
A nie ma kogoś, kto mógłby go chociaż do kojca tymczasowo wziąć?

Posted

Nie mam pojęcia, czy są jeszcze miejsca w "Naszej Szkapie" u [B]met[/B] z Dogo.
Koszt chyba by był do zniesienia.... (nie taki jak w Warszawie...).
Może zapytajcie ! Można do met zadzwonić. Tel. jest na stronie internetowej "Naszej Szkapy".

[B]Ten psiaczyna jest taki strasznie biedny !!!
Na 90% ma zerwane więzadło krzyżowe w tej łapie, na którą nie staje.... To się leczy tylko operacyjnie...[/B]

Nie umiem w żaden inny sposób pomóc, niż tą radą....

I konieczna będzie zbiórka funduszy, jeśli chcecie sprawę doprowadzić do końca i leczyć psiaczka....

Posted

U met mamy już jednego psa...
Nie wiem czy uda się zebrać tyle pieniędzy, żeby utrzymac oba...nie wiadomo jak długo. Tym bardziej, ze dojdzie jeszcze leczenie.
Na samo utrzymanie potrzebowalibyśmy co miesiąc 300 zł a leczenie, operacja...:-(

Posted

[quote name='mtf zalesie']wpalcilam troche,jesli lolek amelki znajdzie dom to wplacalbym co miesiac[/quote]
Dziękujemy. Jeśli nie znajdzie się DT, to pieniążki będą Atosowi bardzo potrzebne na hotelik.

Posted

[quote name='przyjaciel_koni']
[B]Ten psiaczyna jest taki strasznie biedny !!![/B]
[B]Na 90% ma zerwane więzadło krzyżowe w tej łapie, na którą nie staje.... To się leczy tylko operacyjnie...[/B]
[/quote]

Tak własnie mówiła lekarka...ale najpierw musi miec dach nad głową a dopiero potem możemy pomyslec o operacji.
Wczoraj był znieczulany do przeswietlenia...padł po 3/4 narmalnej dawki.
Nie wiadomo jak z operacją czy w ogóle by przetrzymał...może jak odryje nieco... :roll:

Posted

[quote name='Fiona.22']U met mamy już jednego psa...
Nie wiem czy uda się zebrać tyle pieniędzy, żeby utrzymac oba...nie wiadomo jak długo. Tym bardziej, ze dojdzie jeszcze leczenie.
Na samo utrzymanie potrzebowalibyśmy co miesiąc 300 zł a leczenie, operacja...:-([/quote]

Rozumiem, że na oba psiaki 300zł. (bo jest chyba nie więcej niż 150 za dużego, on duży nie jest...). Jeśli na jednego macie, to na drugiego te 100-150zł. spokojnie uzbieramy.
Operacja - koszt zależny od miejsca wykonania zabiegu. Cena waha się od 1400zł (W-wa dr Janicki) do chyba 500-600zł. może nawet mniej, nie pamiętam w tej chwili (w innej lecznicy w pobliżu W-wy). Być może w okolicach met koszt będzie niższy (pod warunkiem, że już robili...).
Można z operacją poczekać, aż się psinek wzmocni (ale bez przesady, by nie doprowadzić do zaniku mięśni).
Naprawdę żal mi go bardzo....
Przemyślcie to co napisałam.

[B]No i wciąż prosimy Dogo o bezpłatne DT o ile jest to realne !!!!!!![/B]

Posted

[quote name='ewelinka_m']wstawiłam go na wszystkie "moje" ogłoszenia +psy.pl[/quote]
Dziękujemy :) Może któreś z tych ogłoszeń sprawi, że Atos znajdzie DT?